Spelrek 31/5: Dos por uno. Dubbla spel i Copa Sudamericana

Published by Spelrek on

U Catolica
Oavgjort
Inde. d. Valle

Clean sweep i tisdagens Copa Sudamericana. Vi fortsätter på den inslagna vägen och hittar 2 intressanta spel i torsdagens matcher.

U Catolica - Independiente del Valle. Stoltheten på spel

Jaaa…. Catolica… vad hände förra veckan egentligen? Chilenska mästarna, som sånär tog sig vidare till Copa Libertadores slutspel trots en på pappret oerhörd svår grupp, åkte på pumpen REJÄLT borta i Ecuador. Slutsiffrorna skrevs till hela 5-0 och det var en rejäl missräkning. Catolica skulle ju egentligen göra  en bra Copa Libertadores och nu i efterhand åtminstone göra en stark Copa Sudamericana. Hur kunde det gå så fel? Ibland finns det helt enkelt matcher där ingenting går ens väg, och det var väl just det som hände i Ecuador. Det började med ett insläppt mål redan efter 2 minuter, en straff emot innan 10 minuter hade passerat samt bl.a. en inläggsfrispark direkt i mål. När klockan tickat strax över 20 minuter så stod det 4-0, och allt var packat och klart. Det är hemskt att ett Sydamerikaäventyr kan spoileras så grovt på enbart 20 minuter, men sådan är fotbollen, allt för sällan rättvis.

Hur kommer man att ta sig an returen? Med värdighet i varje fall. Natten mellan tisdag och onsdag hade vi en match som var i en liknande situation. Melgar hade förvisso blivit manglade med hela 6-0 borta, men gjorde trots det ett tappert försök, åtminstone i 45 minuter, på hemmaplan. Dåliga beslut och dåliga avslut kom dock i vägen och matchen slutade 0-0, även om Melgar hade gott om chanser. Här är läget aningen bättre för Universidad Catolica då de förlorade med ”endast” 5-0. Detta blir givetvis så gott som omöjligt att vända på, men sen så är Universidad Catolica ett riktigt bra lag i grunden och ett lag som kan dominera vissa matcher fullständigt i sina bästa dagar. Kraven är skyhöga och jag känner mig helt säker på att U Catolica vill åtminstone avsluta med en stark prestation. Kollar vi på vilka spelare Catolica sitter på så ser vi att det handlar om ett riktigt starkt Sydamerikanskt lag som idag, i mitt tycke, är överlägsna alla konkurrenter i den chilenska ligan och som kan utmana även dem allra starkaste lagen på kontinenten, en nivå där Independiente inte riktigt är idag, åtminstone inte på bortaplan.

Deportes Tolima - Argentinos Jrs: Van med tuffare motstånd

Colombianska Deportes Tolima är ännu en av raden grupptreor som klev in i Copa Sudamericana i denna omgång. Likt Universidad Catolica i stycket här ovanför så hamnade Deportes Tolima i en oerhörd tuff grupp. Dels hade man argentinska storklubben Boca Juniors (tvåa i fjolårets Copa L), brasilianska Athletico PR som är regerande Copa Sudamericana-mästare och bolivianska Jorge Wilstermann som alltid är superstarka hemma på över 2500 meters höjd. Mot det högklassiga motståndet stod man för ett par riktigt starka prestationer, bl.a. slog man atletico PR med 1-0, bortaslog Jorge Wilstermann (på hög höjd) med 0-2 och kryssade 2-2 hemma mot suveräna Boca Jrs. Efter gruppspelet har Tolima ställts mot Colombias elit (Atletico Nacional, Deportivo Cali, Junior), motstånd av högsta klass, och även om man bara segrat en gång så har man ändå gått obesegrade.

Argentinos Jrs har likt övriga argentinska lag en väldigt lång säsong i ryggen. I argentinska Superliga slutade Argentinos sist av 26 lag. Ett väldigt svagt resultat och talande för Argentinos kvalité sedd över tid. I match nr 1 visade inte heller Argentinos upp sig från sin bästa sida utan bjöd Tolima på åtminstone 2 SOLKLARA målchanser som borde resulterat i nätrassel, och de själva lyckades få in 1-0 så sent som i 94e minuten.

Dagens speltips

I den första matchen tror jag att Catolica är tillräckligt bra för att styra och dessutom göra ett uppriktigt försök till att vända på det som tillsynes verkar vara omöjligt. Det är inte snack om ett lag som i regel behöver 100 chanser för att göra mål utan man har offensiva krafter i överflöd och behöver sällan allt för många chanser för att näta. Chilenarna kommer att göra allt i sin makt för att vända på detta, eller åtminstone göra ett helhjärtat försök, och det bör bli i princip spel mot ett mål. 

Jag väljer därför att spela Universidad Catolica -1 Asian handicap till 1.83 hos Bet365. Investerar som vanligt 3 units.

I den andra matchen väljer jag att backa colombianerna. Tolima har ställts mot en hel del starka lag och gjort det helt ok! Nu ställs man mot den argentinska jumbon och spelar på hemmaplan. Tolima är helt klart mer än väl kapabla till att segra här och jag tycker att 1.78 som Expekt erbjuder just nu känns helt klart spelvärt. Även här investeras 3 units.

 • U Catolica kan dominera mot vilket lag som helst på hemmaplan
 • Catolica kommer åtminstone att vilja avsluta med hedern i behåll
 • Tolima har imponerat mot motstånd av högsta klass. Argentinos är inte där!
 • Kontringarna!
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK i spelkrediter
 • Omsättningskrav: 1x bonus
 • Minimum odds: 1.20

Speltips

 • Match: U Catolica - Inde + Tolima - Argentino
 • Datum: 31 Maj
 • Tid: 00:15 och 02:30
 • Rek: U Catolica -1 AH samt Tolima rak
 • Odds: 1.83 samt 1.78
 • Units: Flat
 • Spelbolag: Bet365 och Expekt

Ni har väl inte missat vår Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips. 


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *