Spelrek 7/8: U20-revansch

Published by Spelrek on

Brasileiro U20: Corinthians - Vitoria

Tillbaka med lite spel efter måndagens sedvanliga ”no play” i Sydamerika. Formen är fortsatt god, studsade upp fint på söndagen efter att ha haft en aningen sämre lördag där framförallt U20 levererade under förväntan. Spreadsheetet ligger ett par dagar efter, ni får ha överseende med det då jag just nu är på semester och eftersom jag gärna skickar ut spelen här, twitter och i facebookgruppen INNAN jag lägger upp det på spreadsheetet av diverse anledningar.

Idag finns det både Copa Sudamericana, Copa Libertadores och Brasileiro u20. Trots det tycker jag inte direkt att det finns intressanta objekt att välja och vraka på, men just nu hoppas jag att marknaden inte håller med mig i en specifik match så att oddset förhoppningsvis rör sig åt ”rätt håll” så att man kan kliva in på något där. Blir det så så lär ni få reda på det 🙂

Matchen som jag ska kika närmare på här är matchen mellan Corinthians juniorer och Vitorias dito. Hemmalaget Corinthians är ett lag från landets starkaste region när vi snackar ungdomsfotboll, men det är också ett lag som precis som rivalerna Santos stått för en svagare säsong än vanligt och visat resultat som inte ens varit i närheten av exempelvis Sao Paulos och Palmeiras. Den här gruppen hade det väldigt tufft till en början med rätt dåliga resultat i Copa RS (sist! i gruppen) och Sao Paulo youth cup, men ju längre tiden gått desto bättre har man lyckats prestera. I Copa de Brasil tog de sig hela vägen till final, dock med en hel del röta då lottningen hade kunnat varit svårare och då de inte dominerade riktigt någon match utan tog sig vidare via straffar eller via uddamålsvinster. Väl i finalen fick man se sig besegrade med sammanlagt 5-2 över två matcher mot Sao Paulo. I Paulistan har man hittills gjort en godkänd insats men slutade likväl hela 11 poäng bakom gruppettan (Sao Paulo) på endast 14 spelade omgångar. Så, visst är det ett lag som blivit bättre under året, men de tillhör knappast den absoluta eliten utan placerar sig strax därefter. De tog sig vidare till andra gruppspelsomgången efter att ha slutat tvåa i turneringens svagaste grupp.

Vitoria från delstaten Bahia är tillsammans med rivalerna EC Bahia dem största och mest framgångsrika klubbarna i området. De har också lyckats få fram väldigt talangfulla spelare under dem senaste åren, även om kvalitén varierar i högre utsträckning från år till år än vad exempelvis storklubbarna från Rio eller Sao Paulo gör. Men, dom gångerna som Vitoria och Bahia lyckas få fram starka årskullar så är det såpass starka lag som kan utmana om samtliga titlar. Vitoria anno 2018 är just ett sådant. De har varit ganska bra igenom hela året men har inte riktigt räckt till, men man ska då inte heller glömma att de har ofta stött på svårast tänkbara motstånd och då gjort väldigt bra matcher men fallit på straffar. Tänker främst på kvartsfinalförlusten mot Flamengo (finallag) i Sao Paulo youth cup och mot Sao Paulo (mästare) i Copa do Brasil.

Om Sao Paulo och Flamengo peakat för tidigt så har både Vitoria och Corinthians gjort det motsatta. MEN, Vitoria har helt enkelt ytterligare en nivå som Corinthians inte riktigt har. Vitoria vann trots allt sin grupp i den pågående turneringen före riktigt bra klubbar som Cruzeiro, Botafogo, hemmastarka Coritiba och suveräna Sao Paulo. Ja, man kan enkelt påstå att de vann turneringens klart svåraste grupp på ett minst sagt imponerande sätt efter att ha slagit både Coritiba på bortaplan och dominanterna Sao Paulo helt välförtjänt. Spelare som jag vill lyfta fram är Caique och Luan Santos.

Vår rek

Vitoria brukar i regel alltid ha en bra defensiv, i år har de visat att de också har offensiva spelare som kan göra skillnad.

Vitoria har just nu en +0.5 lina vilket känns som en mycket trevlig lina. Corinthians spelar inte en direkt sprudlande offensiv fotboll och jag tror att Vitoria bör kunna få med sig en poäng från det här mötet utan allt för stora problem. Vitoria U20 +0.5 spelas till 1.875 hos Bet365, 4.5 Units blir det på det (1.5x flat). 

  • Vitoria har gjort starka resultat på bortaplan
  • Vitoria vann turneringens svåraste grupp
  • Corinthians styrka ligger i defensiven, X att vänta?
  • Juniorfotboll, varians, juniormisstag... osv.

Har du inget konto hos Bet365 kan du skapa ett HÄR!

  • Sätt in 1.000 SEK
  • Få upp till 1.000 SEK i spelkrediter
  • Omsättningskrav: 1x insättning för att aktivera spelkrediterna
  • Minimum odds: 1.3
Categories: Spelrek

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *