North vs CompLexity

Speltips: North rak

Spelstopp: 18:00

Odds: 2.10

Units: 2.5

Riktigt tråkiga förluster häromdagen när NiP inte bara tappar sin första karta utan även förlorar 2-0. Samtidigt tappar ENCE en stor ledning där de är nära att 2-0’a Godsent men slutar istället med en 1-2 i Godsents favör och även där ett förlorat bet!

North som fortfarande har god chans på avancemang

I grupp B är det jämnt om platserna för avancemang. Fnatic har just nu första platsen med tre poängs fördel över Forze, BIG, North samt Na’vi. Endast tre lag avancerar och det är extremt viktigt att komma först i gruppen för att slippa ”play-in” Med tanke på att BIG och Forze möter varandra kommer endast ett lag av dem ta sig vidare IFALL Na’vi eller North vinner. Det betyder alltså, ifall North vinner kommer de komma som SÄMST, trea, men har även chans på förstaplats ifall allt går deras väg med rund differens samt vilka lag som förlorar. 

North mötte senast BIG och lyckades vinna relativt övertygande där 2-0. DOCK var den andra kartan jämnare än många och slutade 22-20 till North. Vertigo dominerades av T-sidan, något som är relativt ovanligt för kartan men vanligare för BIG som oftast är vassare på sin T-sida. Efter en jämn första overtime där North hade två matchbollar lyckades BIG ta det till en andra där de åkte på två raka rundor i förlust på sin T-sida och lyckades inte ta sig tillbaka på CT. Gade & co vann mötet och har just nu en väldigt realistisk chans på att ta sig vidare ur gruppen. 

CompLexity är redan klara som förlorare i gruppen

CompLexity har hittills förlorat tre relativt jämna möten samt vunnit ett emot BIG. Förlusten emot Fnatic kom hårdast där de förlorade 16-9, 16-6. Igår spelade de för att ha en chans på avancemang emot Na’Vi men förlorade dessvärre 2-1 efter två tuffa förlustkartor. Nu är de klara att komma 5/6a i gruppen och har alltså ingenting att spela för. 

De har spelat aalla kartor förutom Vertigo hittills och den kommer högst troligen bli vald till dagens match. Där har de en liten fördel då det blir svårt för North att titta på deras standardrundor etc ifrån denna turnering. Däremot har de inte fått möta extremt bra lag på de kartorna de har vunnit. ForZe på Train är inte det bästa, utan de försökte snarare välja till Complexitys svaghet, BIG på Nuke är inget att skryta över och Na’Vi på Inferno har alltid spela jämna matcher vilka som än stått för motståndet. Nu kommer de in i ett möte där de själva inte har NÅGOT att spela om samtidigt som motståndarna har ALLT att spela för.

Dagens speltips

Bara det faktum att Complexity faktiskt inte har något att spela för, inte ens prispengar, får mig att tro att de inte kommer spela sitt ”A-game”. North säkrar* nästan en plats bland topp 3 vid vinst och det är allt de kunde drömma om efter att se den gruppen de hade kommit med i. Med två vinster emot Navi och BIG har de all chans att slå Complexity.

Därför spelar jag North rak till oddset 2.10.
Oddset hittar vi hos Bet365 som erbjuder 100 % upp till 1.000 Spelkrediter

  • North har allt att spela för - Complexity har inget att spela för
  • Båda lagen har sett stabila ut men när North spelar bra, är de faktiskt väldigt vassa.
  • North visade att är ett lag att räkna med när de bl.a. slog Fnatic på Mirage
  • Complexity har en bra femma.

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.