Spelrek 28/5: Vänster mot höger, vem vinner?

Published by OskarJ on

Martin Klizan
Mikhail Kukushkin

Hallå där! Formen är så bra den kan bli, sex raka tennisspel har suttit och vi kör på. Det är Franska Öppna i hela två veckor framöver så massor av speltips kommer att komma ut. Idag är det fortsatt första omgångar och jag har hittat ett spel i matchen Klizan VS Kukushkin.

Dålig grusform VS Ännu sämre grusform

Martin Klizan är en vänsterhänt spelare från Slovakien som i sina bästa stunder är en riktigt fin tennisspelare, han ligger för tillfället 54 i världen. Han har varit 24a en gång i tiden. Han har blandat och gett denna grussäsong, han har haft Marin Cilic på kroken men också förlorat mot Filippo Baldi efter att endast tagit 4 game. Martin Klizan spelar tennis med bra tryck, han vänsterhänta forehand är riktigt vass då han både kan smälla på och toppa bollen, fördel för vänsterhänta när man möter högerhänta är att man kan toppa upp bollen på motståndarens backhandsida. Han är 1.90 lång, så serven är helt okej, inte jättemånga servevinnare men han får fördel efter sin förstaserve.  På sju år i Paris har han endast åkt ut i första omgången en gång. Klizan har 0-2 i möten mot Kukushin men ena var på gräs för tre år sedan och andra var på grus för nio år sedan så det går inte väga in i detta möte. Han största nackdel är hans humör, han blandar och ger rejält i matcherna. Han är lite som Benoit Paire, genom att bjuda matcher ibland, svårt att se att han ska vara ofokuserad i denna match som handlar om flera hundratusen kronor.  

Mikhail Kukushin är så långt i från en grusspelare man kan komma, han har endast vunnit fyra matcher någonsin i Paris under sin långa karriär och han har endast vunnit en match på grus i år mot en omotiverad Chardy. Han har fem raka torsk på gruset utan att ens vinna ett set. Varför passar inte killen på grus? Hans spelar väldigt flackt, det menas att han har 0 toppspin på bollen. Det är inte bra på grus då det är svårt att slå igenom motståndarna utan man måste bygga upp till ett bra läge. Kukushkin backhandssida är ganska svag, och i denna match kommer han få höga slag mot den, ingen bra kombination. Han ställer upp här i form av prispengarna som ges, att åka ur första rundan ger 46.000 euro, det är dumt att tacka nej till. Han har nog tankarna redan på grässäsongen som kommer direkt efter gruset, där passar hans spelstil mycket mycket bättre.

Dagens speltips

Klizan ska vinna denna match om han inte tappar huvudet totalt. Kukushkin har stora problem på gruset, det har märkts i dom senaste matcherna. När Kukushkin hamnar i underläge i bollduellerna försöker han slå sig ur dom istället för att lyfta upp bollen och hamna i position igen. Han har dåliga stats mot vänsterhänta på grus och Klizan gillar att toppa upp bollen, framförallt på sin forehandsida. Klizan har klivit igenom första rundan 6/7 sju gånger här i Franska, jag ser inte att Mikhail ska kunna grusa han statistik. 

Jag väljer därför att spela Martin Klizan till oddset 1.61.

Oddset hittar vi hos Coolbet som erbjuder en bonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

 • Klizan har bra stats i första omgångarna i Franska öppna
 • Kukushkin har stora svårigheter med gruset
 • Vänsterhänta har fördel mot högerhänta
 • Kukushkin får 86.000 euro om han vinner, det är en stor sporre.
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: Martin Klizan-Mikhail Kukushkin
 • Datum: 28 maj
 • Tid: Ca 14:15
 • Rek: Martin Klizan
 • Odds: 1.61
 • Units: 4/5 units
 • Spelbolag: Coolbet

Ni har väl inte missat vår Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips. 


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *