Speltips på Allsvenskan

Allsvenskan är Sveriges egna liga i fotboll och drar massor av publik både på arenor och runt om i TV-sofforna. 16 lag krigar om pokalen och det spelas massvis av matcher från mars till november med ett sommaruppehåll. Vi på Spelrek har ofta ett eller flera speltips per omgång och som på alla andra sporter är våra speltips helt kostnadsfria.

Allsvenskan

Allsvenskan är Sveriges egna liga i fotboll och drar massor av publik både på arenor och runt om i TV-sofforna. 16 lag krigar om pokalen och det spelas massvis av matcher från mars till november med ett sommaruppehåll. Vi på Spelrek har ofta ett eller flera speltips per omgång och som på alla andra sporter är våra speltips helt kostnadsfria.

1924 spelades den första säsongen av Allsvenskan, och idag är det 16 lag som tävlar om Lennart Johanssons pokal. Vinnaren av allsvenskan får inte bara prispengar och en massa media efter sig, det vinnande laget får även chansen att spela in sig i Champions League. Tvåan och trean får nöja sig med Europa League kval, lagen som kommer 16 respektive 15 åker direkt ner till superettan utan att ens kvala. Laget som kommer på en 14e plats får kvala sig kvar i Allsvenskan genom att möta trean från superettan. Varje lag spelar 30 matcher med start i mars och slut i november, varje lag får spela 15 hemmamatcher och 15 bortamatcher. I Premier League är den klassiska avsparkstiden 16.00 på lördagar, men i allsvenskan finns det ingen direkt klassisk avsparkstid men eftermiddags matcher på lördagar eller söndagar drar mest publik. Publiksnittet på 40 och 50 talet var riktigt fint med över 10 000 personer i snitt nästan varje år, nu ligger snittet på cirka 8000 per match. Allsvenskan är för tillfället på en 22a plats på rankingen över europeiska ligor och den är på uppgång och mer och mer profilstarka spelare väljer att spela i allsvenskan. Av dom 16 lag som finns i allsvenskan spelar 10 av dom på konstgräs, lagen som spelar på “riktigt” gräs är Helsingborg, AIK, Malmö FF (hybridgräs), IFK Göteborg (Hybridgräs), Falkenberg och Kalmar. Det är också 10 av 16 lag som tar in över 10 000 åskådare på sina arenor. Det har snackats väldigt mycket om VAR i allsvenskan, men det kommer inte bli VAR innan säsongen 2021. Allsvenskans publik håller toppklass i Europa och mer och mer fulla arenor bli numera verklighet.

Streaming Allsvenskan

Om du är sugen att kolla på Allsvenskan gör du det absolut enklast genom att skaffa ett Cmore abonnemang, antingen Cmoreplay på webben eller skaffa Cmores TV kanaler från din operatör. Om du skaffar dig Cmore har du möjlighet att kolla alla matcher, dock så har inte alla matcher studie men det är professionella kommentatorer på alla matcher. Dessvärre om du befinner dig på svensk mark finns inget bettingbolag som erbjuder streaming på allsvenskan.

Under sista omgången spelas alla matcher samtidigt, hur gör Cmore då för att visa alla?

Jo, Cmore har rättigheter för att visa varenda sekund av allsvenskan. Är det så att alla 16 lag spelar samma dag och tid så kan vissa matcher endast visas på webben.

Rättigheterna finns hos Cmore sedan 1997 där endast en match i veckan sändes “veckans match”. Från och med säsongen 2004 sänds alla matcher på TV.

Historia Allsvenskan

3 augusti 1924 spelades den allra första matchen i Allsvenskan, innan det hette det “Svenska-serien”. Det var först säsongen 1930/1931 något lag kunde få Pokalen så om något lag vann innan år 1930 fick man inte en “titel” Svensk mästare. Något som är noterbart är att fram tills år 1954 fick inget lag norr om Gästrikland spela högre än division. Det tog nio år för norrland att få med första laget och det var 1965 som Gif Sundsvall fixade avancemanget till allsvenskan. VM 1958 spelades i Sverige och det fick svenskarna att vilja gå på fotboll, året efter alltså år 1959 var publiksnittet 13369 och det rekordet står sig än idag. På 70 och 80 talet var allsvenskan riktigt bra med både Åtvidaberg och IFK Göteborg som gick långt ute i Europa. Från och med säsongen 1990 fick man tre pinnar för en vunnen match. Det är endast fem lag från årets allsvenskan som fanns med startsäsongen 1924/1925 och lagen är: IFK Göteborg, AIK, IFK Norrköping, Hammarby och Helsingborg.

För att hitta ytterligare statistik och spelschema för Allsvenskan så bör du besöka Svenska fotbollsförbundets hemsida som du hittar här: https://www.svenskfotboll.se/

Rekord

  • Malmö FF leder antalet vunna titlar med 20 stycken, IFK Göteborg skuggar med 18 stycken titlar.
  • 52,194 är publikrekordet, matchen spelades mellan IFK Göteborg och Örgryte.
  • Alexander Isaks övergång till Dortmund är den största i allsvenskans historia med en summa på cirka 85 miljoner kronor, Zlatan Ibrahimovic till Ajax är tvåa med dryga 82 miljoner kronor

Spelbolag som erbjuder Spel på allsvenskan

Vi har recenserat samtliga spelbolag som erbjuder spel på allsvenskan
Vi har betygsatt och listat aktuella bonusvillkor!

5/5

100 % upp till

2.000 SEK

6x omsättningskrav

4.5/5

100 % upp till

1.000 SEK

10x omsättningskrav

LeoVegas
5/5

100 % upp till

1.000 SEK3

8x omsättningskrav

speedybet
5/5

100 % upp till

2.000 SEK

8x omsättningskrav

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.