Surahammar vs Malung

Speltips: Över 6.5 mål

Spelstopp: 19:00

Odds: 2.00

Units: 3/5 U

Hallå där! 1/2 igår och det var Frölunda som fixade CHL guldet, starkt av Göteborgarna. Vi fokuserar detta inlägg på hockey och en viktig match i hockeyettans västra fortsättningsserie. Det är jumbon Surahammar som tar emot nästjumbon Malung i en viktig fight. Har hittat ett guldspel som motiveras under här.

Surahammar har det riktigt tufft för tillfället

Surahammar som har haft det tufft i hockeyettan ett par år nu, har i fem år spelat sig kvar i hockeyettan med hjälp av ett kval. Årets säsong startade ändå helt okej, med Conny Strömberg i laget vann man ett par matcher och spela ganska jämnt med dom flesta lagen. Efter ett par matcher i grundserien hände något och man har nu inte vunnit på full tid sedan Skövde hemma den 21/9, det är hela 32 matcher utan trepoängare, tufft! Efter grundserien så stod det klart att Surahammar slutade sist och fick börja fortsättningsserien med noll pinnar. I fortsättningsserien har det varit tungt, endast två pinnar på 13 matcher och hela 23-72 i målskillnad. 

Surahammar har tappat Conny Strömberg till Teg och har problem med skador och sjukdomar till kvällens match. Två målvakter samt tre kedjor finns på banan ikväll, det är ganska tunt. Surahammar har släppt in 32 mål senaste fem matcherna och har då också gått på lite folk. Surahammar är helt klara för kval neråt och lägger krutet på att få spelarna fit for fight till kvalet, alltså har man gett upp säsongen i hockeyettan nu, resterande matcher riskeras att sluta med massförluster.

Andra säsongen i Hockeyettan för Malung

Malung har lirat Hockeyettan i två säsonger nu, förra året gjorde man en stabil debutsäsong och slutade i mitten av tabellen. I år har man spelat helt okej och slutade nia i en ganska bra serie. I fortsättningsserien har det gått desto tyngre och man ligger just nu på kvalplats. Dock har man både Köping och Kumla inom två pinnar. Malung behöver en trea för för att klättra förbi Köping eller Kumla, då dessa lag spelar mot varandra ikväll. Malung kommer senast från en tuff torsk på sin enkronas match, hela 0-7 mot Nyköping.

Malung har på pappret ett helt okej lag och borde fixa kontraktet utan att kvala sig kvar. Torskade dock senast mot Surahammar med 3-4. Kristian Ferletak är en kille som snittar över en pinne per match och är grymt viktig för detta Malung.

Malung har också haft tungt på den defensiva biten senaste fem matcherna, hela 22 insläppta på senaste fem fighterna. Jag tror dock man åker dom dryga 22 milen med hopp om tre pinnar och förbättring av målskillnaden. Det måste bli tre pinnar för att inte undvika kval.

Dagens speltips

Över 6.5 mål är ett mycket bra spel, Surahammar har dåligt med folk och har släppt in massor med mål på slutet. Malung är ganska starka framåt och svaga bakåt, jag tror på målkalas här. Surahammar har sett ganska ointresserade ut på slutet och matcher har verkligen spårat ur målmässigt. Så jag hoppas/tror på ett målkalas i Surahallen ikväll! Lycka till!

Därför spelar jag över 6.5 mål till oddset 2.00.
Oddset hittar vi hos Unibet som erbjuder 100 % upp till 2.000 SEK

  • 4/5 matcherna har slutat med över 6.5 för Surahammar
  • Surahammars defensiv har sett bedrövlig ut på slutet
  • Malung har en stark offensiv
  • Risk för att båda lagen har priat defensiven då man släppt in många mål på slutet

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.