Tennis speltips

Hem » Speltips » Tennis speltips
Datum Rekare Match Rek Odds
24 sep 202014:00 OskarJ Rojer/Tecau-Martin/Mahut Rojer/Tecau 1.83 (Bet365)
17 sep 202013:20 OskarJ Mahut/Paire-Melzer/Vasselin Mahut/Paire 2.00 (William Hill)
15 sep 202014:00 OskarJ Krawietz/Mies-Kontinen/Struff Kontinen/Struff 2.00 (Bethard)
03 sep 202018:15 OskarJ Emil Ruusuvuori-Casper Ruud Casper Ruud 2.55 (Leovegas)
01 sep 202017:00 OskarJ Sam Querrey-Andrey Kuznetsov Över 33.5 games 1.87 (888sport)
01 sep 202022:15 OskarJ Ivo Karlovic-Richard Gasquet Över 35.5 game 1.83 (Bet365)
27 aug 202010:30 OskarJ Lukas Rosol-Pierre Hugues Herbert Över 22.5 games 2.00 (Bet365)
26 aug 202017:00 OskarJ Rojer/Tecau-Krajicek/Johnson Rojer/Tecau 1.72 (Leovegas)
25 aug 202011:20 OskarJ Alexei Popyrin-Quentin Halys Över 21.5 games 1.80 (Bet365)
24 aug 202010:30 OskarJ Elias Ymer-Ernests Gulbis Över 22.5 games 2.00 (Bet365)
20 aug 202012:00 OskarJ Elias Ymer-Michael Vrbensky Elias Ymer 1.61 (Bethard)

Tennis är en anrik sport som funnits sen 1873 när engelsmannen Walter Clopton Wingfield uppfann sporten, ett par år senare kom dom första reglerna. Grundreglerna är även kvar även idag men det har blivit lite ändringar. Vi på Spelrek tycker om tennis och våra skribenter har bra koll på tennisens alla nivåer, från bakgården på ITF touren till det gröna gräset i Wimbledon. Till de flesta tävlingar hittar du minst ett tennis speltips från våra skribenter.

Speltips tennis

Spelrek erbjuder gratis speltips på tennis, en fördel med tennis är att den aldrig tar något uppehåll, det gör att man kan spela på tennis nästintill varje dag. Vanligaste spelen är matchresultat, men det finns också specialspel som över/under games, handicap samt vinnare av första set. Våra skribenter har alltid mycket information i sina speltips och har en bakgrund som tennisspelare.

Det ni måste kolla upp innan ni spelar är reglerna hos erat spelbolag. Spelbolagen har olika regler på när en spelare ger upp. Vanligast är att spelet voidas om mindre än ett set har spelats klart. Det ni också måste ha koll på är vilket underlag tävlingen spelas på. Spelas tävlingarna på Gräs brukas många överspel gå in då gräset är det snabbaste underlaget. Dom tävlingarna spelas oftast under sommarmånaderna i samband med Wimbledon. Grus är ett långsammare underlag och spelare som är snabba och har bra tålamod gynnas. Hardcourt är svårt att uppskatta, spelas tävlingen inomhus går det snabbare än vad det gör utomhus. För att gå plus på tennis måste ni alltid ha koll på vart tennisen spelas. Hur formen för spelarna är och head to head. Det har vi på Spelrek stenkoll på och finns i alla speltips vi skriver.

5,0 rating
100 SEK Freebet
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
3,8 rating
300 SEK Freebet
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
4,5 rating
100 % upp till 100 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Streama tennis

Det finns fyra tävlingskategorier inom tennis det är ITF, Challenger, ATP touren och WTA touren.

  • ITF: Det är sällan matcher livesänds på ITF touren. Men när dom väl sänds gör dom det på framförallt på Bet365, Unibet och Nordicbet. Men framförallt på deras livescoresida som är http://live.itftennis.com/en/live-scores.
  • Challenger: Här sänds nästintill varenda tennismatch. https://www.atptour.com/en/atp-challenger-tour är den officiella sidan. Bet365, Unibet och Nordicbet är bettingbolag som har samma sändning som den officiella.
  • ATP/WTA touren: Den allra bästa tennisen spelas på ATP touren. Där är namn som Rafael Nadal, Roger Federer och Novak Djokovic dom allra bästa på herrsidan. Systrarna Williams har varit lysande under 2000 talet på damsidan. Den officiella sidan visar ingen stream från någon av tävlingarna. Bet365, Unibet och Nordicbet är några av bolagen som visar tennisen. Vill man se det med bättre kvalité så visar Viasat/Viaplay alla masterstävlingar. Discovery networks har rättigheterna till Grand slams och ett par ATP tävlingar.
4,8 rating
100 % upp till 1.250 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
5,0 rating
Ingen Oddsbonus
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
5,0 rating
100 % upp till 100 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tävlingar i Tennis

Det spelas massor av tennis varenda dag. Framåt helgen brukar det bli mindre antal matcher då man är framme vid finaler.
ITF touren har cirka 10 tävlingar för killar och 10 för tjejer varje vecka. Challengertouren som är steg upp från ITF har cirka 20 tävlingar i månaden. ATP touren är den högsta nivån för killar och den är uppdelad i olika “grader”. Där 250 är lägst och grand slams är högst, i mitten hittar vi 500 samt Masters 1000. ATP/WTA har beroende på månad, cirka 6 tävlingar i månaden.
Tennis spelas på olika underlag och det är hardcourt (asfalt) som är vanligast. Det finns också grus, gräs och filt.

Australian open (Melbourne) – Hardcourt
Franska öppna (Paris)- Grus
Wimbledon (London)- Gräs
US Open (New York)- Hardcourt

Viktigt att tänka på när man spelar på tennis

Tennis kan vara en svår sport att betta på med tanke på att spelarna i dom mindre tävlingarna sällan går ut i medier och meddelar hur formen är som dom större sporterna gör. En bra grej att göra för att plussa på tennis är att live spela. Och då är det bra att kolla matchen live. Nedan kommer jag lista snabbheten på underlagen så ni får lite bättre koll.
Hardcourt – Generellt sätt går det snabbt på Hardcourt. Det finns både snabba och långsamma hardcourt-banor. Men här gynnas den spelaren som kan avgöra bollen och har power i slagen. Us Open och Australian open är dom största tävlingarna som spelas på hardcourt.

Gräs – Det snabbaste underlaget, här gynnas spelare som har en bra serve och går på avslut snabbt. Grässäsongen som inte alls är lång brukar vara extra klirr i kassan då mindre bra spelare kan slå bättre. Wimbledon är den största tävlingen som spelas på gräs.
Grus – Kanske det roligaste underlaget att kolla på. Det brukar oftast bli långa bolldueller och här gynnas spelaren som kan hålla igång bollen i spel länge. Roland Garros är den största tävlingen som spelas på Grus.
Filt – Det är inte många tävlingar som spelas på filt nu, det är någon ITF och Challenger som spelas fortfarande. Filt går oerhört snabbt och det brukar oftast vara storservare som ställer upp i dom tävlingarna.

Vill du skriva tennis speltips?

Vi växer och växer och letar ständigt efter nya hungriga skribenter. Är du intresserad av tennis och gillar att skriva? Mejla isåfall [email protected] och berätta lite om dig själv.

FAQ

Hos Spelrek.se hittar du speltips till majoriteten av de största sporterna runt om i världen. Framförallt till de största tävlingarna som sker runt om i världen försöker vi erbjuda speltips men även till mindre tävlingar.

Alla våra speltips är gratis för dig som läsare. Dagligen kan du ta del av flera olika speltips till en rad olika sporter och våra experter delar med sig av sina tankar helt gratis. Dessutom har vi en communitygrupp där våra läsare delar med sig om sina egna tankar. Klicka här för att gå med i gruppen

Tennis är en otroligt populär sport att betta på och är därför givet hos varje sportsbettingbolag på marknaden. Några av våra favoriter att betta tennis på är följande:

Unibet – Här hittar du odds till varje tävling, stor som liten, som pågår runt om i världen och ofta hittar du mängder av spelalternativ till varje tennismatch som pågår

Bet365 erbjuder spel till varje tennistävling som pågår runt om i världen och har oftast marknadens högsta odds.