Spelrek 6/6 – AHL-final

Published by Timmy on

Chicago - Charlotte

Hockeysäsongen börjar lida mot sitt slut, men först ska såväl Calder Cup-finalen som Stanley Cup-finalen avgöras. I natt väntar Game 3 i AHL-slutspelet mellan Chicago Wolves och Charlotte Checkers.

De två bästa lagen

Det står 1-1 i matcher i AHL-finalen mellan Chicago Wolves och Charlotte Checkers inför nattens Game 3 lagen emellan. De båda lagen vann Eastern- respektive Western Conference och får således anses vara värdiga finalister.

Charlotte, som vann Eastern Conference, spelade in hela 110 poäng under grundserien och kom tolv poäng före Chicago. Det spelar dock ingen roll nu mer än att Charlotte har hemmaplansfördel i finalserien. Dock lyckades Chicago sno en bortamatch direkt.

Charlotte har haft en hyfsat enkel väg fram till finalen. I Åttondelsfinalen besegrade man Providence med 3-1 i matcher, i kvartsfinalen besegrades Hershey med hela 4-0 och i semifinalen slogs Toronto tillbaka med 4-2 i matcher.

Nattens hemmavärd, Chicago, har haft det aningen tuffare på resan fram till finalen. De besegrade Grand Rapids med 3-2 i matcher i åttondelsfinalen, därefter vann man med 4-2 mot Iowa i kvartsfinalen och samma siffror mot San Diego i semifinalen.

Målkalas väntar?

Nattens match, som spelas i Chicago, känns väldigt oviss. Jag håller gästerna, Charlotte, som det bättre laget och de ”bör” också vinna finalserien, men nattens Game 3 känns väldigt öppen. Inte minst med tanke på att Chicago har hemmaplan och lyckades sno en bortamatch mot Charlotte för några dagar sedan. Chicago ska absolut inte underskattas.

Eftersom jag anser att matchen är väldigt oviss på förhand så vågar jag inte mig på ett vinnarspel i natt utan istället riktar jag in mig på Ö5,5 mål i matchen till 1,83. De två inledande matcherna i finalserien har slutat 5-3 och 3-4 OT, vilket betyder att linan har gått in med god marginal i de båda tidigare tillställningarna.

Charlotte, som vann grundserien överlägset, har en fantastiskt fin offensiv och sprutar in mål framåt. De har gjort hela 64 mål på 16 slutspelsmatcher, vilket betyder att man snittar 4,0 mål per match i slutspelet. Charlotte har löst linan i tre raka matcher och 6/7 senaste.

Chicago har löst linan i 3/4 senaste matcherna och totalt i 10/19 slutspelsmatcher. De är inte riktigt lika målglada som Charlotte, men har en fin offensiv som ofta göra flertalet mål i matcherna, framför allt på hemmaplan.

Ser man till inbördes möten har linan gått in i 4/5 senaste.

Vår rek

Jag väljer att spela Ö5,5 mål till 1,83 i Calder Cup-finalen mellan Chicago – Charlotte. De tidigare två finalmatcherna har slutat med åtta respektive sju mål totalt och jag förväntar mig ett nytt målkalas i natt.

Suveräna Andrew Poturalski, som leder slutspelets poängliga överlägset, kommer fortsätta sin poängproduktion framåt och således vara en stor bidragande orsak till ett nytt målfyrverkeri.

Oddset hittar vi hos Betsson som erbjuder en insättningsbonus upp till 3500 SEK för nya kunder. 

 • De tidigare två finalerna har slutat med åtta respektive sju mål
 • Charlotte har löst linan i 6/7 senaste matcherna
 • 4/5 senaste inbördes har slutat med sex mål eller flera
 • Chicago kan lägga sig på defensiven för att minimera misstag
betsson
 • Insättning: 3.500 SEK
 • Bonus: 3.500 SEK
 • Omsättningskrav: 1x ev. vinst

Speltips

 • Match: Chicago - Charlotte
 • Datum: 6 juni
 • Tid: 02.00
 • Rek: Över 5,5 mål
 • Odds: 1.83
 • Units: 3/5 U
 • Spelbolag: Betsson

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *