Speltips på Handboll

Handboll är en väldigt rolig sport som funnit väldigt länge. Redan år 1898 sattes dom första reglerna i sporten, det var i Danmark, men det det sägs att de gamla grekerna spelades något som hette handboll. På 1910-talet kom sporten till Sverige och vi har haft riktigt roliga mästerskap framför Tvn.

Om handboll

Handboll är en väldigt enkel sport att förstå, man får endast ta tre steg innan man ska passa eller skjuta, det gör att alla spelare på planen blir delaktiga. Vi på Spelrek tycker om sporten handboll och när det vankas mästerskap så finns det oftast väldigt många speltips som är av högsta kvalite, speltipsen är helt kostnadsfria.

Som sagt startade handbollen år 1898 i Danmark men säkert har det spelats innan då man endast behöver två mål och någon form av boll. På planen samtidigt är det en målvakt och sex utespelare och speltiden är 2 X 30 minuter och matchen kan sluta oavgjort. Sverige har alltid varit bra i handboll både på herr och damsidan. Handbollen har funnits med i OS sen 1972, handbollen spelas nästan alltid inomhus. 1988 är ett viktig år för den svenska herrhandbollen det var året när Bengt “Bengan” Johansson klev in som förbundskapten och det var många år av fina mästerskap och medaljer. På 2000 talet har dom svenska damerna varit väldigt duktiga med silver i EM 2010 och brons i em 2014.

Speltips på handboll

Handboll är som sagt en väldigt enkel sport att förstå, det går helt enkelt ut på att göra mål som vilken sport som helst, inga konstiga regler eller dylikt. Spelbolagen har massor av spelalternativ på handbollen och när det vankas mästerskap så är spelbolagen väldigt sugna att ha ute massor av spelalternativ. Vi på Spelrek följer handbollen nära och när det vankas stormatcher brukar det som oftast finnas ett speltips. Spelbolagen har hög omsättning på handbollen och dom allra vanligaste spelen är:

Fulltidsresultat – Vem vinner matchen, man får använda sig av tecken som 1, X eller 2. X är väldigt sällsynt i handboll men det händer titt som tätt.

Över/Under spel- Här är det största inom bettingen, över/underspel på framförallt mål är omsättningen väldigt hög på.

Handicap- Högt upp på omsättningen ligger handicap spelen som används flitigt, oftast är fulltidsresultat oddset ganska låga då är det perfekt att blanda in en handicap lina som man oftast kan välja själv hur många mål som laget får ha i handicap.

Svenska spel sponsrar svenska handbollsligan så hos dom finner du massor av roliga spel.

Tävlingar i handboll

Det spelar handboll i nästan hela världen, men Europa har dom allra hetaste och bästa ligorna. EM/VM/OS spelas i handboll, EM spelas vartannat år, VM spelas vartannat år och OS spelas som bekant vart fjärde år. Kort och gott, det spelas ett stort mästerskap i handboll varje år, på både herr och damsidan. Sverige har ett bra landslag på herrsidan men deras inhemska liga är ganska lågt rankade på den europeiska rankingen. Nedan kommer en lista på dom bästa ligorna i världen:

Handball-Bundesliga – Det är den högst rankade ligan i Tyskland, säsongen 1966/67 var året ligan startade och världens bästa handbollspelare finns här. Kiel är laget som vunnit flest gånger, 20 till antalet och vi har haft ett par svenskar som spelat i denna liga. Det är alltid bra tryck på matcherna i Tyskland och det är handbollens-NHL.

Liga Asobal – Som ni ser på namnet hittar vi denna handboll från Spanien, den är en av europas och världens bästa liga och självklart är Barcelona alltid ett topplag. Det finns 16 lag i ligan och det är alltid mycket publik.

Nemzeti Bajnoksag – På tredjeplats är Ungern, rankingen är från förra året. Ungern har alltid varit bra i handboll och deras liga har ett riktigt fint rykte. Veszprem är ett lag från den ungerska ligan som är ett av världens bästa klubblag.

Champions League – Självklart har vi ett Champions League även i handboll. Dock bytte dom namn till EHF Champions League 1993. Det är lite som fotbollens CL, gruppspel och sedan slutspel. Dom lagen som går till semifinal, får spela mot varandra under en och samma helg i Köln.

EM/VM/OS – Handbollen är delaktiga i alla fina mästerskap, EM spelas vartannat år, samma med VM och när det är OS år så ställs EM eller VM in. Landslagen kommer alltid med det bästa lagen och varenda mästerskap är alltid sevärt och vi blir bortskämda med mästerskap varje år.

Självklart spelas det mer handboll än just dom vi listat, men detta är dom bästa i Europa och Europa är världsledande inom handboll.

Streama handboll

Visst är det enkelt att se den svenska handbollen, skaffar du dig ett CMORE abonnemang så kan du välja och vraka, dom sänder alla matcher i dom högsta ligorna för damer och herrar. Vill du åt den absolut bästa handbollen måste du jobba lite, dock så brukar Bet365, Unibet och Nordicbet/Betsson sända som dom bästa matcherna, du måste ha medel på kontot för att komma åt matcherna. Sedan något år tillbaka kan du se Champions League handbollen på Viaplay, så har du ett Cmore konto och ett Viaplay konto samt ett par bettingsidor så kan du se massor av handboll. Mästerskapen ser du som oftast på SVT eller TV4, det är olika från mästerskap till mästerskap.

Sveriges landslag

Sveriges handbollsförbund bildades 1930, herrlandslaget var som bäst under Bengt Johansson och kallades för “Bengans Boys”. Sveriges herrar har vunnit VM fyra gånger, tre silver och tre brons. I OS har herrarna aldrig vunnit med har fyra silver och inga brons. EM har herrarna vunnit fyra gånger och torskat en final. På damsidan är vi inte lika lyckade men kallas ändå för “de leende landslaget” våra största meriter på damsidan är silver i EM 2010 och brons 2014. 2017 kom damerna fyra i VM och det var ett bra mästerskap.

2020 spelas herr em i Sverige, Norge och Österrike

2023 spelar herr vm i Sverige och Polen

Så vi har en massa handboll att se fram emot och den spelas i Sverige.

Spelbolag som erbjuder Spel på allsvenskan

Vi har recenserat samtliga spelbolag som erbjuder spel på allsvenskan
Vi har betygsatt och listat aktuella bonusvillkor!

5/5

100 % upp till

2.000 SEK

6x omsättningskrav

4.5/5

100 % upp till

1.000 SEK

10x omsättningskrav

LeoVegas
5/5

100 % upp till

1.000 SEK3

8x omsättningskrav

speedybet
5/5

100 % upp till

2.000 SEK

8x omsättningskrav

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.