Fnatic vs North

Speltips: Fnatic -1,5 / Karta 2 - 3,5

Spelstopp: 22:00

Odds: 2.00 / 1.81

Units: 3 / 2

Dessvärre satt endast ett av två igår och vi gick +- på kontot. NiP gjorde en extremt solid match och vann med 2-0 som förväntat, lite tuffare på motståndarens kartval, men fullständig kross på sin egen. Dignitas däremot gjorde sin sämsta match igår, jag antar att det är det som kan hända vissa matcher när de är så ”gamla” och motståndarna bara springer utan strategi och är allmänt bättre på att träffa i huvudet. Otur och tråkigt, men när det inte är – units över en dag får man fortfarande se det som en liten vinst och ta nya tag!

Fnatic visade sin dominans emot Complexity

OJ! Det var klasskillnad på den svenska femman mellan tisdagens match emot BIG och Torsdagens match emot Complexity. Från att se lite förvirrade ut, inte riktigt träffa sina skott till att fullständigt krossa. Endast tappa rundor där de faktiskt blev utspelade eller liknande. Mötet emot Complexity började på Mirage som var complexitys kartval. Fnatic får då starta på CT-sidan och där visade de genast sin dominans. JW spelade på sin absoluta topp, som ofta på Mirage, och stängde ner MID för compL helt och hållet. Fnatic hade en perfekt counterread på Complexity och gav dem endast två rundor på T-sidan varav en var pistolrundan som ofta kan vara en coinflip! Efter en förlorad pistolrunda på T sidan igen tog det ett litet tag innan de stängde matchen helt, men gjorde det vid 16-9. 

Inför mötet var jag orolig att Fnatic skulle fortsätta välja Inferno. Gång på gång gör de det och gång på gång har de förlorat den alternativt spelat en EXTREMT jämn match, något man inte vill på sitt eget kartval. Nu valde de Dust2, till viss del av laget de mötte, men även för att de verkligen har visat framsteg på den. Golden, Fnatics IGL, började med att calla 5B rushar av de sju första rundorna, något som nästan aldrig händer. När de ledde 6-0 tog det tillslut stopp på rushen och Complexity vann sin första runda. Men det var inget som stoppade fnatics framfart på övriga delar av kartan. Svenskarna vann tillslut halvan med 12-3 och stängde den efter en 4-3 andra halva och vann 16-6. 

Norths nederlag emot ForZe

De fick de tuffaste motståndet i sitt första möte här i EPL. De skulle få möta gruppfavoriten Na’Vi och allt annat än en 2-0 till Na’vi var en katastrof. Det slutade 2-0, men dessvärre inte till Ryssarna. North lyckades på något magiskt sätt vinna två raka kartor emot spelarna som precis vunnit en av årets största turneringar. Alla tyckte att North faktiskt såg bra ut, att de spelade ut Na’Vi, men det som inte insågs var att Navi gjorde North bra. Det skedde nämligen samma sak två dagar senare för Navi när de förlorade emot BIG.

North hade dock högt fokus och trodde verkligen att de skulle vinna mötet emot ForZe, men annat skulle det bli. Två ganska tuffa kartor för north som ser jämnare ut än va de faktiskt var. 16-10, 16-12 blev slutresultaten, men på den första kartan hade North aldrig riktigt chans då Forze lyckades plocka 10rundor på sin T-sida. Nuke däremot såg bra ut ett tag när North var på sin T-sida. Men man märkte direkt att ForZe visste hur de skulle spela på den offensiva sidan. De lät aldrig danskarna ha kontroll över ekonomin eller större delar av kartan, och resulterade med en Forze vinst. 

Dagens speltips

Inför turneringen var det större favoritskap till fnatic, men efter en förlust emot BIG har oddsen gått upp några decimaler. Det känns som att båda lagen visade sitt rätta jag under torsdagsmatchen, där fnatic krossade och north blev krossade. Det är så jag förutspår att detta möte också kommer att gå. 

Eftersom det BORDE vara så att Fnatic väljer karta nummer två, plus att det är bättre att lägga handicap där så det inte går i kras p.g.a. en tuff start på första kartan, väljer jag att lägga ett litet bet på att Fnatic vinner andra kartan med MINST 4 rundor. (Handicap -3,5).

Därför spelar jag Fnatic -1,5 till oddset 2.00. (3u) SAMT

Fnatic vinner karta 2 med handicap -3,5 till oddset 1.81. (2u)
Oddset hittar vi hos Betway som erbjuder 100 % upp till 1.000 SEK

  • Fnatic visade dominans i torsdags medan North blev krossade.
  • North har inte vunnit emot fnatic sen hösten 2018
  • Fnatic är ett mycket bättre lag och är just nu världens femte bästa lag.
  • Det faktum att det är en online match kan ge North en liten fördel

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.