Spelrek 9/9 till Red Star Kunlun-Barys Astana Nur Sultan: Rond 2

Published by OskarJ on

Red Star Kunlun
Oavgjort
Barys Astana Nur sultan
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.500 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: Red Star Kunlun-Barys
 • Datum: 9 september
 • Tid: 13:30
 • Speltips: Red Star ML
 • Odds: 2.10
 • Units: 3/5 units
 • Spelbolag: Coolbet

Hallå där! Italien lyckades vinna med 2-1 mot finnarna igår och spelet blev rött. Vi lämnar fotbollen bakom oss för en stund och siktar in oss på hockeyn som är igång borta i KHL. Kinesiska gänget Red Star möter Barys Astana, dom mötte varandra även igår där Red Star vann med 1-0.

Mycket transatlanter i laget

Ja, nu är det så att KHL inte bara är ryska lag, Kina har ett lag med och det är Red Star. Det är fjärde säsongen som man spelar i KHL och det är bara fyra säsonger som lagets funnits, ett slutspel är facit så här långt. Årets säsong har startat med tre raka hemmamatcher och man kommer att spela tre till hemma innan man beger sig på en bortaturne. Facit är två segrar och en förluster, Red Star möter lagen två gånger i rad då man som bortalag ogillar att åka till Kina fler än en gång. Igår slog man samma lag som man möter igår med 1-0, det var en tight match där Barys kanske var det mer spelförande laget.

Red Star har väldigt många spelar med bra CV,  i truppen finns det hela 1623 NHL matcher. Jänkaren Curt Fraser coachar laget, han har varit väldans många år borta i Nordamerika och varit tränare. Gilbert Brule, Adam Cracknell, Wojtek Wolski och målvakten Jeremy Smith har sett riktigt fina ut i säsongsstarten.

Red Star har sitt bästa lag någonsin under sin korta sejour i KHL, tunga starka backar och skridskostarka forwards gör att man är ett riktigt tufft lag att möta. Man kan störa vilket lag som helst på sin hemmaarena när både klimat och jetlag spelar in. Igår torskade man skotten med 22-30 men det var inga farliga skott förens det var två minuter kvar, då blev det en väldans press på keepern. Nej, oddsen är lite höga här tycker jag.

Bra säsong förra året

Som ni ser på namnet spelar Astana sina hemmamatcher i Kazakstan. Förra året gick man till kvartsfinal i Gagarin cup där det tog stopp mot Omsk med 4-1 i fighter. Årets säsong har startat med en vinst och två torsk. Igår hade man oerhört svårt till att komma på farliga avslut, det var mycket avslut som keepern i Red star tog enkelt. Astana hade pucken lite mer men förvaltade inte innehavet. Laget har funnits i KHL sen säsongen 2009-2010 så långa bortamatcher börjat bli en vana. Laget har innan hetat Barys Astana men bytte namn i år till Nur Sultan, Barys Astana kan det stå men det är samma lag. 

Laget då? Det finns faktiskt två svenskar, Henrik Karlsson målvakten som dock har ett Kazak pass och stora backen Viktor Svedberg. Lagkaptenen Darren Dietz gjorde hal 53 pinnar från sin backplats förra säsongen. Sen förra året har man tappat tre av fem som var topp fem i interna poängligan förra året och jag tycker inte man har tagit in spelare i samma kaliber.

Att åka till Kina och lira bortamatch är tungt, framförallt när man förlorade matchen igår med 1-0. Enligt oddsen igår var man större favoriter än idag, man är fortsatt favoriter, men jag satt och kollade matchen igår och jag tyckte Red Star hade dom farligaste målchanserna. 

Dagens speltips

Jag tror Astana får vända tillbaka med två torskar, jag väljer att spela Red Star ML alltså att man vinner matchen, oavsett hur. Det är psykologiskt viktigt att spika igen för mindre än 24 timmar sen, jag har sett massor av head to head matcher och det är oftast man lever lite på matchen från igår och där har Red Star ett övertag. Man har starka hemma i Kina och över två gånger degen är fint!

Jag väljer därför att spela Red Star ML till oddset 2.10.

 • Red Star är starka hemma
 • Jag tycker truppen är starkare hos hemmalaget
 • 1-0 för mindre än 24 timmar sen
 • Utnyttjar Astana sitt puckinnehav på ett bättre sett kan det bli tufft

Oddset hittar vi hos Coolbet som erbjuder en bonus upp till 500 SEK för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *