Narvik vs Frisk/Asker

Speltips: Frisk/Asker

Spelstopp: 19:00

Odds: 1.87

Units: 4/5 U

Hallå där! Var ett tag sedan jag skrev en rek om hockey, men nu är det dags igen! Det börjar dra ihop sig i den norska ishockeyn. Det är nykomlingarna Narvik som egentligen har haft slutspelsplatsen hela säsongen som tar emot förra årets mästare Frisk/Asker som har haft en ganska tung period. Häng med på analysen!

Har det inte i egna händer längre!

I Getligaen går alla lag förutom två till slutspel, och Narvik har egentligen hela säsongen varit på slutspelsplats och ligger fortfarande på det, men Manglerud ligger endast två pinnar bakom och en match mindre spelad. Manglerud-Narvik spelas i sista omgången, det blir en viktig fight. Narvik har gjort det riktigt bra som nykomling och har faktiskt slagit alla lag i serien, man är framförallt hemmastarka i Narvik. Det är en tung bortaresa för alla lag att flyga upp till Narvik och lira. Narvik har plockat 45 pinnar så här långt i serien och 35 av poängen kommer på hemmaplan.

Formen är lite knackig för Narvik, tre raka förluster är facit och spelet har inte riktigt fungerat. Narvik har seriens nästbästa powerplay på fina 22.9%. Narvik har två formationer som håller hög klass och kan jämföras med andra topplag i ligan, men bredden finns inte riktigt där. Offensiven är stark i Narvik men defensiven är lite skakig, lagkaptenen Casper Santanen missar resten av säsongen och Jörgen Kvål har tagits tillbaka av Stavanger. Narvik har släppt in 171 mål på 42 matcher, det är för mycket.

När Narvik spelade helt utan press såg det mycket bra, men nu när laget behöver segrar har det sett lite sämre ut och nu måste man nästan vinna för att undvika kvalspel. 

Förra årets mästare har fyra raka nederlag

Frisk/Asker som blev mästare förra året, gick ungefär lika dåligt/bra som man gör i år under grundserien. Formen är dock inget vidare för Asker då man för tillfället har fyra raka nederlag. Frisk/Asker har haft lite problem med Narvik under säsongen, två vinster och två förluster är facit. Frisk/Asker har på pappret ett intressant lag och bör vid slutsummering vara ett lag som mycket väl kan försvara sin titel. 

Förra matchen saknades en viktig trio i Hampus Gustafsson, Reid Petryk och Patrick Bovim, oklart om dessa killar är tillbaka idag. Det finns dock andra killar som håller hög klass i Anders Bastiansen, Alexander Lavoie och Phil Marrinacio. Viktige backen Christian Kåsastul är avstängd efter slagsmål mot Storhamar senast.

Frisk/Asker är dock på pappret det bättre laget och har ganska mycket att spela för då den viktiga fjärde platsen står på spel. Formen är som sagt ganska svag för mästarna. Frisk/Asker torskade senaste matchen uppe i Narvik med 5-3, men då var det ett skadeskjutet Asker som tog flyget upp.

Dagens speltips

Båda lagen har dålig form men på pappret är Frisk/Asker ett bättre lag. Narvik har lite mer att spela för men Frisk/Asker har också ganska mycket att lira för. Även om Narvik är bra uppe i Nordkraft Arena tror jag Asker löser en trea. Frisk/Asker tog flyget upp ganska tidigt och har varit på plats i Narvik ganska många timmar innan nedsläpp. Nästan två gånger degen på ett bra lag tar jag direkt!

Därför spelar jag Frisk/Asker till oddset 1.87.
Oddset hittar vi hos Bethard som erbjuder 100 % upp till 1.000 SEK

  • Narviks form
  • Narvik har sett skakiga ut på senare tid
  • Defensiven är inget vidare för Narvik
  • Narvik är starka hemma i Nordkraft arena och har en fin offensiv

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.