Spelrek 27/8 till Rosenborg – Dinamo Zagreb: Bör trilla in mål

Published by Timmy on

Rosenborg
Oavgjort
Dinamo Zagreb
unibet logga
 • Insättning: 2.000 SEK
 • Bonus: 2.000 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.40

Speltips

 • Match: Rosenborg - Dinamo Zagreb
 • Datum: 27 augusti
 • Tid: 20:45
 • Speltips: Ö2,5
 • Odds: 1.85
 • Units: 2,5/5 units
 • Spelbolag: Unibet

Två raka singelspel har hittat hem och i kväll går vi för ett tredje. De tidigare två spelen, som gått in, hämtade jag från försäsongshockeyn. Nu byter vi ut hockeyn mot fotboll och riktar in oss på mötet mellan norska Rosenborg och kroatiska Dinamo Zagreb. 

Rosenborg MÅSTE framåt

Rosenborg har verkligen spottat upp sig på slutet och gjort det riktigt bra efter en mindre bra start på säsongen. Laget har vunnit tio av sina 14 senaste matcher och endast förlorat två. Den ena av förlusten kom förra veckan borta mot kvällens motståndare, Dinamo Zagreb.

Den norska storklubben föll med 0-2 i den första matchen, vilket innebär att man behöver vinna med 2-0 för att ordna fram en förlängning alternativt göra tre mål framåt samtidigt som man håller nollan för avancemang efter ordinarie speltid. Inte den lättaste uppgiften direkt, men absolut ingen omöjlighet. Större under har definitivt skett.

Rosenborg kommer såklart spela offensivt från början i jakten på mål. Skulle hemmalaget lyckas släppa in ett mål krävs det minst fyra fullträffar för avancemang. Vi kan således ha en mycket målrik match att vänta i afton. Förutsättningarna finns där i alla fall. 

Bortsett från 0-2-förlusten mot Dinamo Zagreb har Rosenborg gjort mål i hela 14 (!) raka matcher. Det ska även tilläggas att man släppt in mål i sju raka matcher.

Ett mål "räcker" för avancemang

Det kroatiska laget, Dinamo Zagreb, har satt sig i ett mycket fint utgångsläge inför kvällens returmöte borta mot Rosenborg. Laget har en trygg 2-0-ledning att gå på och vet att man troligen går vidare om man lyckas hitta nätmaskerna minst en gång i kväll. Skulle man lyckas med den bedriften krävs det minst fyra mål för hemmalaget för att slå ut kroaterna. 

Dinamo Zagreb kommer inleda matchen defensivt, men ju längre ställningen är 0-0 desto öppnare kommer Rosenborgs försvar bli. Dinamo Zagreb har en fin offensiv med många skickliga spelare, vilket säkerligen kommer visa sig när laget får sina omställningar. 

Kvällens bortalag är obesegrade i 14 (!) raka matcher där man gjort mål i 13 av matcherna. Laget har en målskillnad på smått otroliga 38-5 under den nyss nämnda perioden. 

Känslan är att Dinamo Zagreb gör minst ett mål framåt i kväll, vilket i sådana fall betyder att Rosenborg måste göra minst fyra mål för att ha chans till avancemang. Det kan således leda till att vi får en väldigt öppen match med målchanser åt båda hållen. 

Dagens speltips

Med tanke på att Dinamo Zagreb besegrade Rosenborg med 2-0 senaste räknar jag kallt med mycket mål i afton. Hade kroaterna endast vunnit med 1-0 hade förmodligen matchbilden blivit mer avvaktande, men nu måste Rosenborg verkligen framåt direkt från start.

Båda lagen är i fin form och öser in mål för tillfället. Bortser man från att Rosenborg blev nollade på bortaplan mot Dinamo Zagreb har den norska storklubben gjort mål i 14 (!) raka matcher. Det ska dock tilläggas att man släppt in mål i sju raka matcher. Dinamo Zagreb har gjort 38 mål på sina 14 senaste matcher. Det luktar alltså målkalas i kväll. 

Rosenborg har sju raka hemmavinster där man har en målskillnad på hela 23-6. Man har även gjort mål i hela elva raka matcher i sin hemmaborg. Zagreb är obesegrade i sju raka matcher på resande fot där man gjort hela 23 mål framåt under sviten. 

Med tanke på de offensiva kvaliteterna som finns i de båda lagen, lagens formtoppar med mängder av mål samt förutsättningarna efter 0-2 i första matchen tror jag på massa mål. 

Jag väljer därför att spela Ö2,5 mål i matchen till oddset 1.85 hos Unibet.

 • Rosenborg MÅSTE göra minst två mål för att ha chans på avancemang
 • Rosenborg har gjort mål i 14/15 senaste matcherna
 • Dinamo Zagreb har gjort mål i 13/14 senaste matcherna
 • Dinamo Zagreb har en grym defensiv och släpper in lite mål

Oddset hittar vi hos Unibet som erbjuder en bonus upp till 2000 SEK för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


1 Comment

Speltips – 27 augusti | Leva livet · 27 augusti, 2019 at 17:39

[…] Klicka här för dagens spel hos Spelrek! […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *