Stryktipset

Spelstopp: 15:59

Datum: 14 Februari

14 miljoner i jackpot – det är skäl nog för att sätta sig in i veckans Stryktips. Precis som förra lördagen står The Championship i centrum med inte mindre än tio matcher. Därutöver ska två fighter från League One och en batalj mellan Norwich och Liverpool avhandlas. Ett par fina drag synas i jakten mot 13 rätt, häng med!

1.   Norwich VS Liverpool

1X2

Premier League jumbo mot den överlägsna serieledaren är det som gäller här. 55 (!) poäng skiljer lagen emellan vilket såklart är uppseendeväckande. Superlativen kan ösas över detta Liverpool som ser oslagbara ut. Saknas någon spelare kommer en annan in och gör jobbet. Nu ser dock truppläget närmast magiskt ut då Sadio Mané ser ut att vara tillbaka. Norwich har stadgat upp defensiven och ska inte helt uteslutas från nytt kontrakt. Med sju poäng upp till Aston Villa på rätt sida strecket lär det ändå bli tufft. Här ska det väldigt mycket till för att The Canaries ska få med sig något. Ytterst trolig tvåa.

2.   Leeds VS Bristol

1X2

Vi tar oss till Elland Road där fansen just nu river sitt hår. Leeds återfinns alltjämt på en direktplats till Premier League, men fem poäng på de sju senaste är naturligtvis oroväckande. Faktum är att endast tre poäng skiljer till sjundeplatsen där lördagens motståndare, Bristol City, befinner sig. I veckans 1-1-match mot Brentford såg åtminstone Marcelo Bielsas gäng riktigt bra ut och här ska de ses med toppchans. Bristol City gör det bra men håller i grund och botten inte i närheten av samma nivå. Här ska klasskillnad råda. Ettan ser ut att bli understreckad och kan gott spikas hela vägen upp till 70 procent.

3.   Sheffield W VS Reading

1X2

Mittenmöte från Hillsborough mellan två klubbar som har det kämpigt just nu. Ett gäng sämre prestationer gör att båda dessa gäng befinner sig i ingenmansland och motivationen kan således snart göra sig vikande. Wednesday åkte på pumpen mot Luton i veckan och har haft svårt att leverera sedan Steven Fletcher blev skadad. Reading har i sin tur inte vunnit i The Championship sedan årets första dag och här har The Royals ett par tunga skador. Utgångsetta men sticker den iväg över 50 procent välkomnas garderingar.

4.   Birmingham VS Brentford

1X2

Brentford hade svårt att komma upp i nivå mot ett skickligt Leeds, men det blev likväl en pinne för Thomas Franks mannar. Bina från London har en gyllene chans att ta klivet upp till Premier League denna säsong, men med det getingbo som råder skulle de lika gärna kunna sluta utanför topp 6. Här ställs de mot ett nytänt Birmingham som äntrar sin hemmaborg med tre raka vinster. Nyförvärvet Scott Hogan har målat i samtliga dessa tillställningar där det dock ska sägas att Birmingham spelmässigt inte varit mycket för världen. Strecken ser ut att hamna förhållandevis rätt, då är tvåan en tänkbar spik.

5.   Preston VS Millwall

1X2

Preston lyckades vinna den tuffa bortamatchen mot Stoke och innehar därmed alltjämt den sista playoff-platsen. Formstarka Tom Barkhuizen spelade återigen huvudrollen med ett mål. 26-åringen har nu stått för fyra baljor på Prestons fyra senaste matcher. Millwall är med det sagt ingen lätt nöt att knäcka. Londons lejon löste 1-1 mot Fulham där de fick ett felaktigt mål godkänt, men samtidigt stod de upp väl mot ligatrean och förtjänade poängen. Gästerna vann när lagen möttes i premiäromgången och ska kunna störa även här. X2 lockar klart mest till rådande streck.

6.   Charlton VS Blackburn

1X2

Efter sju sorger och åtta bedrövelser tog Charlton en blytung trepoängare borta mot topplaget Nottingham. Segern var inte snygg men effektiv när Lyle Taylor blev matchens enda målskytt samtidigt som Dillon Phillips stängde igen längst bak. Därmed har Londonklubben ett avstånd på sex pinnar ner till Wigan under strecket. Blackburn krigar för att nå en topp 6-placering dit det skiljer tre placeringar och fyra poäng. Rovers hade total lekstuga mot Hull men det dröjde ända till den 73:e minuten innan det blev ketchupeffekt och tre mål. Här får gästerna gälla som favoriter men någon solklar spik är det inte tal om. Tvåan ser ut att bli överstreckad och då bör åtminstone krysset ackompanjera.

7.   Cardiff VS Wigan

1X2

Cardiff är ännu ett lag som återfinns strax utanför playoff. Walesarna har visat lysande form på slutet med sex raka ligamatcher utan nederlag. 3-0-vinsten borta mot Huddersfield i onsdags imponerade även om det var en spelmässigt jämn historia. Wigan har också lyft sig och kan möjligen kravla upp över nedflyttningsstrecket vad det lider. På bortagräs är The Latics förhållandevis svaga men på senaste trippen blev det faktiskt tre poäng mot självaste Leeds. Med tanke på hur hårt ettan streckas är det läge att blicka brett och rita dit samtliga tecken.

8.   QPR VS Stoke

1X2

Tillbaka till London, denna gång för att ta i kast med ett QPR som tappat allt. Nahki Wells betydde nog mer än vad de flesta hade anat, The Hoops har nu gått mållösa i över 300 minuter. Stoke återfinns precis över nedflyttningsstrecket men har agerat betydligt bättre än värdarna på senare tid, även om det blev ett smärtande nederlag mot Preston i veckan. Bra truppläge här och The Potters ska definitivt kunna få med sig poäng mot ett formsvagt hemmalag. X2 ser klart mest intressant ut.

9.   Fulham VS Barnsley

1X2

Fulham fick en perfekt inledning i derbyt mot Millwall när Mitrovic satte dit sin 21:a fullträff för säsongen. Efter ett omtalat domslut strax efter tappade dock The Cottagers momentum och kom inte upp i nivå i en överlag ganska torftig tillställning. Scott Parkers vitklädda mannar har dock gjort det bra under en längre period och är i högsta grad med i uppflyttningsracet. Barnsley kämpar i motsatt ände och trillade ner till jumbopositionen efter veckans 0-1-torsk mot Birmingham. The Tykes har ändå visat vissa fina tendenser under säsongen och ska inte räknas bort helt på Craven Cottage. Ettan streckas alldeles för högt. Gardera!

10.   Derby VS Huddersfield

1X2

Derby fick ge sig mot Bristol City i onsdags, något som gör att det nu skiljer tio poäng till den åtråvärda sjätteplatsen. Den lär bli svår att nå för Wayne Rooney och company. Hemma på Pride Park är de ändå pålitliga med i snitt två poäng per match. Här har de fyra senaste matcherna slutat med seger. Huddersfield trivs dock när de får slå ur underläge och trots 0-3-förlusten mot Cardiff har det varit ett förbättrat The Terriers under 2020. Även här blir ettan alldeles för hårt streckad och då kittlar det i garderingsarmen. Alla tecken rekommenderas.

11.   Middlesbrough VS Luton

1X2

Sist ut bland Championship-matcherna är ett bottenmöte från östkusten. Luton tog en minst sagt skön trepoängare när James Collins blev enda målskytt mot Sheffield Wednesday. Det var andra vinsten på de fyra senaste för nästjumbon, men på resande fot har The Hatters inte smakat på segerns sötma sedan september. Middlesbrough är i sin tur formsvagt, trots en man mer lyckades de inte knyta ihop säcken mot Wigan (2-2). Sex segerlösa matcher i följd gör att kontraktet i viss mån är hotat för den klassiska klubben. Hemma på Riverside förlorar de dock ytterst sällan. Senaste nederlaget här kom i mitten av oktober när serieledande West Bromwich var på besök. Ettan först.

12.   Oxford VS Sunderland

1X2

Resan går vidare till universitetsstaden, cirka tio mil väster om huvudstaden. Möte från den övre halvan i League One är det som gäller och det är ett ovisst sådant. Sunderland går starkt och har ambitionen att ta klivet tillbaka till The Championship. Bortaspelet har dock lämnat en hel del övrigt att önska med bara fem vinster på 14 resor. Samtidigt är Oxford inte helt lätta att tas med här på Kassam Stadium där de bara åkt på pumpen två gånger på 13 matcher denna säsong. Med det sagt har värdarna tappat några tunga pjäser och ser inte lika slagkraftiga ut längre. Detta kan gå precis hur som helst. Gaffeln (etta-tvåa) kan vara ett alternativ.

13.   Fleetwood  VS Peterborough 

1X2

Kupongen avslutas med en spännande sexpoängsmatch från Highbury Stadium. Två av League Ones mest formstarka lag är det som gör upp. Joey Bartons Fleetwood har nu bara två poäng upp till playoff efter att ha plockat tredje raka vinsten i veckan. Patrick Madden har hittat formen och kan vålla problem för ligatvåan här. Peterborough imponerar stort just nu med två raka 4-0-segrar. Gästerna har ligans i särklass vassaste offensiv där skytteligaledaren Ivan Toney går i bräschen. Bortaspelet är med det sagt inte helt självklart och här ser ettan ut att bli klart mest spelvärd. Vänstertecknet är en tänkbar chansspik på mindre system.

Omgångens säkra: Liverpool

Ett utvilat Liverpool, som ser ut att vara helt skadefria, ska inte ha några problem mot bottengänget Norwich. I höstas ledde Pool med 4-0 redan i halvlek. 

Omgångens skräll: Millwall

Millwall stod för en stabil insats senast mot Fulham där de var en missas straff från tre poäng. Haft ett tufft spelschema men gjort det bra spelmässigt en längre tid. Kan absolut skrälla till låg procent. 

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.