Escobar/Behar vs Gille/Vliegen

Speltips: Gille/Vliegen

Spelstopp: Cirka 19:30

Odds: 1.60

Units: 4/5 U

Hallå där! Tennisspelet igår gick inte riktigt vägen, Sitak/Sharan brände 10 breakbollar och förlorade en ganska tight match, sånt händer dessvärre. Idag har jag hittat ett guldspel på gruset i Argentina. Det är Escobar/Behar som till vardags lirar på Challenger touren som möter ATP killarna Gille/Vliegen.

Har en titel 2020 ihop!

Gonzalo Escobar är en vänsterhänt tennisspelare som föddes 1989 i Ecuador. Hans partner i turnering är Ariel Behar, han spelar med högern och kommer från Uruguay, dom är lika gamla. Killarna spelade nästan enbart på Challengertouren där man hade det ganska tufft och vann ungefär 50% av matcherna. Man började dock detta år på ett riktigt bra sätt och vann tävlingen i Newport Beach. Båda killarna ligger på sina bästa rankingar, runt 70 strecket. Det skiljer dock ganska mycket till att kliva in bland dom 50 bästa, då måste man vinna lita matcher på ATP touren.

Escobar/Behar är ganska små killar och deras serve är ganska klen, håller dock riktigt bra kvalite på bakplan. I dubbeln på Challengertouren är det lite mer baslinjedueller, på ATP touren är det sällan mer än 10 dueller per match. Escobar/Behar spelar dock nästan enbart dubbel och har bra koll på vart man står och liknande. Dock så har man inte spelat på ATP nivå tidigare och man kom med här då dubbeltävlingen var ganska svag.

Gille/Vliegen fick sitt genombrott 2019.

Gille/Vliegen tog tre titlar 2019 och fick sitt genombrott. Har startat 2020 helt okej men en semifinal plats och vann ett par matcher i ATP Cup, men torskade redan i andra rundan i Australian Open. Killarna ligger just nu 37 samt 45a på världsrankingen, men jag tycker dom håller topp 30. Gille/Vliegen tog alla tre titlar på utomhusbanor förra året, och deras favoritunderlag är grus och deras bästa resultat kommer också på gruset. 

Sander Gille är en högerhänt kille på dryga 185 centimeter, han har en riktigt bra forehand och spelar volley riktigt fint. Joran Vliegen är några centimeter längre och är cirka 191 centimeter lång, spelar med vänstern och servar hårt och bra. Killarna kompletterar varandra perfekt och söker upp nät vid minsta lilla tillfälle och just på gruset hinner man fram snabbare på nät än vad man gör på snabbare underlag. Killarna har också spelat ihop i över fem år vilket ger bättre kemi ute på banan.

Dagens speltips

Tycker 1.60 är några punkter för högt, närmare 1.40. Gille/Vliegen borde köra över Escobar/Behar, det skiljer ganska mycket mellan dessa team. Det skiljer inte så mycket rankingmässigt, dock skiljer det ganska mycket spelmässigt. Gille/Vliegen är bland dom 20 bästa dubbelparen i världen och känner varandra utan och innan. Lycka till!

Därför spelar jag Gille/Vliegen till oddset 1.60.
Oddset hittar vi hos Betfair som erbjuder 100 % upp till 1.000 SEK

  • Gille/Vliegen spelar som bäst på grus
  • Escobar/Behar har inte spelat på denna nivån innan
  • Gille/Vliegen returnerar väldigt bra, framförallt på grus.
  • Escobar/Behar kommer in med bra självförtroende och dubbel är trots allt små marginaler som avgör

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.