Speltips på Basket

Basket är en oerhört stor sport ute i världen, i Sverige kanske inte den får samma uppmärksamhet. NBA är ligan som spelas i nordamerika och är världens bästa basket. Basketspelare är i NBA är i snitt världens rikaste idrottsmän. Vi på Spelrek tycker om basket och har skribenter som skriver basket speltips om allt från spelarprestationer till vinnare av matchen, oftast kommer spelen från just NBA.

Basket

Vi på Spelrek respekterar sporten basket väldigt mycket och tycker om den. Perioden oktober-juni varje år är vi som mest aktiva, under den perioden är NBA igång. Vi brukar variera våra speltips, allt från vem som vinner matchen till hur många poäng Lebron James gör kommer finnas med i våra speltips. Våra skribenter skriver också väldigt mycket information om sina spel. Sporten basket är väldigt jämn, med det menar vi att alla kan slå alla i nästan alla ligor. Basket spelas nästintill hela året och det är mycket lätt att kunna streama. Den bästa basketen spelas dessvärre för oss svenskar på nattetid, men för er nattugglor finns det massor att hämta då livespel i basket är mycket vanligt. Ett tips är att kolla matchen på någon av sidorna jag länkat nedan, då kan du enklare se hur matchen utspelar sig och vilket livebet du ska spela, har spelarna svårt att sätta bollen i korg så spelar du ett underspel, slarvar försvaret och spelarna ser bra ut från trepoängslinjen tar du ett överspel. Så ett tips är att kolla matchen ett par minuter, spela sen. 

Speltips Basket

Som sagt finns det massor att spela på när det kommer till basket. Allt från hur många fouls en spelare tar till hur många poäng det blir i matchen. Vanliga spel i basket är:

  • Över/Under poäng
  • Matchvinnare
  • Spelarprestationer
  • Handicap

Spelarprestationer kan vara hur många fouls en spelare tar, hur många trepoängare och det allra vanligaste är hur många poäng en spelare gör. Att tänka på är att en basketmatch inte kan sluta oavgjort, om matchen är oavgjord efter fyra quarters så spelas en förlängning på fem minuter, det gör att matchresultaten är ML, alltså går det inte spela på ett oavgjort resultat. Våra basket speltips varierar och periodvis har vi väldigt få speltips.

Tävlingar Basket

Den bästa och mest bevakade basketen spelar i nordamerika, den ligan heter NBA. Det finns massor av ligor världen över i Europa, Afrika och Sydamerika är sporten näst störst efter fotboll. Nedan kommer en lista på dom mest intressanta ligorna/mästerskapen världen över.

NBA – Världens bästa basket spelas i nordamerika och NBA, matcherna spelas med fyra kvartar med 12 minuter i varje kvart. Det är 30 lag som gör upp om 16 slutspelsplatser. Lebron James och Stephen Curry är två av dom största stjärnorna i ligan. Dom bästa spelarna världen över spelar i NBA. NBA är en stängd liga vilket innebär att inget lag kan varken åka ur ligan eller gå upp till ligan.
CBA – Spelas i Kina, basketen är jättestor i Kina och ligan har bra rykte. 20 lag finns i ligan och 12 av dom går till slutspel. Det är 46 matcher under grundserien och matcherna spelas oftast nattetid. Även denna liga spelar 4×12 minuter.
LIGA ACB – En av dom största och bästa ligorna i Europa spelas i Spanien, 18 lag finns i denna liga. Det är endast åtta av lagen som får spela slutspel, Barcelona och Real Madrid är två av lagen som brukar hålla hög kvalité. I Europa spelas matcherna 4 x 10 minuter, och vid en eventuell förlängning spelas den i fem minuter.
BSL – Bsl spelas i Turkiet och har också ett väldigt högt rykte. Det finns 16 lag i den turkiska ligan och den spelas också 4 x 10 minuter. Noterbart är att åtta av lagen är från Istanbul. Det är också åtta av lagen som får spela slutspel.
VTB United League – En av toppligorna i Europa spelas i Ryssland, dock innehåller den lag från Polen, Estland, Lettland och Kazakstan, den ligan har också bra spelare och ett fint rykte. Brukar innehålla 14 lag, men i år innehåller den endast 13. Ligan är ganska färsk och har endast funnits sen 2008.
Euroleague – Euroleague är som fotbollens Champions League. 18 bästa lagen från Europeiska ligorna gör upp om den åtråvärda titeln. Euroleague är en av dom största tävlingarna i världen i en inomhushall, med en snittpublik på över 8000 personer.
VM/OS/EM – Basketen spelar också VM/OS/EM och det är vart fjärde år. Nästa VM spelas 2023, OS 2020 och EM 2021. Dom bästa spelarna brukar spela turneringarna bortsett från USA.

Detta är bara ett exempel på vilka ligor som spelas, det spelas även massor av bra basket i övriga Europa och Asien. Kika gärna in under större evenemang eller under NBA-säsongen för att hitta våra basket speltips.

Streama Basket

Det är oerhört enkelt att streama basket, du kan nå nästan all basket genom att äga ett bland annat Bet365, Unibet, Betsson eller Nordicbet konto. Nedan kommer en lista på vart ligorna/tävlingarna streamas.

NBA – Väldigt enkelt att kika världen bästa basket, antingen skaffar du ett Cmore konto som sänder ett par matcher per omgång, annars skaffar du bara ett konto hos exempel Bet365 eller Unibet som sänder varenda minut av NBA.
CBA – Basketen från Kina når du inte hos någon svensk tv operatör, men deppa inte för det. Nästan alla matcher sänds på Bet365, det är bara skaffa ett konto och ha medel så kan du kolla på basketen från Kina.
Liga ACB – Den spanska basketen når du inte heller med varken Viaplay eller Cmore, även här behöver du ha ett Bet365 eller Unibet som visar nästan alla matcher.
BSL – Den turkiska ligan är desto svårare att nå fram till. Ett par matcher sänds på Bet365, om du vill se ditt favoritlag rekommenderar vi dig http://www.livebasketball.tv/.
VTB United League – Basketen från Ryssland är lätt att streama, som nästan all europeisk basket kan du se den hos bland annat Bet365 och Unibet, som har nästintill 100% sändning.
Euroleague – Om du vill kolla basketens Champions League gör du det väldigt enkelt genom att signa upp dig på ett Viaplay konto som sänder ett par matcher per omgång, annars ser du matcherna på bland annat Bet365 eller Unibet.

Bettingbolagen, framförallt Bet365 och Unibet har riktigt bra utbud på basketmatcher världen över. Vi är väldigt bortskämda med att NBA finns att streama på bettingsidorna, så det är bara att signa upp er och dra iväg ett livespel och njuta.

Vill du börja skriva basket speltips för oss så tveka inte att höra av dig till [email protected]!

Spelbolag som erbjuder Spel på Basket

Vi har recenserat samtliga spelbolag som erbjuder spel på basket
Vi har betygsatt och listat aktuella bonusvillkor!

5/5

100 % upp till

2.000 SEK

6x omsättningskrav

4.5/5

100 % upp till

1.000 SEK

10x omsättningskrav

LeoVegas
5/5

100 % upp till

1.000 SEK3

8x omsättningskrav

speedybet
5/5

100 % upp till

2.000 SEK

8x omsättningskrav

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.