Basket speltips

Hem » Speltips » Basket speltips

Vi på Spelrek respekterar sporten basket väldigt mycket och tycker om den. Perioden oktober-juni varje år är vi som mest aktiva, under den perioden är NBA igång. Vi brukar variera våra basket speltips, allt från vem som vinner matchen till hur många poäng Lebron James gör kommer finnas med i våra speltips.

Våra skribenter skriver också väldigt mycket information om sina spel. Sporten basket är väldigt jämn, med det menar vi att alla kan slå alla i nästan alla ligor. Men för er nattugglor finns det massor att hämta då livespel i basket är mycket vanligt.

Ett tips är att kolla matchen på någon av sidorna jag länkat nedan, då kan du enklare se hur matchen utspelar sig och vilket livebet du ska spela, har spelarna svårt att sätta bollen i korg så spelar du ett underspel, slarvar försvaret och spelarna ser bra ut från trepoängslinjen tar du ett överspel. Så ett tips är att kolla matchen ett par minuter, spela sen.

Betta på Basket

Som sagt finns det alltså massor att spela på när det kommer till basket. Allt från hur många fouls en spelare tar till hur många poäng det blir i matchen. Vanliga spel i basket är:

 • Över/Under poäng
 • Matchvinnare
 • Spelarprestationer
 • Handicap

Spelarprestationer kan vara hur många fouls en spelare tar, hur många trepoängare och det allra vanligaste är hur många poäng en spelare gör. Att tänka på är att en basketmatch inte kan sluta oavgjort, om matchen är oavgjord efter fyra quarters så spelas en förlängning på fem minuter, det gör att matchresultaten är ML, alltså går det inte spela på ett oavgjort resultat. Våra basket speltips varierar och periodvis har vi väldigt få speltips.

3,8 rating
100 % upp till 1.250 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
3,5 rating
Ingen Oddsbonus
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
3,8 rating
100 % upp till 100 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Speltips till Basket

Hos oss på Spelrek.se hittar du främst speltips till NBA. Det kan vara allt från överspel till 1X2-spel du hittar i våra speltips. Läs igenom våra analyser och tankar kring matcherna för läsa om matchform, spelare borta eller liknande.

Tävlingar i basket

Den bästa och mest bevakade basketen spelar i nordamerika, den ligan heter NBA. Det finns massor av ligor världen över i Europa, Afrika och Sydamerika är sporten näst störst efter fotboll. Nedan kommer en lista på dom mest intressanta ligorna/mästerskapen världen över.

 • NBA – Världens bästa basket spelas i nordamerika och NBA. Det är 30 lag som gör upp om 16 slutspelsplatser. Lebron James och Stephen Curry är två av dom största stjärnorna i ligan. Dom bästa spelarna världen över spelar i NBA. NBA är en stängd liga vilket innebär alltså att inget lag kan åka ur ligan eller gå upp till ligan. En match är uppdelad i fyra “quaters” där varje “quarter” är 12 minuter.
  Mer information kring NBA hittar du här.
 • CBA – Spelas i Kina. Basketen är jättestor i Kina och ligan har bra rykte. 20 lag finns i ligan och 12 av dom går till slutspel. Det är 46 matcher under grundserien och matcherna spelas oftast nattetid. Även denna liga spelar 4×12 minuter.
 • LIGA ACB – En av dom största och bästa ligorna i Europa spelas i Spanien. 18 lag finns i denna liga. Det är endast åtta av lagen som får spela slutspel, Barcelona och Real Madrid är två av lagen som brukar hålla hög kvalité. I Europa spelas matcherna 4 x 10 minuter.
 • Euroleague – Euroleague är som fotbollens Champions League. 18 bästa lagen från Europeiska ligorna gör upp om den åtråvärda titeln. Euroleague är en av dom största tävlingarna i världen i en inomhushall, med en snittpublik på över 8000 personer.
 • VM/OS/EM – Basketen spelar också VM/OS/EM och det är vart fjärde år. Dom bästa spelarna brukar spela turneringarna bortsett från USA.
5,0 rating
100 SEK Freebet
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
3,8 rating
300 SEK Freebet
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
4,5 rating
100 % upp till 100 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Streama basket

Det är oerhört enkelt att streama basket, du kan nå nästan all basket genom att äga ett bland annat Bet365, Unibet, Betsson eller Nordicbet konto. Nedan kommer en lista på vart ligorna/tävlingarna streamas.

 • NBA – Väldigt enkelt att kika världen bästa basket, antingen skaffar du ett Cmore konto som sänder ett par matcher per omgång, annars skaffar du bara ett konto hos exempel Bet365 eller Unibet som sänder varenda minut av NBA.
 • CBA – Basketen från Kina når du inte hos någon svensk tv operatör, men deppa inte för det. Hos Bet365 kan du följa många matcher. För att kunna se matcherna behöver du ha pengar på ditt konto.
 • Liga ACB – Den spanska basketen når du inte heller med varken Viaplay eller Cmore, även här behöver du ha ett Bet365 eller Unibet som visar nästan alla matcher.
 • BSL – Den turkiska ligan är desto svårare att nå fram till. Om du har ett konto hos Bet365 kan du se majoriteten av matcherna. Vill se ditt favoritlag rekommenderar vi dig http://www.livebasketball.tv/.
 • VTB United League – Basketen från Ryssland är lätt att streama, som nästan all europeisk basket kan du se den hos bland annat Bet365 och Unibet, som har nästintill 100% sändning.
 • Euroleague – Om du vill kolla basketens Champions League gör du det väldigt enkelt genom att signa upp dig på ett Viaplay konto som sänder ett par matcher per omgång, annars ser du matcherna på bland annat Bet365 eller Unibet.

Bettingbolagen, framförallt Bet365 och Unibet har riktigt bra utbud på basketmatcher världen över. Vi är väldigt bortskämda med att NBA finns att streama på bettingsidorna, så det är bara att signa upp er och dra iväg ett livespel och njuta.

Vill du börja skriva basket speltips?

Vill du börja skriva basket speltips för oss så tveka inte att höra av dig till [email protected]!

FAQ om basket speltips

Precis som övriga sporter så hittar ni såklart även baskettips hos oss. I dagsläget erbjuder vi endast speltips till den amerikanska högstaligan NBA men i framtiden hoppas vi kunna erbjuda speltips även på den europeiska marknaden.

Vi tar inte betalt för något speltips utan allt du hittar på vår hemsida är helt gratis för dig som läsare.

Vi tjänar pengar på att skicka trafik till spelbolag och för att stötta oss får du gärna signa upp dig hos några av våra partners som du hittar här.

Vi är ett gäng sportintresserade personer med ett intresse för betting. Vi har kombinerat dessa två och tillsammans har vi kommit upp med “Spelrek”. Här hittar du dagligen nya “rekar”, eller speltips, till olika sporter och ligor.

I princip majoriteten av spelbolagen på marknaden erbjuder idag spel på NBA. Beroende på vad du gillar att spela på så finns det olika spelbolag som passar dig bättre än andra.

Gillar du exempelvis att spela vinnarspel på basket så rekommenderar vi

Gillar du att spela poängspel på spelare så rekommenderar vi