Spelrek 6/4: 12 miljoner i Jackpott!

Published by Oskar on

Det är cuphelg i England där fyra stycken semifinal-lag ska vaskas fram i FA-cupen. Två kvartsfinaler tar plats på kupongen där det är fördel Manchester i båda. Premier League och The Championship kompletterar denna kluriga rad. Äntligen lördag igen, nu plockar vi 13 rätt!

Som vanligt har vi valt våra tecken och du lägger din egna stryktipskupong hos Svenska Spel.

1.   Manchester City VS Brighton 

1X2

Lördagens kupong inleds med en semifinal i FA-cupen. City slog ett uselt Cardiff i veckan utan några bekymmer och nästa vecka väntar Champions League mot ligakonkurrenten Tottenham. Lär rotera och vila en del spelare i mötet mot Brighton men även en B-betonad elva för City bör avverka Brighton utan bekymmer.

Brighton åkte till London i onsdags och fick se sig besegrade i säsongens största förlust mot Chelsea. Dessutom gick Solly March ut skadad och är tveksam till spel i helgens semifinal.

Skador & avstängningar:

Manchester City: –

Brighton: 

2.  Bournemouth VS Burnley  

1X2

I kupongens andra möte så är det dags för Premier League återigen. Det är inga muntra miner hos Bournemouth som efter förlusten mot Leicester förra helgen nu endast har en seger på de åtta senaste matcherna. Har i praktiken säkrat kontraktet då man har 10 poäng ner och endast 6 matcher kvar.

Annat ser det ut för Burnley. De tog en blytung seger senast hemma på Turf Moor mot Wolverhampton och utökade avståndet ytterligare mot Cardiff. Framåt i kalender väntar tuffa möten och behöver nog ta poäng i detta möte för att inte riskera nedflyttning. Här väljer vi att gå emot favorittippade Bournemouth utan tar istället X2. Burnley bör vara stärkta av segern senast och bör bara mer motiverade än vad Bournemouth är. 

Skador & avstängningar:

Bournemouth: Cook, Cook, Francis, Suman

Burnley: Crouch, Defour

3.  Huddersfield VS Leicester   

1X2

Med sex omgångar kvar så är Huddersfield redan klara för spel i Championship nästa säsong. Man har endast mäktat med två segrar på hemmaplan under hela säsongen och man kommer till detta möte med fyra raka förluster. 

Annat ser det ut för Leicester. Efter en kortare formsvacka har nu laget fyra segrar av fem möjliga. Mot ett avhängt och deprimerande Huddersfield bör man bärga tre poäng utan större bekymmer.

Skador & avstängningar:

Huddersfield: Diakhaby, Sabri 

Leicester: Amartey

4.  Newcastle VS Crystal Palace  

1X2

Newcastle förlorade borta mot Arsenal med 2-0 i början av veckan och såg inte speciellt bra ut. Nu väntar dock ett behagligare motstånd i form av Crystal Palace och mötet spelas hemma på St James Park där Newcastle visar upp en otroligt fin form med fem raka segrar, mot bland annat tabellettan City.

Crystal Palace fortsätter att blanda och ge och mot Tottenham visade man upp sin sämre sida. Man har dock under säsongen visat upp att man är kapabel till att slå samtliga lag. Fördel Newcastle här men Crystal Palace ser ut att bli understreckade och vi rekommenderar att nypa med det tecknet.

Skador & avstängningar:

Newcastle: Longstaff

Crystal Palace: Sakho

5.  Birmingham VS Leeds 

1X2

Över till Championship och där tar ligans just nu formsvagaste lag, Birmingham, emot direktavancemangsjagande Leeds. När Birmingham imorgon springer in på St Andrews Stadium så gör man det med fem raka förluster i bagaget. 

Leeds länge ut att tappa poäng hemma mot Millwall. Låg under tidigt i matchen och även fast man kvitterade lät man Millwall återigen ta ledningen. Två sena mål av Ayling och Hernandez innebar dock att Leeds återigen plockade en trepoängare och ligger kvar på direktavancemang till Premier League. Bör kunna ta tre poäng borta mot ligans just nu svagaste lag.

Skador & avstängningar:

Birmingham:

Leeds: –

6.  Preston VS Sheffield United  

1X2

Efter att ha gått tolv raka matcher utan förlust så var det tillslut dags för Preston att syna nollpoängaren och det på bortaplan mot nederlagstippade Reading. Onödigt poängtapp som nu innebär att man kommer allt längre ifrån en playoff.

Ett annat lag som visat upp en förlustfrisvit i klass med Preston är just motståndaren Sheffield United. Innan förra helgens möte mot Bristol så hade man hela tio matcher utan förlust. Dessutom hade Sheffield ledningen dubbelt upp i mötet mot Bristol men ett hattrick av Weimann innebar 0 poäng för Blades. På pappret är man bättre än Preston men som vi tidigare sett har Preston varit svårslagna i år och vi garderar därför upp med kryss.

Skador & avstängningar:

Preston: –

Sheffield U: Madine

7.  Sheffield W VS Aston Villa  

1X2

Efter 0-0 borta mot Stoke så har nu Sheffield W gått tolv matcher i ligan utan att förlora. Man var illa ute mot Stoke men lyckades hålla nollan intakt och fick med sig en poäng hem. 

Aston Villa som inledde året svagt har nu äntligen kommit igång och med fem raka segrar i ligan är man i allra högsta grad involverad i striden om playoff. Även på resande fot visar man upp godkänt spel med 2-2-1. Fördel för Villa som tillsammans med Norwich just nu är ligans formstarkaste lag. Tillåter plånboken gardera upp med krysset.

Skador & avstängningar:

Sheffield W:  

Aston Villa: Chester, Elphick, Hutton, Nyland

8.  Swansea VS Middlesbrough  

1X2

Efter tre raka förluster i ligan fick Swansea äntligen en seger hemma mot Brentford i veckan. Graham Potters Swansea ligger just nu i mitten av tabellen och riskerar inte att dras in i någon nedflyttningsstrid samtidigt som man har för långt upp till playoff. 

Tillsammans med Birmingham är Middlesbrough just nu Championships formsvagaste lag. Efter att stadigt ha legat på en playoff-plats under stora delar av säsongen så har man nu tappat den platsen efter fem raka förluster i ligan. Jämnt möte där Swansea just nu är överstreckade. Trots Middlesbrough svaga facit senaste veckorna så sitter Tony Pulis inne på ett bra spelarmaterial och man är bättre än vad senaste veckorna visat. Oviss match och vi nyper samtliga tecken.

Skador & avstängningar:

Swansea: Fer, Martin Olsson

Middlesbrough: –

9.  Blackburn VS Stoke  

1X2

Det ser dystert ut för Blackburn som endast har en seger på de tio senaste ligamatcherna. Trots sitt dystra facit har man en bit ner till nedflyttningsplats och kan nog räkna med att spela i Championship även nästa säsong. 

Stoke är nog på gång att slå något form av rekord efter fyra raka 0-0 matcher i ligan. Faktum är att laget har sju kryss på sina åtta senaste matcher. 

Skador & avstängningar:

Blackburn: Evans, Gladwin, Samuel

Stoke:

10.  Brentford VS Derby  

1X2

Brentford som befinner sig i ett ingenmansland har nu fyra matcher utan seger och dessutom lämnat samtliga matcher utan att hamna i målprotokollet. Trots detta går de in som favoriter mot ett Derby som visar upp fin form. Derby har nu fyra matcher utan förlust och senast kördes Rotherham över fullkomligt och när domarn blåste av matchen stod det 6-1 till Derby. Detta innebär att Derby i allra högsta grad är involverad i en plats om playoff. Derby bör kliva in här mer motiverade än vad Brentford är. 

Skador & avstängningar:

Brentford:

Derby: Davies, Forsyth, King

11.  Bristol C VS Wigan   

1X2

Vändningen borta mot Sheffield United följdes upp med att besegra Middlesbrough på bortaplan och detta innebär att Bristol C har ett gyllene läge inför slutspurten av Championship att nypa en playoff-plats. 

Wigan nöp en poäng hemma mot Brentford senast och klättrar sakta men säkert ifrån nedflyttningshotet. På bortaplan visar man dock upp ett dystert facit och man har endast en seger på bortaplan i år. Mot ett playoff-jagande Bristol bör det bli för svårt. Spikettan.

Skador & avstängningar:

Bristol C:

Wigan:

12.  Millwall VS WBA   

1X2

Millwall gjorde en bra insats mot Leeds senast och hade ledningen dubbelt upp. Men man klarade inte av 90 minuter och fick tillslut se Leeds som segrare. Är i behov av poäng då man endast har en poäng till godo för nedflyttningsplats.

WBAs nya tränare Darren Moore har nu tre raka segrar i ligan och man har i praktiken säkrat en playoffplats redan och nu jagar man Leeds på andraplatsen. Jämnt möte där båda lagen behöver poäng. Millwall hemma på The Den ska ej underskattas och vi nyper samtliga tecken.

Skador & avstängningar:

Millwall:

WBA: –

13.  Rotherham VS Nottingham  

1X2

Rotherham som är i behov av poäng fick se sig själva överkörda förra helgen när man besegrades av Derby med hela 6-1. Inte ens på hemmaplan visar man upp ett speciellt smickrande resultat då man endast har en seger på de sex senaste matcherna.

Nottingham tog en viktig seger senast mot Swansea där man vände och vann matchen med endast tio minuter kvar att spela. Detta innebär nu att Forest endast har 3 poäng upp till en playoff och för att ha chans på den är det dags att man får igång bortaspelet. Endast 3 gånger har man lämnat med full pott på resande fot. 

Skador & avstängningar:

Rotherham:

Nottingham: –

Kupongen:

Antal rader: 576

Omgångens säkra: Manchester City 

Det är semifinal i FA-cupen och även fast man lär mönstra en B-betonad elva så bör man kunna manövrera ut ett Brighton relativt enkelt. 

Omgångens skräll: Middlesbrough 

Burnley är rejält understreckade och dessutom krigar man för överlevnad i Premier League. Dagens motståndare Bournemouth har endast en seger på de åtta senaste matcherna.


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *