Golf speltips

Hem » Speltips » Golf speltips

Golf är en otroligt gammal sport som egentligen har funnits hur länge som helst, det var ungefär 1400 tal när golfen introducerades i Skottland. Golfen är en gentlemannasport och väldigt stor, det är otroligt många människa som följer sporten och spelarna spelar om stora prissummor. Golf är en enkel sport att förstå men desto svårare att spela.

Om Golf

Golf är som sagt en väldigt gammal sport som funnits flera hundra år. Det var Skottland som uppfann golfen men egentligen behövs det inte alls mycket för att spela sporten. Det är väldigt enkelt att förstå sporten men är väldigt svårt att utföra. Golf går ut på att få så få slag som möjligt in i hålet, tävlingarna spelas på 18 banor/hål och lägst antal slag vinner. Som bekant så spelas golf alltid utomhus och på en gräsbana. Det finns olika hinder för att försvåra för spelaren. Hindrena är till exempel vatten eller sand. Golf är en så kallad gentlemannasport, vilket betyder att publiken måste uppföra sig och spelaren med, spelarna är alltid fint klädda. Det är olika par på olika banor, nedan kommer en förklaring vad som menas med “Par”

Par 3 – Det menas med hur många slag du får på dig, slår du i bollen på tre slag hamnar du på par, vilket är en nolla i protokollet. Ett Par 3 håller är ungefär 75-225 meter.

Par 4 – Exakt samma som par 3 fast du får fyra slag på dig, ett par 4 hål är längre än ett par 3. Ett par 4 hål är cirka 250-450 meter.

Par 5 – Som ni kanske förstått det så på ett par 5 hål får du fem slag på dig. Ett sådant hål är allt från 400 meter till 600 meter cirka.

Om du slår mindre slag än till exempel fyra på ett par 4 år får du -, och – vill man ha i Golf. Du har troligen hört ordet “handicap”, det är spelarens ranking. Handicap systemet används inte på proffstouren utan för Hobbyspelare eller amatörspelare. Desto lägre handicap du har, desto skickligare är du.

5,0 rating
100 SEK Freebet
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
3,8 rating
300 SEK Freebet
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
4,5 rating
100 % upp till 100 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Speltips till Golf

Det är nästan en golftävling per vecka, tävlingen brukar starta på måndagar och sluta på söndagar. Spelalternativen på golf brukar vara ganska få men allt som man vill spela på finns att spela på. Varför spelalternativen är färre är för att golfen inte har matcher på samma sätt som dom andra sporterna. Om vi tittar på listan där mest pengar omsätts är det:

Head to head – Bettingsidorna har head to head dueller mellan två spelare och du får använda tecken som vanligt. Det finns allt från vem som får lägst slag till vem som vinner hål 6. Så head to head finns det massor av spelalternativ på, det är du som spelare som väljer vilket head to head spel som bäst.

Turneringspel/Vinnarspel – Vem vinner turneringen helt enkelt, det går också spela på vem som vinner dagens spel.

Topp 5 – Vem kommer topp fem när turneringen är avslutad.

Livespel – Det omsätts väldigt mycket pengar på livespel, det är väldigt svårt pregame att lägga ett bet om man har mindre koll, men följer du turneringen live kan du hitta guldkorn på liveodds.

Detta är dom spelen som flest människor väljer att spela på, men det finns mer specialspel. Gå in på ditt bettingbolag och kika vilka spel som finns. Tänk på att kolla golfen live så får du bättre koll på vad som händer. Vi försöker att skriva golf speltips till varje tävling. Krydda ditt spelkonto med en oddsbonus som du hittar här!

3,3 rating
Freebet 100 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
4,8 rating
100 % upp till 100 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
3,8 rating
100 % upp till 1.250 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tävlingar i Golf

Som sagt så spelas det tävlingar nästan varje vecka, stora som “små”. På PGA touren samlas dom allra bästa spelarna och nedan kommer en lista på dom allra största turneringarna inom golf. Mer information kring PGA-touren hittar du här!

The Masters – Det är årets första major, det finns fyra stycken Major, och det är alltså dom största turneringarna inom Golf. 1934 var första gången Masters spelades, det är troligen den svåraste banan av alla majors.

The Us Open – 1895 spelade första US open och är nummer två på året. Spelas alltid i USA dock på olika platser i landet.

The British open – Eller bara The open, en av världens äldsta turneringar som är väldigt prestigefull.

The PGA Championship – En av dom minst prestigefulla major, har spelats i Augusti fram tills i år då turneringen spelades i maj.

Ryder Cup – Otroligt prestigefull tävling/match som spelas mellan Team Europa-Team USA. Dom allra bästa spelarna finns med när Ryder cup ska avgöras.

OS – Golf har dessvärre inte varit med på så många OS, 1900 och 1904 var dom första gångerna det spelades OS-Golf, det dröjde över 100 år tills nästa gång det kom med, 2016 i Brasilien var OS med och det kommer finnas med 2020 i Tokyo. Det spelas för både damer och herrar.

Det är dom allra största tävlingarna på herrsidan, det finns också något som heter Europatouren där spelarkvalitén brukar vara väldigt hög.

Tävlingar på damsidan

På damsidan spelas det också otroligt mycket golf och dom största tävlingar där är:
Kraft Nabisco Championship – Blev major 1983 och spelas i USA
U.S Women’s open – 1950 grundades tävlingen och har varit en major sen dess, spelas också i USA.
LPGA Championship – Näst äldsta major som spelades första gången 1955, och varit en major sen dess. Denna turnering spelas också i USA.
Ricoh Women´s british open – Första turneringen som spelas i Europa, det var år 2001 som den klassades som major.
Evian Championship – En väldigt ny major som spelas i Frankrike, Europa.
Solheim Cup – Likadan tävling som herrarnas Ryder Cup, USA mot Europa.

Streama Golf

Golf är en väldigt populär sport för oss svenskar och det är väldigt enkelt att få tillgång till streaming. Dock så har ingen bettingsida dessvärre rättighet till någon av tävlingarna. Skaffar du ett Viaplay konto och ett Cmore konto så är du hemma, då kan du se massor av golf live.

Vill du skriva golf speltips?

Vi växer för varje månad som går och söker därför efter nya skribenter. Är du intresserad av golf och vill skriva speltips så tveka inte att höra av dig till [email protected]!