Spelrek 9/8: Colo Colo tillbaka i finrummet

Published by Spelrek on

Copa Libertadores: Colo Colo - Corinthians

Gårdagens u20-rek gick vägen. Riktigt skönt att få revanschera sig på u20-bollen och visa vem som är chef egentligen 😉 Idag finns det MASSOR av intressanta spelobjekt, så ni kan räkna med en hel del spel från min sida. Dock blir det endast en analys, och det blir i den allra finaste av turneringarna på den Sydamerikanska kontinenten.

Chilenska Colo Colo är äntligen efter 10 långa år lyckats ta sig vidare till Copa Libertadores slutspel. Det har haft en del att göra med deras kvalité men allt som oftast så har de lyckats hamna i otroligt svåra och jämna grupper, vilket kanske kan tyckas vara naivt att skylla på men det är ju faktiskt en sanning om man studerar grupperna rent objektivt.

I år är det i varje fall andra bullar. Gruppen var inte på något sätt enkel men då ecuatorianska mästarna Delfin hade tappat många av sina nyckelspelare så var de aningen svagare än förväntat. Andra lag i gruppen var Atletico Nacional, en av kontinentens dominanter under modern tid, och bolivianska Bolivar som spelar sina matcher på över 3500m höjd. Colombianerna vann den jämna gruppen på 10 poäng och Colo Colo tog sig alltså vidare som tvåa, tack vare bättre målskillnad än Bolivar och endast en poäng före fyran Delfin som slutade på 7 poäng.

Colo Colo version 2018 är ett otroligt rutinerat och slagkraftigt lag. De har kvar lagkaptenen och den evigt unga skyttekungen Paredes i truppen, magikern Jorge Valdivia som må springa betydligt mindre än tidigare men som fortfarande har en fotbollshjärna i världsklass, landslagsmittfältaren Carlos Carmona, argentinske målvakten Orión (ex-Boca), tidigare Parmamittfältaren Jaime Valdes och har nu alldeles nyligen äntligen plockat hem Lucas Barrios, tidigare skyttekung i Dortmund och en uttalad Colo Colo-supporter som fick sitt stora genombrott hos chilenarna. Truppen har även andra duktiga yngre spelare, som wingbacken Oscar Opazo, men överlag så är det mycket rutin och spelare som är vana att spela stora matcher. 

Corinthians har länge varit ett oerhört stabilt lag som sällan spelar en glänsande fotboll men som löser dem resultaten de vill ha. Det är framförallt defensiven som varit deras styrka. Men, det Corinthians vi ser idag är inte densamma som såg urstarka ut ifjol och som tog sig vidare till slutspelet. Man har bl.a. tappat försvarsgeneralen Balbuena till West Ham,och anfallaren Rodriguinho till Egypten. In har anfallaren Jonathas kommit från Hamburg, en riktigt bra värvning men då han just nu är skadad så kommer han inte att delta i dagens match, vilket innebär att Corinthians offensiv idag är rejält försvagad. Angel Romero kommer att återigen få agera center, en spelare som vanligtvis huserar på kanten och som knappast är målgaranti, även om han i år gjort fler mål än vanligt.

Vår rek

Colo Colos tränare Hector Tapia var avstängd inför det här mötet men har fått grönt ljus av CONMEBOL (Sydamerikas fotbollsförbund) och kommer således att finnas på bänken. Även Lucas Barrios var tveksam till start men har fått grönt ljus av läkarteamet, ett stort plus då Lucas Barrios gjort en storslagen comeback och fått bollen i nät 2x på två matcher. Mittfältsstjärnan, och spelaren som jag faktiskt vill påstå har den högsta högstanivån av samtliga spelare som äntrar planen inatt, Valdivia var skadad under inledningen av denna säsong men har kommit tillbaka och börjar nu pricka formen.

Det jag vill komma åt här är att Colo Colo är klart på uppgång och det blåser positiva vindar hos chilenarna. Lägg därtill att samtliga matchbiljetter är sålda sedan ett par dagar sedan vilket betyder att El Monumental kommer att KOKA. Chilenarnas rutinerade stjärnor kommer bara att växa med uppgiften!

Lägg därtill att Corinthians försvar är försvagat efter tappet av Balbuena och offensiven är som här ovan nämnt också skadeskjutet. 

Colo Colo kommer att dominera matchbilden samtidigt som Corinthians kommer att nöja sig med ett kryss. Känner mig därför bekväm med att plocka Colo Colo +0 Asian handicap (Samma som draw no bet) till 1.70 hos Unibet. Hade hoppats att oddset skulle stiga högre, vilket den till en början gjorde, men det tog stopp relativt tidigt. 1.70 är vart jag drar min gräns för vad som är spelbart och investerar därför 3 Units. Oddset finns också hos 888sport, Leovegas m.fl

  • Colos off. trio Valdivia, Paredes och Barrios är KLASS!
  • Corinthians har förlorat 4 av dem 5 senaste bortamatcherna.
  • Slutsålt El Monumental. Hemmafördel väger tungt i dessa sammanhang.
  • Colo Colos första slutspelsmatch i CL på 10 år.

Har du inget konto hos Unibet kan du skapa ett HÄR!

  • Sätt in 500 SEK
  • Få 200% i insättningsbonus upp till 1.000 SEK
  • Omsättningskrav: 5x bonus
  • Minimum odds: 1.40
Categories: Spelrek

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *