Mountfield vs Frölunda

Speltips: Frölunda

Spelstopp: 18:45

Odds: 2.05

Units: 3/5

Hallå där! Februarimånad startade helt perfekt genom att Rojer/Tecau löste segern i två raka. Från tennis till ishockey, det är final i Champions Hockey League ikväll. Det är Mountfield som möter Frölunda, lagen spelade även i samma grupp under gruppspelen. Nedan finns information om båda lagen.

Gått starkt i Europa

Mountfield eller Hradec Kralove som dom också heter spelar till vardags i den tjeckiska ligan. I den inhemska ligan har man gått ganska tungt och ligger endast på en åttonde plats efter 42 spelade omgångar. I Europa har man dock spelat riktigt stabilt. Man började CHL äventyret med att torska borta mot Cardiff, man slog Frölunda i Göteborg men torskade hemma i Tjeckien, sedan slog man Graz gånger två, vilket gjorde att Mountfield kom tvåa i gruppen bakom just Frölunda. I åttondelen mötte man Adler Mannheim där man vann med 2-1 efter två matcher, i kvarten slog man Zug ganska enkelt och i semin körde man faktiskt över Djurgården med sammanlagt 6-1. Mountfield har målskillnaden 35-16 på 12 fighter under sin CHL resa. Åtta powerplaymål på 42 chanser och fem insläppta på 53 boxplay.

Mountfield har egentligen ingen kille som sticker ut, det är ett jämnt lag på pappret. Nu är det så att det saknas ett par namn i hemmalaget, två backar får inte spela matchen på grund av max antal spelare i truppen, en av dom är svenska Oscar Eklund. Utöver dessa backtapp är det ett par skador på några forwards, men i en final brukar man kunna lira på sprutor. Radek Smolenak och Lukas Cingel är poängfarliga i ligans medans Tomas Vincour nästan smällt in en pinne per match i CHL.

Ett stort plus för Mountfield är att matchen spelas på deras hemmaplan, arenan tar in cirka 6800 åskådare och det är lapp på luckan. 

Frölunda har mycket rutin

Frölunda har vunnit CHL titeln tre av dom senaste fyra åren, vilket tyder på att man tar denna turnering på största allvar. Frölunda har varit helt okej i år, formen just nu är fyra segrar på senaste fem matcherna. Det är just bortaspelet som varit lite tufft för Göteborgarna. I gruppspelet i CHL gjorde man inte mer än vad som behövdes, man vann gruppen. Frölunda har faktiskt bara förlorat en bortamatch i årets CHL och det var mot Färjestad. Det var just Färjestad man mötte i åttondelen, 3-6 i Karlstad och 8-2 i Göteborg. I kvarten mötte man Biel, och även där var man illa ute, 2-3 i Göteborg och med mindre än 3 minuter kvar att spela i Biel behövde man göra två kassar, vilket man gjorde. I semin mötte man Luleå, ännu en gång var man i underläge efter första fighten, men man åkte upp till Luleå och vände på steken. Frölunda har över 27% i sitt powerplay i CHL, vilket är sjukt bra.

Frölunda har lite frågetecken inför finalen, men Roger Rönnberg har lugnat Frölunda fansen. Patrik Carlsson är tillbaka från magsjuka, Teodor Lennström anländer till Tjeckien med specialskydd och borde kunna lira matchen. Jacob Peterson och Rhett Rakshani har problem med ljumskar men ska kunna spela. Det är Sebastian Stålberg som är helt out ikväll. Nej, Frölunda har ett mycket starkt lag på pappret med namn som Joel Lundqvist, Ryan Lasch, Simon Hjalmarsson och Johan Sundström.

Frölunda kommer ha ett bra tryck på bortaläktaren idag, det är ett hundratals supportrar som flyger ner till Tjeckien. Frölunda har även vunnit mot Mountfield borta denna säsong vilket inger lugn i truppen. 

Dagens speltips

Visst, Mountfield spelar på sin hemmabana och har gjort det bra i CHL, MEN Frölunda är ett mycket bättre lag och har massor av rutin från dessa tillställningar. Mountfield har även problem med skador och spelare som inte får lira ikväll. Frölunda går för sin fjärde titel på senaste fem åren. Frölunda har en offensiv som är riktigt bra och jag tror man tystar hemmapubliken ikväll. Oddsen på över två gånger degen är bara att tacka. Lycka till!

Därför spelar jag Frölunda till oddset 2.05.
Oddset hittar vi hos Betway som erbjuder 100 % upp till 1.000 SEK

  • Frölunda har vunnit här under säsongen
  • Frölunda har CHL bästa offensiv
  • Frölundaspelarna har spelat massor av viktiga matcher senaste åren
  • Mountfield har gått bra i CHL och spelar på hemmaplan ikväll

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.