Vitality vs FaZe

Speltips: FaZe rak

Spelstopp: Ca 19:00

Odds: 1.83

Units: 3 (1-5)

Gårdagens speltips satt extremt fint när NiP enkelt vann sitt möte emot Cloud9 2-0 samt när Fnatic lyckades vinna emot favoriterna Na’Vi i upperbracket matchen med 2-1! Jag kan inte låta bli att glädjas att de båda svenska lagen vann och hoppas nu på samma sak för NiP i eftermiddag. Dock kommer detta tips handla om en helt annan match, nämligen Vitality vs FaZe.

FaZe och deras choke emot Na'Vi

FaZe mötte Na’Vi i sitt första möte där jag trodde hårt på FaZe även där, men en del otur och en liten choke ifrån FaZe när de ledde med 13-9 så förlorade de till slut 16-14 på andra kartan, och den tredje föll ifrån dem helt. De var det bättre laget igenom de två första kartorna och såg verkligen vassa ut, men lyckades inte stänga matchen emot CIS giganterna.

De spelade en elimineringsmatch igår där de mötte Renegades och vann med 2-0. Efter att ha fått en ledning med 8-0 på Inferno skulle de egentligen ha klarat att fortsätta rulla på och stänga matchen tidigt, men även där visade de problem med att vara konstanta i sitt spelande och gav Renegades totalt 12 rundor innan de stängde matchen 16-12. Samma sak visades på Mirage till viss del. En 12-3 halva på T sidan ska snabbt klaras av, men de lät Renegades komma tillbaka till 10-13 igen och flashbacksen till Na’Vi matchen kom tillbaka. Där och då stängde de dock matchen 16-10.

Vitality's resa till en elimineringsmatch

Redan innan turneringen såg man på grupp A som den väldigt svåra gruppen. Endast tre lag skulle ta sig vidare och i gruppen återfanns 6lag som finns på HLTV’s top10. Missta mig inte, grupp B är långt ifrån enkel där man återfinner resterande 4 lag i top 10, men de goda resultaten för lag som b.la. Na’Vi, FaZe och Fnatic som alla finns i grupp A gjorde den tuffare.

Vitality fick möta NiP i första mötet som ansågs som ett av de sämre lagen i gruppen. Vinsten var relativt enkel även fast de gav upp 12 respektive 10 rundor på Vertigo och Nuke som spelades. De fick sedan möta Astralis för en plats i kvartsfinalen där de absolut gav dem en match på Vertigo där det blev dubbel overtime, men på Overpass kom de aldrig riktigt in i matchen trots en okej T sida kändes det som en säker match för danskarna hela kartan igenom.

Dagens speltips

Världens bästa spelare 2019, Zywoo, spelar i Vitality tillsammans med 3 andra fransmän och en britt. Skillnaden på Vitality i 2020 hittils jämfört med 2019 är att Zywoo inte har haft de extrema statsen. Han har hittills spelat tio kartor i år där tre utav dem har varit under 1.00 i rating, något som hände under 20gånger totalt under hela 2019 där han spelade 100kartor+. Det faktum att Zywoo inte presterar LIKA bra som han gjorde förra året, och att Coldzera / NiKo duon är så extrem vass, får mig att tro att detta möte kommer att vara relativt enkel för FaZe.

Kommer högst troligen lägga en halv unit eller liknande på att FaZe vinner 2-0 då dem inte kommer vilja ge NÅGOT till Vitality för de vet hur lätt det kan rinna iväg, som det gjorde emot Na’Vi.

Därför spelar jag FaZe rak till oddset 1.83.
Oddset hittar vi hos Bet365 som erbjuder 100 % upp till 1.000 Spelkrediter

  • Individuella spelet har varit bättre i FaZe
  • Vitality såg inte extremt imponerande ut emot NiP eller på Overpass emot Astralis
  • FaZe har haft svårt att stänga matcher tidigt.

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.