Speltips på Champions League

Champions League är den största tävlingen för klubblag i Europa. Champions League spelas varje år, kvalet inleds i slutet på juni och finalen spelas i slutet på maj. Champions League drar alltid mycket folk på läktaren och hemma i TV sofforna, klassiska Champions League dagarna är tisdagar och onsdagar. Avsparkstiden har nästan alltid varit 20.45 men ändrades inför i år och den är nu 18.55 och 21.00. Vi på Spelrek får ut minst ett speltips varje Champions League omgång och det kostnadsfritt med massor av information som ni själva inte orkar ta reda på.

Om Champions League

Champions League har spelats sen 1955/1956 och arrangeras av UEFA, tävlingen har också hetat Europacupen för mästarlag, Europacupen och Mästarcupen. I juni månad börjar dom lägst rankade ligorna kvalet, det är fyra kvalrundor och dom bäst rankade lagen kliver in i kvalrunda fyra. Olika ligor har olika ranking och dom allra största ligorna har ett par direktkvalificerade lag varje år, och dom slipper alltså kvala till gruppspelet. Om ett lag förlorar kvalrunda fyra så får man en plats i Europa Leagues gruppspel. Det är 32 lag som går till gruppspel i Champions League och lagen delas in i åtta olika grupper. Två lag från samma land kan inte bli lottade i samma grupp och det finns fyra olika seedningsgrupper där lagen i grupp ett har bäst seedning och lagen i grupp fyra har lägst seedning. Lagen som kommer etta och tvåa i gruppen tar sig vidare till slutspelet, trean går till slutspelet i Europa League och fyran har spelat färdigt. I slutspelet lottas alla matcher och alla gruppettor möter alla grupptvåor och man kan inte möta ett lag från samma land, när åttondelarna är färdigspelade så lottas kvartsfinal med en fri lottning, med det menas att alla kan möta alla och ingen hänsyn tar till varken grupplacering eller land. Fram till finalen spelas matcherna med ett dubbelmöte och finalen är det endast en match på slumpvald arena. Matchdagarna är alltid tisdagar och onsdagar, finalen spelas på en lördag. Nytt för i år är att matcherna har en avsparkstid på 18.55 eller 21.00, innan spelades matcherna 20.45. Champions League är otroligt populärt och förra året var det 49 127 personer i snitt på varenda match.

För statistik och spelschema rekommenderar vi er att besöka https://www.uefa.com/.

Speltips Champions League

Champions League spelas i snitt en gång per månad cirka och då är det väldigt populärt att betta. Omsättningen är grymt hög på dagarna det är Champions League spel och det finns otroligt många spelalternativ på alla matcher.

  • Fulltidsresultat – Du väljer sida och får använda tecken som 1, X eller 2 till hjälp.
  • Över/under – Här finns det massor av över/under spel, det vanligaste är Över/under mål, men det finns också bland annat kort och hörnor.
  • Handicap – https://spelrek.se/asian-handicap/ finns en utförlig förklaring på begreppet.

Dom tre spelen är vanligast när det kommer till betting på Champions League men det finns som sagt väldigt mycket att spela på. Svenska spel brukar oftast sätta in Europatipset eller topptipset när det vankas Champions League. Spelarprestationer/Lagprestationer är väldigt vanligt när det är Champions League spel, allt från hur många skott på mål ett lag tar till hur många frisparkar en enskild spelare drar på sig finns. Livespel är också högt på listan när det kommer till omsättning på Champions League. Vi på Spelrek får ut speltips till varenda Champions League dag och våra skribenter har koll på förutsättningarna och det är kostnadsfritt.

Streaming Champions League

Champions League drar väldigt mycket uppmärksamhet och det är inte så konstigt då europas bästa lag spelar. Om du vill se Champions League är detta mycket enkelt, Viasat har rättigheterna till säsong 2021. Om du skaffar dig Viasat som tv operatör eller ett Viaplay konto kan du se alla matcher under hela Champions League säsongen. Dessvärre har inget bettingbolag rättigheterna att visa matcherna, men Bet365 live är riktigt vasst. Champions League visas även på kanaler som 3 och 6, i snitt en gång per Champions League omgång och när det vankas final brukar Trean eller sexan visa matchen, dock med reklam.

Historia Champions League

Champions League har funnit i massvis med år, säsongen 1955 var den första tävlingen någonsin och segrande laget var Real Madrid som för övrigt har titlar, 13 stycken. Real Madrid vann dom fem första titlarna och är det enda laget som vunnit fem i rad, på senare år har även laget vunnit tre i rad. Fram till säsongen 1997/1998 var det endast det segrande laget i dom inhemska ligorna som fick chansen i tävlingen, men efter det beslutade sig UEFA för att fler lag från samma liga fick chansen att vinna.

Rekord Champions League

  • Real Madrid har 13 titlar samt tre finalförluster
  • Iker Casillas har gjort flest matcher, 181 stycken till antalet.
  • Cristiano Ronaldo har gjort flest mål, 128 stycken på 168 matcher.
  • Publikrekordet var 1969/1970 när Celtic tog emot Leeds, 135826 personer var på plats.

Något som förknippas med Champions League är deras hymn, den har spelats på varenda match sedan säsongen 1992, och det är inte helt ovanligt att spelare mimar till hymnen. Det är Champions Leagues egna “nationalsång”.

Champions League damer

Det spelas såklart Champions League för damerna också, debutsäsongen var 2001/2002. Det är inte exakt likadant upplägg som herrarna, första turneringarna var det kvalspel och direkt efter slutspelsrundor. Nytt för i år är 40 lag delas in i tio olika grupper, alltså fyra lag per grupp, det är endast ettan som går till sextondelsfinal, i sextondelsfinalen är dom bäst rankade lagen redan kvalificerade till. Matcherna i slutspelet spelas hemma och borta och man räknar ihop målen och mest mål går vidare.

Vill du skriva Champions League speltips så tveka inte att höra av dig till [email protected]

Spelbolag som erbjuder Spel på Champions League

Vi har recenserat samtliga spelbolag som erbjuder spel på allsvenskan
Vi har betygsatt och listat aktuella bonusvillkor!

5/5

100 % upp till

2.000 SEK

6x omsättningskrav

4.5/5

100 % upp till

1.000 SEK

10x omsättningskrav

LeoVegas
5/5

100 % upp till

1.000 SEK

8x omsättningskrav

speedybet
5/5

100 % upp till

2.000 SEK

8x omsättningskrav

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.