Spelrek 9/8 till Varbergs BoIS – IK Frej: Toppen mot botten

Published by Markus on

Varbergs BoIS
Oavgjort
IK Frej
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 8x bonus
 • Minimum odds: 1.80

Speltips

 • Match: Varberg vs Frej
 • Datum: 9 augusti
 • Tid: 19:00
 • Speltips: Varberg Ö1.5
 • Odds: 1.54
 • Units: Flat
 • Spelbolag: Bethard

Tabellettan Varberg ska ta emot nästjumbon Frej i vad som kommer bli väldigt viktiga poäng på spel för de båda lagen. Varberg har förlorat tre på raken och Frej har inte vunnit på sju matcher, så det är två riktigt formsvaga lag som ska drabba samman. I och med Varbergs dåliga form på slutet har avståndet minskas till ett poäng ner till tvåan Mjällby. 

Formsvag serieledare

Efter att ha haft en helt makalös bra vårsäsong har Varberg hittat tillbaka till verkligheten igen. Som jag nämnde tidigare har de förlorat tre på raken, varav den senaste kom mot Degerfors på bortaplan. Slutresultatet blev 3-1 till hemmalaget efter att unge Keanin Ayer fått in ett tröstmål i slutet.

Varberg har valt att förstärka truppen inför höstsäsongen. Tidigare Örgryte-spelaren Alibek Aliev har valt att skriva på för Hallandsklubben. 22-åringen har tidigare representerat bland annat GAIS och Dalkurd under sin proffskarriär. Varberg valde även att förlänga med tränaren Joakim Persson i ett avtal som sträcker sig över 2023. 

Nästjumbon värvar från Hammarby

Frej har plockat in två spelare från Hammarby under transferfönstret. Den senaste som anslöt är 19-åriga Albin Mörfelt som mestadels spelat för Hammarbys U19. Han har även ett flertal matcher i ungdomslandslagen på meritlistan. Det andra nyförvärvet från Hammarby är vänsterbacken Jean Carlos de Brito

Frej har det kämpigt. De har inte vunnit på sju matcher och av dessa har de förlorat fem stycken. Varberg borta är ingen match de ska ta poäng i och jag har väldigt svårt att se att de kommer göra det. De gulklädda bör istället fokusera mer mot de lagen som ligger nära dem i tabellen, även om poäng mot serieledarna hade varit guld värt.

Dagens speltips

Varberg har som sagt gått tungt på slutet. De ledde serien överlägset innan sommaruppehållet men efter att inte ha tagit ett enda poäng på de tre senaste matcherna leder de nu serien med bara ett poäng. Trots den dåliga formen har de fortfarande allt i egna händer att ta sig till Allsvenskan. Om det är någon match som de ska hitta tillbaka formen i så är det verkligen den här matchen. Det är bara tre poäng som gäller och det tror jag att de löser. 

Varberg har varit oerhört bra på hemmaplan i år. Första förlusten på Påskbergsvallen kom mot Öis för två omgångar sedan, annars har de gått rent. IK Frej har ingen ljus bortastatistik. Inget annat lag i Superettan har förlorat fler matcher på bortaplan än vad Frej har gjort. Dessutom tappade de deras bästa målskytt till Öis, Melvin Fritzhell. Varberg har en oerhört stark offensiv med Astrit Seljmani i spetsen. De grönsvarta har gjort mest mål i serien samtidigt som Frej har släppt in mest mål. Jag tror att det släpper för Varberg idag och att de gör minst två mål!

Jag väljer därför att spela Varberg över 1.5 mål till oddset 1.54.

 • Varberg har tagit 21 poäng av 24 möjliga på hemmaplan
 • Varberg har gjort mest mål i serien samtidigt som Frej har släppt in mest mål i serien
 • Inget lag har förlorat fler matcher på bortaplan än Frej
 • Varberg är inne i en formsvacka

Oddset hittar vi hos Bethard som erbjuder en bonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *