Jordan Thompson-Fabio Fognini

Speltips: Fabio Fognini

Odds: 1.57

Hallå där! Natten till onsdag kommer andra rundan starta i Australien, det ser ut att bli över 30 grader varmt och mycket blåst, svåra förhållanden. Det är hemmaspelaren Jordan Thompson som stod för en stabil första runda som möter humörspelare Fabio Fognini, läs mina tankar nedan om matchen.

Har spelat Australian Open sen 2014!

Jordan Thompson kommer från Australien, han började lira tennis vid en ålder på fyra år. Tidigare mästerskap har han fått ett Wildcard till tävlingen men i år gick han in direkt då han är rankad på en 66e plats i världen. Han har dock varit 43a i världen som bäst, det var i juli 2019. Thompson har redan hunnit med två tävlingar 2020 och båda har han åkt ut i runda ett. Han har gjort sina bästa resultat på gräs eller grus vilket är två helt olika underlag, det tyder på att Thompson kan spela på alla underlag. 

Thompson är cirka 180 centimeter lång och spelar tennis med högern. Han har bra grundslag och en bra serve. Inga riktiga supervapen men heller ingen riktigt svaghet. I runda ett mötte han Alexander Bublik och det på förhand skulle bli en tuff uppgift för Jordan, men han gick in på banan utan respekt och vann i tre raka. Han mötte en ganska dålig Bublik imorse, han blev bjuden på hela 12 dubbelfel och 49 enkla misstag. Hans eget spel då? Jo, men det var helt okej för att vara en första runda, vann 65% av förstaserven och gjorde 29 vinnare, dock måste spelet upp minst en nivå för att rå på Fognini som kommer in med stärkt självförtroende. Första gången killarna möts inatt/morgonbitti.

Regnuppehållet hjälpte Fognini!

Fabio Fognini är född i Italien och även han började lira tennis vid en ålder på fyra bast. Han är gift med den forna världsspelaren Flavio Pennetta. Han är rankad 12a i världen för tillfället men har vid tidigare tillfälle varit topp 10. Nio titlar har Italienaren spelat in. Innan Melbourne har Fognini hunnit med att spela fyra matcher och vunnit en av dom mot John Isner. I Grand Slam sammanhang är Fognini väldigt rutinerad han har spelat 100 matcher och har en statistik på 54-46.

Fognini är en väldigt sevärd spelare, har han bra humör och spelar på sin högsta nivå är han en topp 10 spelare utan problem, men det finns dagar som Fognini knappt är topp 50, som första två seten mot Reilly Opelka. Fognini har en av världens bästa backhandsidor och en forehand som är vass, han servar också ganska bra för att inte vara jättelång. Som sagt går Fognini in som 12e seedad i tävlingen och fick en mardrömslottning, Reilly Opelka i första rundan. Fognini startade riktigt knackigt och låg under med 2-0 i set och 1-0 i game innan regnet tog över arenan. Matchen spelade ganska många timmar senare och Italienaren gick in och vände matchen, starkt! Som Fognini spelade dom tre sista seten kommer han vinna även imorgon.

Dagens speltips

Thompson spelade inte jättebra i runda ett, det var motståndaren som bjöd på matchen. Han gjorde vad som krävdes helt enkelt, vilket är imponerande. Fognini är den bättre spelaren och efter vändningen så har Fognini fått upp självförtroendet. Han går mot Pella i en eventuell tredje runda och Berrettini i en fjärde, får anses som en okej lottning. Jag tror Fognini slår Thompson trots att Thompson har hemmaplan, det skiljer trots allt ganska många ranking platser spelarna emellan.

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.