Speltips på EM2020

Vart fjärde år är det europeiska mästerskapen och till sommaren är det dags igen. Här hittar ni all info ni kan behöva kring sommarens stora händelse!

EM 2020

Fotbolls EM spelas vart fjärde år i ett Europeiskt land, första EM mästerskapet spelades 1960 och det är alltså 60 års jubileum 2020. Nytt för EM 2020 är att mästerskapet spelas i 12 olika länder, UEFA vill att fler kan följa mästerskapet på plats. Nationerna som tar sig till slutspelet kommer att spela sina matcher i sitt land, alltså har 12 nationer möjlighet att spela sina gruppmatcher i sitt hemland. Det kommer vara 24 nationer som tävlar om titeln som spelar på Wembley i London. Lagen blir indelade i grupper och ettorna och tvåorna i gruppen tar sig vidare till utslagning matcher, dom fyra bästa grupptreorna får också chansen att spela åttondelsfinalen. Väl framme i utslagnings matcherna spelas det 90 minuter, vid oavgjort resultat efter 90 minuter spelas en eventuell förlängning på 2X30 minuter och man får då även ett extra byte. Oavgjort efter 120 minuters spel är det dags för straffläggning.

12 juni startar festen och den avslutas en månad senare alltså 12 juli. Varje lag får anmäla 23 spelare varav tre målvakter till mästerskapet.
För statistik och spelschema rekommenderar vi 
https://www.uefa.com/.

Speltips Fotbolls EM 2020

Vi på Spelrek är som sagt väldigt laddade för fotbollssäsongen 2020. Räkna med dagliga EM 2020 speltips och det med mycket statistik. Så fort lottningen till mästerskapet har kommit, kommer spelbolagen börja trycka ut spel på matcherna. Just nu går det endast att spela på vilka som vinner EM, och Frankrike är favoriter till cirka 5 gånger pengarna. Mästerskap som EM och VM är populära hos alla bettingsidor så räkna med att det blir boost när det närmar sig juni. Vid föregående mästerskap som VM 2018 fanns det enormt mycket att spela på och det kommer bli minst lika mycket att spela nu, det vanligaste spelen i VM 2018 var:

Fulltidsresultat

Över/under spel

Handicap

Spelarprestationer är väldigt populära och det finns massor av såna spel när det vankas stora mästerskap, så sitt lugnt i båten och avvakta till lottningen kommer 2 december. Under EM 2020 kommer ni att hitta dagliga speltips på vår sajt.

Grupper Fotbolls EM 2020

Lottningen till mästerskapet har inte gjort ännu men vi kommer uppdatera så fort grupperna är klara. Kvalen till mästerskapet håller på i full gång. Det kommer nedan en lista på vilka lag som hamnar i vilken seedningspott. Det kommer att vara sex grupper med fyra lag i vardera grupp. Lottningen kommer att ske den 2a december i Dublin.

Pott 1: De sex bästa gruppvinnare i kvalet

Pott 2: De kvarvarande gruppettor tillsammans med dom två bästa tvåorna.

Pott 3: De sex näst bästa grupptvåorna

Pott 4: De två sämsta grupptvåorna tillsammans med de fyra playoff lagen (Nations League)

Nedan kommer också en lista på vilka grupper som kommer spela i vilka länder.

Grupp A: Italien och Azerbajdzjan

Grupp B: Ryssland och Danmark

Grupp C: Nederländerna och Rumänien

Grupp D: England och Skottland

Grupp E: Spanien och Irland

Grupp F: Tyskland och Ungern

Ryssland, Italien och Spanien är klara för EM-slutspelet och enligt reglerna kommer dessa nationer spela i sina hemländer. Alltså kommer Ryssland spela i grupp B, Italien i grupp A samt Spanien i grupp E. Förutom dagliga EM 2020 speltips kommer vi även att analysera grupperna och ta fram speltips till dessa.

Streaming Fotbolls EM 2020

Alla mästerskap sänds på svensk tv och det är väldigt enkelt att titta, just EM 2020 är väldigt enkelt att titta på. Både SVT och Tv4 har rättigheterna till mästerskapet. Om du skaffar dig ett Cmore konto och laddar ner Svt play appen kommer det ha tillgång till alla matcher under mästerskapet, det kommer också sändas på “vanlig” TV. Ingen bettingsida kommer att sända matchen, då rättigheterna saknas. När spelschemat har kommit kommer det ut vilken kanal matcherna sänds på, men som sagt kan ni se varenda sekund av mästerskapet om ni bara har tiden. När du har ryggat våra EM 2020 speltips så måste du givetvis se matchen.

Historia Fotbolls EM

Första europamästerskapet spelades 1958 men det kallades för Europacupen, 1960 var året det kallades EM och 60 år senare spelas mästerskapet i 12 olika länder och det för att fira mästerskapet. 15 gånger har EM spelats, det skiljer fyra år mellan varje mästerskap. Det är ingen nation som spelat samtliga 15 mästerskap men Tyskland leder på sina 11 spelade mästerskap. Sammanlagt är det 31 nationer som deltagit i mästerskapen genom åren. Fotbolls EM är en av världens största tävlingssammanhang, ungefär 600 miljoner människor såg på finalen 2016.

Från fyra lag i starten på EM till 24 lag EM 2020 är Europas största tävling.

Flest titlar: Spanien och Tyskland delar toppen med tre titlar vardera

Mest mål: Michel Platini och Cristiano Ronaldo delar toppen med 9 mål vardera. Sveriges Zlatan Ibrahimovic ligger på en delad tredje plats med sex kassar.

Mest antal matcher: Portugals Cristiano Ronaldo leder med 21 framträdanden i slutspelet.

Biljetter till Fotbolls EM

Biljettansökningen har öppnat men det är svårt att veta vilken match man ska söka till då varken lottningen är klar och vilka lag som spelar vilka matcher. Just för tillfället är ansökningen stängd men öppnar så fort lottningen är gjort vilket är 2 December. https://www.uefa.com/uefaeuro-2020/ticketing/ är länken för att ansöka, man kan köpa biljetter via andra hand men det är inget UEFA föredrar då biljetterna är personliga och man kan mycket väl bli nekad på arenan om man har felaktiga biljetter.

Du behöver vara 18 år för att ansöka om biljetter och du får inte vara avstängd från någon av dom svenska eller utländska arenorna. Självklart får du ansöka biljetter för folk som är under 18 år, men det som ansöker behöver vara över 18 år.

 Vill du skriva EM 2020 speltips för oss så hör av dig till [email protected]

Spelbolag som erbjuder Spel på EM2020

Vi har recenserat samtliga spelbolag som erbjuder spel på EM2020
Vi har betygsatt och listat aktuella bonusvillkor!

5/5

100 % upp till

2.000 SEK

6x omsättningskrav

4.5/5

100 % upp till

1.000 SEK

10x omsättningskrav

LeoVegas
5/5

100 % upp till

1.000 SEK3

8x omsättningskrav

speedybet
5/5

100 % upp till

2.000 SEK

8x omsättningskrav

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.