Topptipset

Spelstopp: 20:29

Datum:

Brittiskt så långt ögat kan nå på tisdagens kupong som stoltserar med hela sex drabbningar från The Championship. I London ska ett toppmöte tittas till i den engelska andradivisionen och i Birmingham vankas det en härlig batalj i League One. Det är uppdukat för fotbollsfest, häng med!

1.   Barnsley VS Birmingham 

1tt

Barnsley krigar med näbbar och klor nere i botten av The Championship men lyckas inte ta sig upp på säker mark. Åtta poäng skiljer upp till Charlton på rätt sida strecket, ett avstånd som behöver minskas snarast möjligt. En del fina tendenser finns hos värdarna som senast kryssade mot Wednesday. Cauley Woodrow målade där för tredje matchen i följd i en match där The Tykes var spelmässigt bättre. Birmingham tog en imponerande skalp när de lade Bristol City på rygg trots insläppt mål direkt i inledningen. The Blues har gjort det bra med små medel men är i ärlighetens namn inget märkvärdigt lag. Här ser de ut att streckas upp till favoriter men det är Barnsley som har störst segerchans. Då är ettan en tänkbar chansspik.

2.   Blackburn VS Hull 

1tt

I Lancashire ställs två skadeskjutna lag mot varandra från The Championships mittenregioner. Blackburn har en hel drös spelare på skadelistan men gör det likväl bra. I helgens 0-1-förlust mot Fulham såg dock Rovers uddlösa ut. Det har Hull gjort under en längre tid vilket inte är speciellt konstigt då Tigrarna tappat ligans kanske bästa spelare under hösten, Jarrod Bowen, till West Ham. Grosicki och Henriksen har dessutom lämnat samtidigt som skadeläget är bedrövligt. Med en poäng på de fem senaste är Hull sämst i ligan just nu. Ettan streckas hårt men det är befogat. Spik!

3.   Brentford VS Leeds 

1x2tt

Vidare till huvudstaden och närmare bestämt Griffin Park där det lär vara heta känslor denna tisdag. Endast två poäng skiljer mellan dessa klubbar i toppen av The Championship. Trots det återfinns både Fulham och Nottingham på placeringar emellan. Det är således ett väldigt intrikat läge och detta möte går utan tvekan under kategorin sexpoängsmatch. Brentford har visat styrka på slutet men är samtidigt inget lag att hålla i handen. Pontus Jansson är ett frågetecken och detsamma gäller Kamohelo Mokotjo. Leeds kommer till västra London med iskall form men besitter ligans allra högsta nivå. Här ser dessutom Bielsa ut att ha mer eller mindre hela truppen till förfogande. Ovisst är bara förnamnet. Värdet ser ut att hamna till höger men här är det läge att måla hela vägen!

4.   Nottingham VS Charlton 

1x2tt

Nottingham stod för en av säsongens bästa insatser i lördags när Leeds besegrades med 2-0 här på City Ground. Sherifferna hade en tydlig gameplan och vann rättvist trots endast 30 procent bollinnehav mot en naiv motståndare. Nu väntas en helt annan matchbild när bottengänget Charlton kommer på besök. Här gäller det att föra spelet och luckra upp ett lågt liggande försvar för värdarna, något som inte är deras styrka. Med det sagt har gästerna från London sett tafatta ut under en längre period där de framförallt har haft svårt på bortagräs. Runt 80 procent av gångerna vinner dock inte Nottingham detta möte som tipparna tycks tro. Det är läge att gardera friskt med tanke på hur vänstervridna strecken blivit.

5.   Swansea VS QPR 

12tt

QPR har inte haft det lätt sedan skyttekungen Nahki Wells lämnade för Bristol City. Bermuda-anfallaren målade i 1-0-vinsten mot Leeds och 1-2-torsken i FA-cupen mot Wednesday. Därefter har Londonlaget tre raka förluster med ett ynka mål framåt trots inte alltför tuffa uppgifter. Denna tisdag går resan till Wales där ett Swansea på jakt efter en playoff-plats väntar. Svanarna har dock inte imponerat på slutet med en poäng på tre matcher och bitvis undermåligt spel. Ettan är troligast men streckas för hårt för att spikas. Gaffeln (etta-tvåa) kan vara ett alternativ på Liberty Stadium.

6.   Wigan VS Middlesbrough 

1X2

Wigan har kommit in i något av en andra andning som kan innebära att de löser kontraktet. Det blev förvisso en knapp förlust i helgen mot Preston men där var The Latics väl så bra. Dessförinnan besegrades självaste Leeds på Elland Road efter en kämpainsats utöver det vanliga. Mot ett bortasvagt Middlesbrough ska de blåvita kunna få fira ånyo. Boro går tungt för stunden och har bara segrat två gånger på 15 försök på resande fot denna säsong. Assombalonga är åter men däremot ser både Ayala och Dijksteel ut att saknas. Det är fördel hemmalaget i Greater Manchester.

7.   Burton VS Oxford United 

1tt

Ner ett hack och vi hamnar i League One och närmare bestämt på lilla Pirelli Stadium. Två tabellgrannar som alltjämt har häng på playoff-platserna gör där upp om poängen. Det är dock två relativt formsvaga lag som möts. Oxford stod för en stark höstsäsong men har tappat mark efter hårt matchande i cuperna. I januari tappades dessutom The Yellows två av sina bästa spelare i Baptiste och Fosu. Burton har bara plockat tre poäng på sina fyra senaste men faller ytterst sällan igenom hemma i East Midlands. Endast en förlust i ligaspel har noterats sedan augusti på denna arena. Ettan ligger närmast till hands.

8.   Coventry  VS Portsmouth 

1x2tt

Vi håller oss kvar i samma division men tittar uppåt när vi tar oss till rikets näst största stad. Tabellfyran Coventry tvingas som bekant spela sina hemmamatcher i Birmingham denna säsong, men det gör de ljusblå med den äran. 31 poäng har det blivit på 14 matcher här på St. Andrew’s. Tuff uppgift här dock mot ett Portsmouth som går som tåget just nu. Pompey ståtar med nio raka vinster (alla tävlingar) och har dessutom hållit nollan i sina fyra senaste ligamatcher. Målsnål tillställning att vänta där krysset på förhand känns troligt. Finns täckning är det dock inte fel att täcka upp på båda flanker.

Omgångens säkra: Blackburn

Hull tappade rejält med spelarkvalitet i januarifönstret och går en dyster framtid till mötes. Blackburn är vassa hemma och har toppchans! 

Omgångens skräll: Charlton

Nottingham kommer få en helt annan matchbild än mot Leeds här där de förväntas föra matchen. Det är inte sheriffernas bästa gren. Ettan streckas upp sinnessjukt högt vilket gör Charlton till den stora kupongrensare denna tisdag. 

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.