Dignitas vs Cloud9

Speltips: Dignitas rak / Dignitas 2-1

Spelstopp: 21:00

Odds: 1.85

Units: 2.5 / 1u

Det andra tipset som kommer idag får bli i mötet emellan Dignitas och Cloud9 då den känns mest givande med ett fint odds! Turneringen har flyttats ifrån LAN till Online och fördel kan dessvärre komma till Cloud9 som har desto mindre erfarenhet. 

Dignitas har chans som gruppetta i sin första turnering!

Att ta sig ur detta möte med den vinst skulle betyda att på deras första LAN tillsammans tar de sig ur gruppen fläckfritt. De har hittills bara förlorat ett möte sen de formade laget, och det är emot världsfemman Fnatic, som vann 2-1 efter en overtime på andra kartan. Deras senaste möte var emot Orgless där de vann 2-1. Efter en tuff förlust på första kartan med 16-8 tog de tag i laget och vann de två nästkommande.

Nuke slutade 16-10 till Dignitas, men efter en ledning på 15-5 var kartan redan säkrad, och det tog dem ett par rundor att stänga matchen helt. T-sidan var enormt bra där de lyckades plocka hela tio rundor och som skrivet, CT sidan lyckades de stänga matchen relativt enkelt på. Tredje kartan var Inferno som är väldigt liknande i resultat. Halvan slutar 9-6 i Dignitas fördel och de plockar sedan 6raka rundor för att ta matchpoäng TIDIGT i matchen på 15-6. De tappar några rundor irad men lyckas stänga kartan 16-12. 

Cloud9's starka start i Flashpoint

Deras första möte var emot Funplus Phoenix (gamla heroic) och de var inte favoriter i mötet. Efter att tappa första kartan relativt övertygande med 16-10 kändes det över, men de lyckades ta sig i kragen och vinna två raka kartor efter DUBBEL overtime på Train som var den andra kartan. Funplus var alltså endast en runda ifrån att vinna med 2-0 men det slutade istället med förlust för dem. 

När tredje kartan väl började hade Cloud9 verkligen fått nog. De gav inte FP Phoenix en chans och efter en 12-3 halva stängde de matchen med fyra raka rundor på sin T sida.

Dagens speltips

Dignitas har verkligen visat framfötterna hittills, DOCK har de spelat relativt dåligt på Train samt Mirage, vilket får mig att tro att de kommer att tappa en karta. Det spelet som de har individuellt direkt det är på en karta som de är självsäkra på är extremt bra. De utspelar sina fiender relativt ofta med sin erfarenhet samt den skicklighet som de fortfarande har kvar, som utan tvekan ska vara större än den totala skicklighet som finns i C9.

Därför spelar jag Dignitas rak till oddset 1.85. (2.5u) SAMT

Dignitas vinner 2-1 till oddset 3.50. (1u) 
Oddset hittar vi hos Unibet som erbjuder 100 % upp till 2.000 SEK

  • Dignitas är bättre individuellt och har mycket mer erfarenhet.
  • Trots vinst emot FP Phoenix har det varit två tuffa LAN för C9 innan det. (Sista plats samt nästsist)
  • Matchen spelas online som ger fördel till de oerfarna spelarna i C9

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.