SHL speltips

Hem » Speltips » SHL speltips

SHL, som tidigare hette Elitserien, är högstaligan i ishockey i Sverige. Totalt spelar fjorton lag i ligan som består av först en grundserie och sedan avslutas med ett slutspel där lagen möts i matchspel i bäst av sju.

Allt du behöver veta om SHL

Den svenska hockeysäsongen pågår från början av september till slutet av april/början av maj. Fjorton lag spelar i högstaserien och tillskillnad från exempelvis NHL så riskerar klubbarna att åka ur. Då får man spela i hockeyallsvenskan. Varje säsong åker ett lag ut och de avgörs med att lag 13 och 14 i tabellen gör upp i en matchserie i bäst av 7. Under grundserien så möts varje lag 4 gånger, 2 gånger på hemmaplan respektive bortaplan.

Framåt våren är grundspelet slut och det är dags för slutspel. Lagen som placerar sig topp 6 i tabellen är klara för kvartsfinaler medan lagen som placerar sig 7 till 10 får spela åttondelsfinal. Kvartsfinaler och framåt spelas också i bäst av 7.

Tippa SHL 2020/21

Framförallt i Sverige är ishockey otroligt populärt att betta på och likaså att spela på vår högstaliga. Varje spelbolag erbjuder olika spelmöjligheter på SHL och ska du tippa på SHL så finns det många olika spelformer att spela.

LagUnibetBetsson
Luleå
5.756.00
Färjestad6.508.00
Frölunda9.007.00
Växjö8.0010.00
HV7112.008.00
Rögle15.008.00
Örebro12.0014.00
Skellefteå12.0015.00
Brynäs14.0015.00
Djurgården12.0017.00
Linköping12.0023.00
Malmö21.0027.00
Leksand51.00101.00
Oskarshamn101.00151.00

SHL bästa speltips

Hos oss på Spelrek.se hittar ni inför varje omgång speltips till matcherna. Våra experter har stor erfarenhet av att tippa på SHL och vi levererar färska analyser där vi går igenom allt viktigt att tänka på. Även skador och avstängningar är bra att hålla koll på och den mesta informationen hittar du på SHLs hemsida. Glöm inte att hämta en oddsbonus om du väljer att tippa på SHL. Till varje omgång hittar du flera SHL speltips på vår sajt som är gratis.

Några av de mest populäraste spelformerna är :

  • 1X2 – Precis som exempelvis fotboll så innebär 1X2 att du väljer att spela på slutresultatet. Antingen tror du på hemmaseger (och spelar då en 1a). Eller så tror du på bortalaget och spelar 2a. Du har även chansen att spela på oavgjort om du tror på en jämn match.
  • Moneyline – Denna spelform är precis som 1X2. Enda skillnaden är att krysset plockas bort. Alltså är eventuell förläning/straffläggning även med i spelet.
  • Över/Under – Tror du på många mål så kan du välja att tippa på över exempelvis 5.5 mål. Du kan även välja andra sidan och spela underspel om du tror på få mål.
  • Props – För dig som gillar ännu mer action och spänning finns så kallade propsspel. Det kan exempelvis vara att spelare X gör mål, eller att spelare X har över 3 skott på mål.
3,8 rating
100 % upp till 1.250 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
3,5 rating
Ingen Oddsbonus
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
3,8 rating
100 % upp till 100 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Streama SHL

Om du är sugen att kolla på SHL gör du det absolut enklast genom att skaffa ett Cmore abonnemang. Du ser därför på Cmoreplay på webben eller skaffa Cmores TV kanaler från din operatör. Om du skaffar dig Cmore har du möjlighet att kolla alla matcher. Dock så har inte alla matcher studie men det är professionella kommentatorer på alla matcher. Dessvärre om du befinner dig på svensk mark finns inget bettingbolag som erbjuder streaming på SHL.

Under sista omgången spelas alla matcher samtidigt, hur gör Cmore då för att visa alla?
Jo, Cmore har rättigheter för att visa varenda sekund av SHL. Är det så att alla 14 lag spelar samma dag och tid så kan vissa matcher endast visas på webben. Rättigheterna finns hos Cmore sedan 1997 där endast en match i veckan sändes “veckans match”. Från och med säsongen 2004 sänds alla matcher på TV.

Historia SHL

Även fast det har korats svenska mästare i ishockey i snart ett decennium så var det först 1975 som SHL grundades. Då hette det Elitserien men inför säsongen 2013/14 valde man att gå över till en mer internationell titel på ligan och döpte därför om det till SHL – Swedish Hockey League, antagligen med viss inspiration från NHL – National Hockey League.

Räknas man antalet SM-guld sedan 1922 så är det Djurgårdens IF som har flest guld. Men sedan 1975, när Elitserien grundades, är det Färjestad BK som har flest SM-guld, tätt följda av både Brynäs och Djurgårdens IF.

För att hitta ytterligare statistik och spelschema för SHL så bör du besöka Svenska hockeyförbundets hemsida som du hittar här: https://www.shl.se/

5,0 rating
100 SEK Freebet
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
3,8 rating
300 SEK Freebet
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
4,5 rating
100 % upp till 100 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Vill du skriva speltips till shl?

Vi söker alltid efter nya glada skribenter. Är du intresserad av att skriva SHL speltips så tveka inte att höra av dig till [email protected]

FAQ om SHL

Våra experter har stor erfarenhet av att tippa både NHL och SHL. Därför kan du räkna med att varje vecka hitta nya analyser till veckans matcher. Vi går igenom varje match och försöker hitta spelvärde. Vad det är för speltips kan variera då det vissa dagar kan vara “1X2”, vissa dagar kan vara “moneyline” och i vissa fall över/under-spel.

Nej, alla nyheter och speltips är gratis för dig som läsare. Ta del av tiotals gratis speltips varje vecka till flera olika sporter och ligor.

Vi tjänar pengar på att skicka trafik till spelbolagen och hoppas därför att du väljer att signa upp ditt nästa konto genom oss. Genom att göra det kan vi fortsätta driva sajten och förse er med gratis speltips!

Vi utökar alltid våran sajt med fler hungriga experter. Gillar du att tippa på shl och har stenkoll på SHL så tveka inte att höra av dig till oss. Vi erbjuder ersättning för alla våra skribenter.