Spelrek 3/6: Mexico – Skottland

Published by Gio on

Vänskapslandskamp: Mexico - Skottland

Med endast ett par veckor kvar till VM håller de VM-klara nationerna på att putsa till dem allra sista detaljerna så att taktik och startelvor sitter som de ska. Det är också nu spelarna som har det högra benet i startelvan och det vänstra på avbytarbänken behöver imponera för att visa att de förtjänar en startplats. För övriga okvalificerade lag som agerar matchups så är detta starten på en eventuell generationsväxling.

Mexico faller givetvis in under den första kategorin medan Skottland… Har något helt eget för sig. Tränaren McLeish har inför dessa landskamper beklagat sig över det faktum att många lag inte velat släppa iväg sina spelare till dessa matcher vilket tvingat honom att ta ut en mycket reservbetonad trupp. Nästan hela truppen är plockad från den inhemska ligan och det är endast Charlie Mulgrew som har mer än 10 landskamper i bagaget.

Skottland har redan hunnit spela en träningsmatch i det pågående landslagsuppehållet. De gjorde en, efter förutsättningarna, OK match men förlorade slutligen fullt rättvist med 2-0 borta mot Peru. Även taco-älskarna har hunnit träningsspela tidigare i veckan där de spelade 0-0 mot ett svagt Wales på neutral mark. En missräkning givetvis men också en match där tränaren Juan Osorio testade en del reserver. Matchen i sig var inte alls speciellt dåligt genomförd, det var faktiskt rent av spel mot ett mål i långa delar av matchen men skärpan saknades.

Lördagens match spelas i Azteka stadion och dem 72451 matchbiljetterna som gick ut till försäljning har redan sålt slut. Stadion kommer således att koka i vad som blir landslagets sista match på hemmagräs innan de reser vidare till Europa. Det här är också den sista matchen spelarna har på sig att imponera på tränaren Osorio innan han spikar vilka 23 spelare som skall få åka med till VM, vilket givetvis betyder att att spelarna kommer att vara taggade till tusen.

Vår rek

Eftersom den här matchen betyder så mycket mer för dem mexikanska spelarna än för Skottlands dito så ger jag hemmalaget en kraftig fördel. Dvs ytterligare en fördel då de redan besitter en högre klass och har fansen på sin sida. Peru, som segrade med 2-0 mot Skottland, är inte ett lag som kommer på anfallsvåg efter anfallsvåg utan de är ett taktiskt skickligt lag som sällan ”kör över” motståndet. Mexico däremot spelar med mycket bollinnehav och har en hög teknisk kvalité. Då Skottland kommer att behöva försvara under större delen utav matchen så bör matchbilden passa Mexico väldigt bra. Hemmalaget kommer troligtvis att mönstra en stark elva och då dem duktiga spelarna som vilades senast (ex. Lozano och Vela) lär få speltid så är jag övertygad om att Mexico kommer att ha dem rätta verktygen för att ta sig igenom Skottlands försvar både en och två gånger. Spelet blir därför Mexico -1.5 asian handicap, vilket är detsamma som -1 Europeiskt handikapp. Plockar det  till 1.94 hos 888sport, som är i skrivande stund marknadshögst, med 3 Units

  • Mexico har spelat otroligt många matcher i rad på resande fot. Är nu äntligen tillbaka på hemmaplan.
  • Flera nyckelspelare vilades helt senast. Dessa lär troligtvis få speltid på lördag
  • Skottland kommer med ett B-lag
  • Träningsmatcher brukar innebära en hel del byten.

Har du inget konto hos 888sport kan du skapa ett HÄR!

  • Sätt in 1.500 SEK
  • Få 1.500 SEK i sportbonus
  • Omsättningskrav: 10x bonus
  • Minimum odds: 1.5
Categories: Spelrek

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *