Liquid vs MIBR

Speltips: Liquid -1,5

Spelstopp: 31/1 20:30

Odds: 1.75

Units: 3

Big lyckades dessvärre göra en upset i semifinalen emot Heroic och vann även hela turneringen när de slog Renegades 2-0 i finalen. Tråkig comeback med två raka förluster men med Blasts premiär nu på fredag ska det bli ändring på det! De två första matcherna som spelas är Faze vs NiP samt Liquid vs MIBR. Jag har valt att fokusera mina ögon på den senare matchen. 

Player break - hur mycket spelar det roll?

Första officiella matcherna för dessa lag sen mitten på December. Liquid kommer ifrån halvbra resultat där de kom tvåa i Blasts global finals samt tvåa under ECS finalerna. Dock åkte de ut väldigt tidigt under EPL finalerna. MIBR hade riktigt tuffa resultat de senaste turneringarna som de spelade innan jul. I Cs summit kom dem sist, ECS nästsist och i EPL åkte de ut strax innan slutspel. De båda lagen söker ändring på detta och vill såklart börja vinna turneringar och de viktigaste matcherna. 

MIBR plockade nyligen in meyern ifrån sharks och har nu under player breaket haft tid att träna in honom ordentligt och få igång en basic med honom. Liquid spelarna har däremot hållit ihop, och det har setts att de har tränat extremt mycket. Alla deras spelare över 120h spelade senaste två veckorna och de har högst troligen praccat hårt inför denna turnering.

Skicklighetsskillnaden

Även fast meyern var en stjärna i sharks och Fallen tillsammans med fer tidigare har varit kungar utav CS scenen, har de inte i närheten den råa skicklighet som finns i ALLA fem spelare hos Liquid. Pound for pound så vinner Liquid i varje del och det har bevisats de senaste åren där femman ifrån Liquid har jobbat sig uppåt stadigt och är nu ett utav världens bästa lag. MIBR återfinner vi på #15 i världen enligt HLTV’s ranking, något som är ett all-time low för den brasilianska femman som ”skapades” 2015. 

Dagens speltips

Eftersom Liquid är så mycket bättre i nästan alla aspekter tvekar jag på att MIBR kommer plocka många rundor på någon utav kartorna, allra mest vinna en hel karta. Mitt största speltips är därför att spela på Liquid -1,5 i handicap då det har ett fint odds.

Andra spelbara odds under detta möte är handicap på Liquid under kartorna, exempelvis -4,5 på Karta 1 till fina 2.00 i odds!

Därför spelar jag Liquid -1,5 till oddset 1.75.
Oddset hittar vi hos Betway som erbjuder 100 % upp till 1.000 SEK

  • MIBR har inte sett vassa ut efter att Coldzera lämnat
  • Liquid har något att bevisa och det finns inget bättre läge än nu.
  • Sist det var player break floppade Liquid de första turneringarna.

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.