Klassisk Stryktipskupong med tre inledande matcher från Premier League följt av tio matcher från The Championship. Tyvärr inga extrapengar i form av Jackpot denna vecka men den som hittar rätt mellan blindskären kan ändå bli rikligt belönad. Mot 13 rätt och en trevlig lördag!

Speltips och analys till Stryktipset

Spelstopp: 15:59

1. Chelsea – Sheffield United 

Efter de tre insläppta målen mot Southampton har tränare Lampard fått ordning på Chelseas defensiv och kombinerat i CL och PL bärgat elva av 15 poäng med obruten defensiv nolla. Detta utan att egentligen ha spelet på topp och The Blues har definitivt mer att plocka fram. Fjolårets stora överraskningslag Sheffield United går det i regel så tuffa andra året som nykomling till mötes. The Blades så stabila defensiv är som bortblåst och med endast en poäng inspelad hittills så börjar goda råd redan blir dyra. Manager Chris Wilder får mana blåställ på för att sedan kriga sig till det kryss som väl ackompanjerar den kraftigt överstreckade ettan.

2. Crystal Palace – Leeds 

Lagen ligger jämsides i tabellen med tio inspelade poäng med sju omgångar avklarade. Leeds är verkligen ett upp och två i minne, i senaste bortamatchen sprang Bielsas mannar fullständigt sönder och samman Aston Villa  (3-0) för att senast, trots massivt övertag i bollinnehav, bli helt utmanövrerade av listiga Leicester (1-4). Inte heller Crystal Palace kan beskyllas för att vara direkt jämna. Roy Hodgsons Örnar inledde serien med att spöa både Southampton och Manchester United men har efter det bara en seger vilken kom mot den förmodade slagpåsen Fulham. Londonlaget kommer att få det kämpigt för i längden håller det inte att Wilfried Zaha i princip ensam skall bära Palace på sin axlar. Håller sig tvåan kring dryga 40 procent är det en sund spik.

3. West Ham – Fulham 

West Ham har ställts mot tufft motstånd i inledning av Premier League och i de sex senaste matcher mött idel lag som slutade topp-åtta förra säsongen. Med tanke på detta är Hammers inspelade åtta poäng inte alls så tokigt, dessutom så ser spelet i sig riktigt fint ut och potential för att klättra i tabellen finns definitivt. Det tog sju omgångar innan Fulham kunde bärga sin första PL-viktoria och den kom mot nykomlingskollegan West Bromwich. Känslan är att det kan gå ytterligare sju omgångar innan nästa vinst kommer och de liljevita får redan nu ställa sig in på att kämpa för existensen. Förvisso Londonderby men det enda som egentligen talar för gardering av ettan är den extrema streckningen.  

4. Norwich – Swansea 

Känslan är att Norwich haft en halvskrynklig inledning av The Championship ändock härbärgerar kanariefåglarna på tredjeplats efter tio omgångar vilket vittnar om klass. På andra plats i tabellen med en poäng mer inspelad placerar sig motståndarna Swansea. Walesarna är tunga att möta och har ännu inte vänt hem på resande fot utan poäng i bagaget. Båda lagen har truppmässig potential och kapacitet för att fortsatt slåss i toppen. Strecken verkar hamna hyfsat korrekt och hemmalaget med den något högre spetskompetensen och Teemu Pukki i spetsen är ett tänkbart spikförslag.

5. Birmingham – Bournemouth 

Birmingham anno 2020 är inget vidare fotbollslag och förlitar sig på en relativt stabil “parkera-bussen-strategi” men i övrigt finns det inte mycket mer. Förutom den pinsamt dåliga insatsen senast vid 1-2-förlusten mot strykgänget Wycombe så har blånäsorna max släppt in ett mål per match i de inledande nio kamperna. Bournemouth vilka kommer från spel i Premier League har både ambitionen och spelarmaterialet för att göra sejouren i The Championship ettårig. Körsbären från sydkusten trivs på besök i Englands näst största stad vilket fyra raka vinster på St Andrew’s understryker. Förtroendet för tvåan kommer att öka närmare spelstopp men stannar det under 50 procent är det en fin spik.

6. Brentford – Middlesbrough 

Brentford tappade inte helt oväntat ett flertal nyckelspelare när de så snöpligt föll på målsnöret i sin kamp att ta steget upp till engelsk fotbolls  finrum. Nyrekryteringarna går dock inte att klaga på och framförallt inte Ivan Toney som efter sin balja senast mot Swansea snittar 1,25 mål i de åtta matcher han spelat. Här lär skytteligaledaren dock få slita då Middlesbrough visat upp ett imponerande försvarsspel och skördat frukterna av detta med endast ett insläppt mål på de sex senaste matcherna. Just nu ser ettan prisvärd ut men det lär öka närmare spelstopp. Oavsett känns krysset som ett bra komplement.

7. Blackburn – QPR 

Blackburn har inte förmått att göra mål i sina två senaste matcher men är ändock det lag som gjort flest mål  i hela ligan. Dessvärre för Rovers renderar inte alla dessa mål poäng i samma omfattning och 17:e plats i tabellen måste kännas tungt. Kan coach Mowbray bara få ihop helheten finns definitivt potential för den övre halvan av tabellen. Queens Park Rangers har haft det tungt i inledningen men med två raka och välförtjänta trepoängare börjar det rätta till sig. QPR spelar småtrevlig fotboll men truppen är tunn och över tid kommer de att få inrikta sig på att undvika de nedre strecken. Ettan kommer att få lite väl många anhängare närmre spelstopp och gardering i första hand med tvåan känns profitabelt.

8. Huddersfield – Luton 

Möte mellan två lag som i förhandssnacket tippats hålla till på den nedre halvan. Men Luton vill motbevisa belackarna och med James Collins som härförare så överraskar hattarna gång på gång. Historiskt har inte spel på bortaplan varit Lutons melodi men tre vinster på fem försök i år är starka papper. Huddersfield spelade så sent som för två säsonger sedan i Premier League men har brandskattats hårt på spelarmaterial och truppen känns tunn. The Terriers hängde med nöd och näppe kvar i serien förra året och spelet som visats upp hittills ger att det lär bli kämpigt även i år. Ettan verkar bli överstreckad och värdet finns absolut till höger så börja där men många tecken välkomnas.

9. Rotherham – Preston 

Preston är seriens klart bästa bortalag och fortsatt obesegrade på resande fot. Samtidigt har de liljevita fem raka torsk på hemma på Deepdale och liknande statistik hör inte till vanligheterna. Rotherham är nykomlingar och har hittills försvarat sig väl men framåt ser det mycket tamt och tandlöst ut. Förutom 3-0-vinsten mot Sheffield Wednesday har The Millers som mest gjort ett mål per match och det håller inte på den här nivån. Preston är det klart bättre laget i denna drabbning och om strecken stannar på en rimlig nivå bör man spika om så inte skulle vara fallet heltäcker krysset.

10. Watford – Coventry 

Här ställs seriens hittills bästa hemmalag mot seriens svagaste bortalag mot varandra och då borde det väl bara kunna sluta på ett vis? Watford kommer från Premier League och även om en del kraft har lämnat så är truppen åtminstone på pappret en av de starkare i The Championship. The Hornets verkar inte sakna sina supportrar allt för mycket utan trivs som sagt i sin hemmaborg – Vicarage Road och det är endast starka Bournemouth som fått med sig en pinne i år. Coventry är nykomlingar tillika av hävd ett tydligt hemmalag så utflykten till huvudstadens görs nog förgäves. Inte oväntat så streckas ettan i absurdum men det är å andra sidan det enda som eventuellt skulle motivera en gardering.

11. Sheffield Wednesday – Millwall  

Efter att ha förlorat två raka utan att göra mål mot två av seriens relativt skrala nykomlingar såg det becksvart ut för Sheffield Wednesday. Då studsade onsdagslaget i veckan helt plötsligt tillbaka med att 1-0-besegra Bournemouth, förvisso kanske inte helt rättvist men ytterst nödvändigt. Millwall har en imponerande defensiv men i övrigt är det väldigt torftigt. The Lions har ytterst svårt att föra matcher och deras spelstil verkar lämpa sig bättre på resande fot. Lagens tre senaste H2H:s har slutat: 0-0, 1-0, 0-0 och det förväntas ingen målkavalkad nu heller. Detta är en av kupongens bästa förslag till spikkryss, har man inte psyke för sådana extravaganser är det bara att heltäcka.

12. Nottingham – Wycombe 

Nottingham hade med fyra raka förluster en miserabel inledning av serien och nånstans där klev Chris Hughton in som ny tränare. Viss bättring har sedan kunnat skönjas men spelet är fortfarande inte i paritet med vad som förväntas av ett potentiellt topplag. Efter sju omgångar och noll inspelade poäng dömdes Wycombe av många (inklusive undertecknad) ut som en av de sämre nykomlingarna på mången god dag. Därefter har The Chairboys tystat kritikerna något genom att spela in sju pinnar på de tre senaste kamperna. Det skall ändock normalt vara klasskillnad här men Forrest är som sagt inte att lita på för stunden och den allt för hårt streckade ettan skall kompletteras med i första hand krysset.

13. Derby – Barnsley 

Två lag från tabellens nedre halva drabbar samman här. Att Derby skulle hålla till där är kanske ingen större överraskning emedan Barnsley i grunden absolut har kunnande för att klättra i tabellen. The Rams har skrapat ihop en poäng av 15 möjliga hemma på Pride Park Stadium och med en Wayne Rooney på halvdekis är det svårt att se något ljus i tunneln. Det är egentligen svårt att se hur denna match skall kunna kora en vinnare då bortasvaga The Tykes i sin tur bara skrapat ihop två poäng på resande fot. Med tanke på hur strecken sitter skall krysset med först raskt följt av tvåa. Den vågade steker ettan helt.

Omgångens säkra: Watford

Seriens bästa hemmalag Watford välkomnar Coventry vilka i sin tur är seriens sämsta bortalag till Vicarage Road, ytterligare motivering än så krävs inte för utse omgångens säkraste vinnare.

Omgångens skräll: Wycombe

Wycombe har efter de sju raka förlusterna först plockat poäng mot starka Watford och efter det tagit två raka trepoängare och visar därmed äntligen lite form. Nottingham är ojämna och har egentligen inte visat form på hela säsongen och det är inte alls säkert att Forrest får med sig alla poängen hem här.

1. Chelsea – Sheffield U 1x

2. Crystal P – Leeds 2

3. West Ham – Fulham 1x

4. Norwich – Swansea 1

5. Birmingham – Bournem. 2

6. Brentford – Mboro 1x

7. Blackburn – QPR 12

8. Huddersfield – Luton x2

9. Rotherham – Preston 2

10. Watford – Coventry 1

11. Sheffield W – Millwall X

12. Nottingham – Wycombe 1x

13. Derby – Barnsley x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tips
Datum

07 nov 202016:00
Rekare

Joakim
Rek

Tips & analys
Odds

Bästa spelbolagen
SpeedySpel
SpeedySpel

50 kr freebet utan omsättningskrav

Campobet
Campobet

100 % upp till 100 SEK

PAF casino
PAF casino

99 Free spins

Bäst casinobonus
Voodoodreams
Voodoodreams

100 % upp till 100 SEK

NYSpins Casino
NYSpins Casino

100 % upp till100 SEK

Duelz Casino
Duelz Casino

100 % upp till 100 SEK

Match:
Stryktipset
Rek:
Tips & analys
Odds: