Stryktipset 4/5: Fotbollsmix under helgens omgång

Published by Oskar on

De engelska ligorna går mot sitt slut och Championship saknas därmed under lördagens Stryktips. Istället är det matcher ifrån League One som tar plats och sedan kryddas den även med svensk fotboll. Vi har gått igenom matcherna här nedanför. 

Som vanligt har vi valt våra tecken och du lägger din egna stryktipskupong hos Svenska Spel.

1.  NewcastleNewcastle VS Liverpool liverpool

1X2

Efter en svag höst och vinter så har det äntligen lossnat för Newcastle på hemmaplan. På de sju senaste hemmamatcherna har man hela sex segrar varav en mot Manchester City. Den fina formen på slutet har gjort att man har sluppit dras in i toppstriden och kontraktet är säkrat sedan ett antal omgångar tillbaka. Nu är frågan hur man lyckas stå upp mot ett jagande Liverpool.

Liverpool stod för en bra insats nere i Barcelona under onsdagen men fick tyvärr resa hem med 3-0 i baken, ett resultat som knappast speglade matchbilden. Det ser därmed dystert ut för Liverpool att nypa någon titel denna säsong men räkna med ett heltaggad Liverpool som reser till Newcastle. Positivt för Klopp är dock att samtliga spelare verkar vara tillgängliga. 

Skador & avstängningar:

Newcastle: Almiron, Lejeune, Longstaff

Liverpool: 

2. cardiff Cardiff VS Crystal Palace crystal palace 

1X2

Cardiff har fem poäng upp till säker mark och kommer behöva vinna de två sista matcherna för att ha en teoretisk chans att klara sig kvar i Premier League. Det positiva för Cardiff är att konkurrenten Brighton, som man jagar, har två svåra möten kvar och lär kamma 0. Cardiff saknar fortfarande Bamba, Paterson och Ralls där samtliga tre har spelat 28 av Cardiffs 36 matcher under säsongen.

Crystal Palace harvar runt i mitten av tabellen men har stått för några stabila insatser senaste tiden. Trots kniven mot strupen senaste veckorna så har Cardiff inte lyckas ta poäng, mot Crystal Palace är det klasskillnad i lagen och med Crystal Palace form tycker jag att de är en fin spik. Cardiff får spela i Championship nästa säsong.

Skador & avstängningar:

Cardiff: Bamba, Connolly, Paterson, Ralls

Crystal Palace: Sakho, Schlupp Tomkins

3. westham West Ham VS Southampton southampton

1X

West Ham har visat sig vara svårslagna hemma på London Stadium under 2019. Endast en seger har man åkt på under åtta matcher. Båda lagen befinner sig i ett läge i tabellen där man varken riskerar att åka ut eller nypa någon europaplats och därmed kan motivationen tryta. Southampton har endast en seger på de sex senaste bortamatcherna men då har man bland annat mött Arsenal och Manchester United. 

Skador & avstängningar:

Huddersfield: Diakhaby, Sabri 

Leicester: Amartey

4. wolves Wolves VS Fulham Fulham 

1X2

Nykomlingarna Wolves har gjort en strålande säsong och ser ut att sluta på en sjundeplats i ligan. En plats som mycket väl kan innebära att Wolves spelar ute i europa nästa säsong, läs mer om det här.

Sedan det blev klart att Fulham spenderar säsongen 2019/20 i Championship så har man tre raka segrar. Nu väntar ett tufft motstånd i form av Wolves som har 7 raka hemmamatcher utan förlust. Ett motiverat Wolves mot ett utslaget Fulham bör sluta med hemmaseger.

Skador & avstängningar:

Wolves:

Fulham: Bettinelli, Fosu-Mensah, Markovic

5. bristol Bristol R VS Barnsley  Barnsley

1X2

0-0 räckte för att säkra kontraktet i senaste omgången för Bristol. Nu väntar ett tufft motstånd när man tar emot tabelltvåan Barnsley som i förra omgången tog steget upp till League One efter segern mot Blackpool. Barnsley har nu fyra raka segrar men kanske baksmälla efter avancemanget senast? Vi garderar upp med krysset. 

Skador & avstängningar:

Bristol R:

Barnsley: –

6. charlton Charlton VS Rochdale rochdale 

1X2

Charlton misslyckades med att nypa en av de två direktplatserna till Championship men man har iallafall säkrat en playoff-plats. Man visar upp en otrolig form där man endast har en förlust på de fjorton senaste matcherna. 

Rochdale placerar sig i mitten av tabellen och har fin form på slutet. Fyra segrar på de fem senaste matcherna och Rochdale har dessutom två raka segrar mot Charlton. Vi väljer att helgardera ett överstreckat Charlton.

Skador & avstängningar:

Charlton: –

Rochdale:

7. doncaster Doncaster VS Coventry coventry 

1X2

Doncaster har allt i sina egna händer för att lösa en playoff-plats då man är en poäng före Peterborough. Det räcker att Doncaster tar lika många poäng som Peterborough för att nypa en av platserna. Coventry har med sina poängtapp senaste omgångarna gått miste om chansen på playoff. Här spikas ettan

Skador & avstängningar:

Doncaster:  

Coventry: –

8. plymouth Plymouth VS Scunthorpe scunthorpe 

1X2

Plymouth är just nu ligans formsvagaste lag och man ligger just nu på nedflyttningsplats. Man har dock chansen att klara sig kvar i ligan om Wimbledon eller Southend kryssar eller förlorar, men då krävs en seger för Plymouth.

Dagens motstånd Scunthorpe är redan klara för nedflyttning.
Oviss match där vi nyper samtliga tecken.

Skador & avstängningar:

Plymouth:

Scunthorpe: –

9. portsmouth Portsmouth VS Accrington accrington 

1X2

Portsmouths förlust senast innebar att chansen på direktuppflyttning rök. Men nu gäller det att försvara tredjeplatsen i ligan då det ger en fördelaktig lottning i playoffen men då gäller det att man slår Accrington.

Accrington har tre segrar på sina senaste 5 matcher men har inget annat att spela för. 

Skador & avstängningar:

Portsmouth: 

Accrington:

10. southend Southend VS Sunderland sunderland 

1X

Southend slåss för överlevnad och just nu undviker man nedflyttning enbart på grund av målskillnad. Därför behöver man ta lika många poäng, eller fler, än vad Plymouth gör. På andra sidan står dock Sunderland som jagar tredjeplatsen i ligan. Sunderland har dock tre raka poängtapp så se upp här. 

Sunderland överstreckat i skrivande stund och vi väljer därför att spela 1X.

Skador & avstängningar:

Southend:

Sunderland:

11. sirius Sirius VS IFK Göteborgfk gbg  

1X2

Sirius inledde Allsvenskan starkt med två raka segrar men har nu gått fyra matcher utan seger, varav tre slutat med förlust. 

IFK Göteborg stod för säsongens bästa insats senast hemma mot AIK i en match som slutade 3-0. Då saknades dessutom kanske lagets bästa spelare Lasse Vibe. Han är åter tillbaka och det är positiva vibbar hos IFK Göteborg efter månader av ångest. Fortsätter den goda formen och man tar ännu en seger här? Det tror iallafall jag. 

Skador & avstängningar:

Sirius:

IFK Göteborg:

12. mjällby Mjällby VS Örgryte  örgryte 

1X2

Mjällby har inlett säsongen med två segrar och tre förluster. Båda segrarna har kommit på hemmaplan och nu väntar ett Örgryte som enbart har en förlust på de fem inledande matcherna. 

Skador & avstängningar:

Mjällby:

Örgryte: –

13. västerås Västerås VS Varberg varberg 

1X2

Västerås kommer från 0-2 borta mot Örgryte förra veckan vilket också var lagets andra seger för säsongen. Nu tar man emot ett Varberg som kommer med fem raka segrar och därmed toppar tabellen.

Skador & avstängningar:

Västerås:

Varberg: –

Kupongen:

Antal rader: 288

Omgångens säkra: Liverpool 

För att Liverpool ska ha en chans att vinna titeln så måste man gå rent och hoppas på att City tappar poäng. Här gör Pool jobbet och tar ännu en seger.

Omgångens skräll: Rochdale 

Två av ligans just nu formstarkaste lag. Ingen av lagen har egentligen något att spela för och med Rochdales form så måste bara 15%-aren tas med. 


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *