Spelrek 27/5: Dags för Opelka att serva sig igenom första rundan!

Published by OskarJ on

Reilly Opelka
Christian Garin

Hallå där! Äntligen dags för Franska Öppna, nu är det två veckor av världstennis på Eurosport! 6/7 senaste spelen är gröna och formen är stekhet, framför allt är det just tennisen som gått fruktansvärt bra. Idag är det dags för den långa amerikanen att spela han tar mot Christian Garin som gjort en riktigt bra grussäsong.

David mot Goliath storleksmässigt

Reilly Opelka favoritunderlag är faktiskt grus, men dom största meriterna har han på dom snabba underlagen. Underlaget här i Paris är ganska bra för Opelka, förra året rök han i kvalfinalen och alla matcher han spelade inhöll minst ett tiebreak. Årets grussäsong har Opelka slagit spelare som Londero, Carreno Busta samt tagit set på Thiem. Senast åkte han ut mot Moutet i första rundan där han faktiskt hade ett par matchbollar. Har haft riktigt stor framgång med Opelka senaste tiden och spelstilen passar faktiskt dessa banor. Han kom till Paris direkt efter torsken i Lyon och har haft några bra träningsdagar där han har nött på sin kickserve eftersom Garin har ganska svaga returer. Serven är troligen världens bästa för tillfället, grundspelet är helt ok med tanke på hans längd. Det är framförallt slaget efter serven Opelka har förbättrat, när det blir längre bolldueller blir det tufft. Även om Opelka har en dålig dag så är serven ett riktigt vapen, han servar aldrig dåligt. Sista grustävlingen för Opelka, och vinst här ger klirr i kassan och troligen personligen den bästa rankingen någonsin.

Christian Garin var som junior topp fem i världen, seniortiden har varit tuff men senaste året har det gått riktigt bra för Chilenaren. Just nu är han 37a i världen, han har varit så bra som 33a. Garin har faktiskt spelat grustennis sen första februari, med ett kort undantag på hardcourt. Han har haft sin bästa grussäsong på senior nivå, två titlar och en final. Senaste tävlingen rök han direkt mot Taro Daniel efter en tuff tre setsmatch, där Garin hade lite skavanker men det ska inte vara några problem. Jag gillar Garins spelstil, han är inte så liten som man tror när man läser inledningen, han är 185 CM lång. Har en rätt bra serve och har ett riktigt bra tryck från både forehand och backhand. Svagheten är nog returerna och det är inte jättebra när man möter världens bästa serve. Han har mött Opelka en gång tidigare och det var på en snabb grusbana i USA förra året, där vann Opelka med 6-4 6-4, där Garin endast vann fem poäng i amerikanens första serve. Detta är Garins första Roland Garros, han kan bli väldigt jobbig om han lyckas ta sig förbi Opelka.

Dagens speltips

Ja, Opelka till nästan 3 gånger pengarna är väldigt intressant, men jag bojkottar det spelet och väljer att spela att det blir Tiebreak i matchen. Världens bästa serve anser jag att Opelka har, han möter en riktigt bra grusspelare som dock har problem med sina returer och framförallt returer man får ta över huvudet. Opelka har förbättrat sitt grusspel mycket sen senaste året. Opelka har lirat 11 matcher på grus i år och åtta av dom har det blivit tiebreak och nu är det bäst av fem set, alltså minst tre set.

Jag väljer därför att spela Tiebreak i matchen – Ja till oddset 1.55.

Oddset hittar vi hos 10Bet som erbjuder en bonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

 • Garin har visat sig svag i returspelet.
 • Bäst av fem set är positivt för spelet.
 • Opelka har servat bra hela grussäsongen.
 • Opelka såg ganska omotiverad ut senaste matchen.
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 10x bonus
 • Minimum odds: 1.80

Speltips

 • Match: Reilly Opelka-Christian Garin
 • Datum: 27 maj
 • Tid: Ca 13:00
 • Rek: Tiebreak i matchen - Ja
 • Odds: 1.55
 • Units: 4.5/5 units
 • Spelbolag: 10Bet

Ni har väl inte missat vår Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips. 


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *