Krawietz/Mies VS Kontinen/Struff

Speltips: Kontinen/Struff

Spelstopp: Cirka 13:20

Odds: 2.25

Units: 3/5

Hallå där! Måndag igen och veckorna bara flyger fram, det började en ny ATP tävling i helgen, i Rotterdam. Jag har hittat ett guldodds i första rundan i dubbeltävlingen, där tyskarna Krawietz/Mies som är förstaseedade möter Kontinen/Struff som fick kvala sig in i tävlingen. Matchen kommer att spelas efter en annan dubbelmatch, den matchen startar 12:00.

Slog igenom stort under 2019

Krawietz/Mies var egentligen inga superdubbelspelare i början av 2019,  killarna låg rankade kring 70 strecket när 2019 började. Det var framåt grussäsongen 2019 allting började, man vann två raka challengers innan Roland Garros, i Paris vann man hela tävlingen och efter det har det bara rullat på och man är topp 10. Det är små marginaler i dubbel, från att harva runt 70 i världen till att vinna en grandslam, det händer bara i dubbel. År 2020 har startat riktigt knackigt för tyskarna, man har faktiskt bara vunnit en match detta år och det mot en kille som inte ens var topp 400 i dubbel. I senaste tävlingen spelade inte ens killarna ihop, Mies spelade med Mahut och Krawietz fanns inte ens med i lottningen. 

När killarna spelar som bäst så kompletterar man varandra riktigt fint, Kevin Krawietz är cirka 188 centimeter lång, servar fint och spelar helst forehand. Andreas Mies är faktiskt exakt lika lång och vill hellre spela från sin backhandsida, något detta par gör riktigt fint är att man returnerar skickligt.

Killarna letar efter formen, vart står man? Ska man vara helt ärligt så har man egentligen bara gjort resultat åtta månader 2019. Det är ingen rolig första runda man har framför sig, två riktigt fina dubbelspelare.

Spelade bra i Australien!

Henri Kontinen och Jan Lennard Struff brukar inte spela ihop, men efter att Kontinen/Peers brutit så tog tysken tillvara på den duktiga finländaren, första tävlingen var Australian open där man rök i kvartsfinalen mot vinnarna. Killarna har fortsatt sitt samarbete, och spelar ihop även här i Rotterdam. Rankingen räckte inte till för att spela direkt i huvudtävlingen så killarna har redan hunnit vinna två matcher i kvalet. I båda matcherna har man vunnit över 75% när man prickar in förstaserven, man har även returnerat stabilt i båda fighterna. 

Henri Kontinen spelar endast dubbel, han är över 190 centimeter och servar bland dom bästa på dubbeltouren. Han har en bra forehand, men det är framförallt finnens volley som måste tas upp, den är riktigt skicklig. Jan Lennard Struff spelar som oftast på singeltouren, och ligger runt 30 i världen. Dubbel spelar han ibland och gör det bra, han är också över 190 centimeter lång och har en aggressiv spelstil. Han servar otroligt bra och har en backhand i absoluta världsklass. 

Fördelen för killarna är att man redan har spelat två matcher på underlaget och har en bra känsla inför matchen. Det är två spelare som har bra dubbelranking men inte tillsammans, det är nog därför oddsen ligger lite tokigt, för formmässigt borde oddsen vara tvärtom.

Dagens speltips

Krawietz/Mies är förstaseedade men har en väldigt tveksam form. Förlorat första rundan i dom två senaste tävlingarna tillsammans. Har dock en väldigt hög högstanivå, men när spelet inte stämmer då har man ganska mycket problem. Kontinen/Struff gick till kvart i Australien och har vunnit två matcher i Rotterdam, jag tycker att oddsen ligger lite tokigt, över två gånger degen på Kontinen/Struff tar jag alla dagar i veckan!

Därför spelar jag Kontinen/Struff till oddset 2.25.
Oddset hittar vi hos Bet365 som erbjuder 100 % upp till 1.000 SEK

  • Kontinen/Struff har redan lirat två matcher på underlaget
  • Kontinen/Struff har 5-1 i år i matchstats
  • Kontinen/Struff håller mycket högre nivå än deras gemensamma ranking
  • Krawiez/Mies trots dålig form har visat att man håller den absoluta världsklassen

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.