FC Köpenhamn-Celtic

Speltips: Celtic rak

Spelstopp: 18:55

Odds: 2.27

Units: 3/5

Denna veckan har börjat klart godkänt. Underspelet i Chelsea-Man U i måndags och DNB på Leipzig rättades grönt, medan X2+U2.5 i Atletico-Liverpool blev en förlust efter att hemmalaget vann med 1-0. Man skulle kunna säga att vi hade lite flyt i måndags medan förlustspelet i tisdags ”borde” ha gått in med tanke på matchbilden. Varians tror jag det kallas! 

Vi kör vidare med ett nytt speltips, ikväll från Europa League där jag tror att Celtic har bra chans att vinna mot ett skadedrabbat Köpenhamn.

FC Köpenhamn

Är förmodligen inte i 100% matchtempo efter att endast ha spelat en tävlingsmatch sedan 16 december. Förlorade omstarten mot bottenlaget Esbjerg med 1-0 och ligger 7 poäng bakom ledande Midtjylland efter 21 omgångar. Jag såg Köpenhamn i båda mötena med Malmö FF och stora delar av deras hemmamatch mot Kiev i höstas och jag imponeras inte alls av den danska jätten. Förtjänade absolut inte mer än den enda poängen de tog mot MFF på två möten och hade tur som fick oavgjort mot Kiev. Har förtvivlat svårt att få ihop ett fungerande anfallsspel av det jag har sett.

Till denna matchen saknas flera tunga pjäser. Mittbacken Boilesen har inte spelat på hela hösten och är fortsatt skadad. Stjärnmittfältaren Viktor Fisher, Robert Mudrazija och Jonas Wind är även de skadade.

Celtic

Trummar på som vanligt i Skotska ligan och även om de har fått lite utmaning av Rangers numera så är det fortfarande rätt överlägsna. Gjorde det bra i gruppspelet där de bland annat slog Lazio och spelade oavgjort med Rennes, båda på bortaplan. Kommer till denna matchen med i stort sett ordinarie lag 9 raka segrar (18 vinster på de senaste 20 matcherna).

Dagens speltips

Av det jag har sett av Köpenhamn så rankar jag dem på samma nivå som topplagen i Allsvenskan just nu, kanske tom lite sämre. Jag tycker att Celtic borde vara ganska klara favoriter här med ett odds strax söder om 2 ggr pengarna. 

Därför spelar jag Celtic rak till oddset 2.27.
Oddset hittar vi hos Betsson som erbjuder 100 % upp till 1.000 SEK

  • FCK ur form och direkt svaga i hösten Europa League matcher på hemmaplan
  • Celtic i säsong och i bra form
  • Skador på nyckelspelare i FCK

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.