Spelrek 3/6: Äntligen drar grässäsongen igång!

Published by OskarJ on

Lloyd Glasspool
Dominik Koepfer

Hallå där! Var ett par dagar sedan jag rekade senast men har inte hittat något bra. Nu är grässäsongen igång, den är dessvärre ganska kort. Det är upplagt för överspel då gräset är rejäl fördel för spelare som har tryck i slagen. Idag har jag ett intressant spel i det ganska okända mötet mellan Glasspool som möter tysken Koepfer. 

ITF Touren-Challenger Touren

Lloyd Glasspool är hemmahörande på öarna och spelar på sin hemmaplan, han är just nu på en 468e plats på världsrankingen men har varit som bäst på 282. Han kommer från två bra turneringar i Grekland, där han kom till final i singel och vann dubbeln i ena och förlorade kvartsfinalen i andra, så formen är god för Glasspool. Har kikat ganska mycket på denna kille då han har ett bra spel för dom snabba banorna, framförallt gräs. Han har en riktigt bra serve och vinner väldigt mycket poäng på den. I grundspelet är han OK men chansar ganska mycket och på gräs måste man chansa då man är väldigt sårbar ute i hörnen. Förra året på gräs gick han ganska ok, han var nära på att slå Taylor Fritz och vann ett par matcher i Challenger tävlingarna, och på övriga underlag har han haft väldigt tufft på denna nivå. Han har fått ett wildcard, vilket menas att han bjuds in till huvudturnering eftersom rankingen inte hade räckt till platsen och för att han är hemmaspelare. Han möter en vänsterhänt och dom spelarna brukar inte passa varandra väl på gräs. Glasspool spelar väldigt många tiebreak per säsong och förlitar sig på sin grymma serve, han är dryga 1.90 centimeter. Glasspool har inte gjort en enda grusmatch denna säsong utan har lirat på hardcourt medans dom andra lirat på grus, fördel där.

Dominik Koepfer hör hemma på denna nivå, alltså challengertouren. Killen är född 1994 och ligger just nu på 174e plats i världen, han har varit så bra som 154. Han kommer direkt från gruset och har gjort en dålig säsong med endast en kvartsfinalplats men var nära att slå Bolelli i kvalet till Franska. Koepfer är vänsterhänt och har en riktigt vidrig serve, och den nyper väldigt bra på gräset. Han spelar mycket med sin forehand som är bra, backhand är lite svajigare men han har en fin slice som passar perfekt på gräset då den studsar väldigt lågt. Förra året var han någon boll i från att kvala in till Wimbledon efter ha torskat med 5-7 i avgörande set i kvalfinalen. 6-5 i matcher hade Koepfer förra året på gräs och då spelade han tre challengers och Wimbledon, det är ganska bra siffror. Koepfer är bäst på dom snabba underlagen där han också får utdelning på sin fina forehand. Koepfer har varit i England ett par dagar och fått ett par timmars träning på gräset, viktiga ATP poäng står på spel här.

Dagens speltips

Här tycker jag oddsen ligger lite tokigt, Koepfer är lite för stor favorit men jag väljer att bojkotta 12 marknaden då Glasspool är väldigt ojämn i sitt spel. Jag väljer istället att plocka överspelet här. Ett tiebreak i matchen är det borde vara klart, och jag vet att Glasspool har en jättebra serve och ganska svaga returer. Glasspool’s serve håller i allra högsta grad ATPkvalite medans grundspelet är på ITF. Viktig för engelsmannen att han sätter första serven då blir han svår att tas med. Tysken är vänsterhänt, och vänsterhänta är ganska svåra att möta på gräs då dom får lite skönare vinklar.

Jag väljer därför att spela över 22.5 till oddset 1.85.

Oddset hittar vi hos Coolbet som erbjuder en bonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

 • Glasspool har en serve som är riktigt bra
 • Båda spelarna har lirat in sig på gräset
 • Båda spelarna hade mestadels överspel förra grässäsongen
 • Lloyd Glasspool har begränsade grundslag och kan bjuda på matcher ibland
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: Lloyd Glasspool-Dominik Koepfer
 • Datum: 3 juni
 • Tid: Cirka 14:40
 • Rek: Över 22.5 game
 • Odds: 1.85
 • Units: 3/5 units
 • Spelbolag: Coolbet

Ni har väl inte missat vår Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips. 


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *