Topptips 11/12

Published by Oskar on

Tisdagens topptips är fylld av matcher ifrån Champions League. 
Då många lag redan är klara för avancemang så finns det en och annan skrällchans att hitta i detta topptips. 
Här nedanför hittar ni våra tankar och funderingar kring matchen.

Barcelona har redan säkrat gruppsegern och Tottenham behöver se till att plocka minst lika poäng som Inter för att knipa den sista slutspelsbiljetten. Mycket talar dock för att det är 3 pinnar som kommer behövas plockas av londonlaget så Inter möter ett utslaget PSV hemma. 

Båda lagen kommer till detta möte med en del personer på skadelistan där bland annat Luis Suarez saknas för hemmalaget. 

Vi håller detta vidöppet och väljer att bränna av första helgarderingen redan här.

Liverpool fick en fin start på höstens Champions League när man slog PSG hemma med 3-2 och fjolårsfinalisten visade att man var att räkna med även denna säsong. Men efter att ha förlorat med 2-0 borta mot Röda Stjärnan i Belgrad så har man nu kniven mot strupen. 

Allt annat än 3 poäng här innebär att man får packa väskan och säga adjö till Champions League och istället fokusera på Europa League. 

Då Liverpool just nu är väldigt understreckade så väljer vi att spika hemmalaget. 
Kommer dessutom från en behaglig 4-0 vinst i helgen där Salah gjorde hattrick.

Atletico Madrid är klara för avancemang och kommer till denna bortamatch utan Diego Costa och dessutom är Godín tveksam till spel. 

Club Brugge har visserligen inget att spela för utan är redan klara för Europa League. 
Vi tror dock på viss skrällchans här och väljer därför att helgardera. 

Dortmund är ett av höstens glädjeämnen. Man har dansat sig igenom ligan och är efter efter 14 spelade omgångar fortsatt obesegrade. I Champions League har man endast förlorat en match och är därmed klara för slutspel. Nu åker man till Monaco som befinner sig exakt där Dortmund befinner sig…. fast tvärtom. 

Monaco befinner sig just nu på nedflyttningsplats i ligan och i Champions League har man endast plockat en pinne. Nej det är ridå och godnatt till franska rivieran för denna europasäsong. 

Inter behöver vinna detta möte samtidigt som Barcelona tar poäng för att gå vidare till slutspel. Det är inte mycket som talar för att Inter tappar poäng i detta möte utan istället får Italienarna hoppas att Barcelona gör sitt jobb och tar poäng. 

Har fått 5 dagars vila inför detta möte. 

Röda Stjärnan visade för Liverpool att man inte är en ”walk in the parK” hemma på Stadio Rajko Mitic. Förhoppningsvis har PSG lärt sig av den matchen och inte underskattar hemmalaget. Efter att Röda Stjärnan tog 3 poäng mot Liverpool så finns det en teoretisk chans för Serberna att knipa Europa League-platsen för det krävs det att Napli vinner borta mot Liverpool. Skulle det ske innebär även det att PSG har råd att förlora mot Röda Stjärnan. Vi väljer att kosta på oss ytterligare en helgardering i detta möte. 

I grupp D så är Porto tillsammans med Schalke redan klara för avancemang och kvar står Galasataray och Lokomotiv Moskva och slåss om den åtråvärda Europa League-platsen. 

Hemma på Türk Telecom är man obesegrade sedan i somras och man har 5 raka kryssmatcher på hemmaplan. Vi utgår från vänster men garderar upp med krysset. 

Lokomotiv Moskva behöver vinna för att ha chans att knipa Europa League-platsen. 
Slår motivation klass? 
Vi är osäkra och väljer därför att bränna av ännu en helgardering. 

Ett avbräck för gästerna är att Corluka saknas i defensiven. 
Även hos hemmalaget saknas en del spelare. 


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *