Shapovalov/Auger vs Rojer/Tecau

Speltips: Rojer/Tecau

Spelstopp: Cirka 16:30

Odds: 1.74

Units: 4/5 U

Hallå där! Nu är Australian Open över och det var ett bra mästerskap då vi var ganska mycket plus. Nu drar dom ”vanliga” tävlingarna igång. Jag har hittat ett intressant odds i första rundan i dubbeln mellan Shapovalov och Auger från Kanada som möter rutinerade paret Rojer/Tecau. 

Spelar mestadels av tiden singel

Denis Shapovalov är född 1999 och Felix Auger-Aliassime är född 2000, dom är rankade på 16 samt 21 plats i världen på singelrankingen. Shapovalov är den mest rutinerade dubbelspelaren i detta team, han ligger 50 i världen på dubbelrankingen vilket är ganska bra med tanke på att han lirar ganska sällan dubbelmatcher. Auger har endast spelat elva dubbelmatcher på ATP touren, han är en bra bit utanför topp 200 i dubbel, men spelmässigt är han topp 100. 

Tävlingen i Montpellier spelas på Greenset, som är en form av hardcourt banor. Det går ganska snabbt på dessa banor. Båda spelarna gillar banor när det går snabbt. Shapovalov är vänsterhänt, servar bra och har ett sjukt bra klipp i sin forehand. Auger servar ännu bättre och har en forehand som är i absoluta världsklass. Detta par har vunnit två dubbelmatcher i år, en match var riktigt stark där man slog Krawietz/Mies i två raka. 

Nu är det så att dessa herrar åkte ur ganska tidigt i Australian open trots deras fina ranking. Båda är med i singeltävlingen och jag tror det är där man lägger sitt krut, dubbeln är mest en rolig grej. Nu möter man andra seedade paret. Då räcker det inte med att ha roligt på plan för att vinna.

Ett riktigt meriterad dubbelpar

Tecau/Rojer har varit med väldigt länge, dom är 35 respektive 38 år. Killarna har hela 20 titlar ihop och spelat väldigt länge tillsammans. Dom ligger för tillfället precis efter varandra på rankingen, 18 respektive 19, dom har dock varit näst bäst i världen en gång i tiden. I Australian Open fick man ge sig i andra rundan mot finalparet Saville/Purcell. 2019 var ett helt okej år för paret då man tog hem två titlar och torskade ett par finaler. 

Tecau är dryga 190 centimeter lång och spelar aggressivt, bra serve och söker upp nätet vid minsta lilla tillfälle. Rojer är några centimeter kortare men spelar på samma sätt som sin kollega. Något detta par gör riktigt bra är deras returer, dom har en av dubbelvärldens bästa servereturer. 

Tecau/Rojer spelar endast dubbel och är andraseedade i Frankrike, efter uttåg redan i andra rundan i AO så söker man svar på sin form. Jag tror man kommer att vinna denna match då man innan haft ganska ”enkelt” mot killar som håller till på singeltouren. Nu är vi tillbaka i dom ”vanlig” tävlingarna vilket innebär att dubbelmatcherna är kortare. Vid 40 lika är det avgörande boll och vid ett eventuellt avgörande set är det först till 10 pinnar som gäller, det gynnar det lite sämre laget och mer går till slumpen.

Dagens speltips

Rojer/Tecau är ett riktigt skicklig dubbelpar som är bland dom bästa i världen. Visst, Kanadensarna är verkligen inget dåligt dubbelpar men jag tror deras fokus ligger på singeltävlingen och dubbeln blir mest en rolig grej. 1.74 ser jag som ett riktigt fint odds på Rojer/Tecau. Hade inte Shapovalov/Auger vunnit mot Krawietz/Mies i ATP tour hade detta blivit ett maxspel. Rojer/Tecau såg motiverade ut i Australien och fixar seger i runda ett.

Därför spelar jag Rojer/Tecau till oddset 1.74.
Oddset hittar vi hos Betsson som erbjuder 100 % upp till 1.000 SEK

  • Rojer/Tecau är ett av världens bästa dubbelpar
  • Rojer/Tecau hade 13-4 förra året mot "singelspelare"
  • Rojer/Tecau servar riktigt bra
  • Auger/Shapovalov har ett spel som passar dubbel bra

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.