MAD Lions vs Mousesports

Speltips: Mousesports -1,5

Spelstopp: 12:00

Odds: 1.90

Units: 3 (1-5)

Efter en mycket hektisk match mellan Vitality och FaZe lyckades speltipset gå in när FaZe vann sista kartan med 16-10! Det gjorde att vi har satt tre irad och imorgon hoppas jag på att göra det till en fjärde. Många tuffa matcher där oddsen inte riktigt känns värda, förutom en som jag hittat på Mousesports emot MAD Lions.

Mad Lions och deras besvär

Hittills har MAD Lions spelat två möten här i Katowice emot Evil Geniuses samt Virtus.Pro. När de klev in i mötet emot Evil Geniuses gjorde det de som underdogs och lyckades efter mycket besvär ta en karta för att sedan bli totalt överkörda på de andra två kartorna 16-7 och 16-5. Det faktum att de lyckades ta en karta kan anses som en framgång, men det kändes mer som att EG slarvade bort kartan jämfört med att Mad Lions vann den. 

När de skulle möta Virtus.Pro klev de in som favoriter men hade även där extrema problem. Efter en vinst med 16-14 på Overpass där de hade en 10-5 halva blev de totalt överkörda på Vertigo där VP tog 12rundor irad och vann enkelt med 16-7. Sista kartan var extremt tuff den med, där de fick kämpa ifrån underläge men lyckades vinna kartan till slut med 16-13 och får nu möta en utav de största favoriterna i turneringen mousesports.

Mousesports och deras choke emot G2

Mousesports fick börja med att möta Tyloo där de totalt körde över kineserna som aldrig hade en riktig chans i matchen. Vinnarmötet emot G2 som gav en plats i Spodek arena var en berg-o-dalbana. Mouse förlorade 12 av 13 rundor under första halvan och fick försöka comebacka från en 12-3 halva, något som de lyckades med när de fick en nästintill perfekt T sida som slutade 13-1 till mouse. Efter den kartan, som var G2’s val, kändes allting över, speciellt när mousesports fick en tidigt ledning med 5-1 på Inferno. Men mycket fler rundor är så skulle det inte bli på Inferno eftersom G2 tog 14rundor irad och vann sedan 16-6.

På tredje kartan såg vi G2 totalt ta över matchen när de fick en 9-6 ledning på T sidan av Nuke. De stängde matchen enkelt och vann 16-7 för att avancera till upper-bracket finalen emot Liquid där de ska spela om en direkt plats till Semi-finalen. Mousesports behöver nu vinna två matcher irad för att ta sig till kvartsfinalen, först emot Mad Lions och senare under Torsdagen även vinnaren av Evil Geniuses / 100Thieves.

Dagens speltips

MAD Lions fortsätter att hela tiden slarva och förlora rundor där de aldrig ska finnas en risk att inte vinna. De lyckades ta sig vidare trots dessa misstag när de mötte VP, men emot ett så väletablerat och bra lag som mousesports kommer de aldrig lyckas vinna med de misstag som de ständigt fortsätter att göra. Mousesports hade även två väldigt bra kartor emot G2 men lyckades inte riktigt stänga det, men är favoriter i lower-bracket för att ta sig till kvartsfinalen och steg ett är att vinna enkelt över MAD Lions med 2-0.

Därför spelar jag Mousesports -1,5 till oddset 1.90.
Oddset hittar vi hos Unibet som erbjuder 100 % upp till 2.000 SEK

  • Mousesports är extremt mycket bättre individuellt samt strategiskt
  • MAD Lions fortsätter att ständigt göra misstag och tar inte vara på extrema möjligheter.
  • En dålig start för Mousesports kan göra det svårt att vinna 2-0.

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.