Frölunda vs Skellefteå

Speltips: Frölunda

Spelstopp: 19:00

Odds: 2.10

Units: 4/5

Hallå där! Äntligen tisdag igen och lite SHL hockey, det börjar dra ihop sig och matcherna börjar bli viktigare och viktigare. Det är formsvaga Frölunda som tar emot extremt formstarka Skellefteå, skulle säga att båda lagen behöver pinnarna lika mycket idag. Häng med på en analys! 

Frölunda har halkat ner till sjunde plats i tabellen!

Frölunda som endast har en seger på sina fem senaste matcher är just nu utanför den viktiga topp 6. Dock är det bara två pinnar upp till HV71 och det är ett par matcher kvar att spela så fortfarande finns det stora chanser för Göteborgarna att komma topp 6. Efter segern i CHL har Frölunda gått ganska tungt, delvis att man har haft ganska mycket skador och delvis att man har spelat dåligt.

Frölunda har på pappret ett mycket fint lag och saknar viktiga backen Theodor Lennström. Rhett Rakhshani är tillbaka från skada och avstängning och kommer troligen bilda en femma med Lasu och Rosseli Olsen. Frölunda har enligt mig Europas bästa powerplay, Ryan Lasch är helt omöjligt att ta i powerplay. Frölunda måste börja få igång sin fina offensiv om det ska börja bli resultat igen.

Även om Frölunda är inne i en dålig trend så har man varit bra hemma i Scandinavium. Senast torskade man mot Leksand, efter en katastrofal insats, men innan det har det varit ganska många stabila insatser. Jag vet att Roger Rönnberg inte är nöjd inombords och matchen ikväll kommer vara extremt viktig och jag tror hela Frölunda kommer kliva ut stenhård, man har även haft ganska enkelt mot Skellefteå på senaste åren, fyra vinster på sina fem senaste är facit.

10 raka segrar för Skellefteå

Efter 10 raka segrar för Skellefteå är man nu uppe på en andra plats i SHL, helt plötsligt har man seglat upp som en guldkandidat. Lugn och ro i Skellefteå? Njae, för ett par dagar sen kom nyheten att Tommy Samuelsson inte kommer att leda laget länge efter säsongen. Elva pinnar upp till rivalen Luleå är för mycket att hämta in, men laget kommer gå för den viktiga andra platsen som ger hemmaplansfördel i slutspelet. Skellefteå har varit sjukt bra offensivt på slutet och det börjar smattrar in mål i motståndarkassen, det defensiva spelet bör höjas om man ska vinna Le mat, 13 kassar insläppta på senaste fem är ganska mycket, men vad gör det när man gjort 23 framåt?

Skellefteå har seriens bästa spelare i Joakim Lindström, iallafall när han är på spelhumör och det har han varit på slutet. Oscar Möller är även han en av seriens bästa spelare. Snabbskrinarna Wingerli och Alvarez är otroligt jobbiga att möta och dom har även hittat poängprotokollet senaste fighterna. Lindvall har plockat över första spaden från Mantas Armalis.

Nej, 10 raka segrar i SHL är respekt, men jag tror sviten tar stopp i Göteborg ikväll. Senaste två fighterna i Göteborg har slutat med makalösa 2-12 för Skellefteå. Frölunda kommer att komma ut stenhård och har spelarna som kommer göra livet surt för Lindström och Co. 

Dagens speltips

Frölunda måste börja vinna, och man har varit som bäst när det gäller som mest på senare år. Idag är det en match som gäller otroligt mycket, för att citera Nicklas Lasu ”idag börjar slutspelet för oss”. När Frölunda kommer upp på toppen av sin förmåga är man seriens bästa lag. Scandinavium kommer att vara nästintill fullsatt och jag tror Frölunda vinner till över två gånger degen. Lycka till!

Därför spelar jag Frölunda till oddset 2.10
Oddset hittar vi hos Unibet som erbjuder 100 % upp till 1.000 SEK

  • Frölunda bäst när det gäller som mest
  • Rakhshani tillbaka i seriens vassaste PP
  • Frölunda är svårslagna i Göteborg
  • 10 raka segrar för Skellefteå säger mycket

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.