Topptipset 12/12

Published by Oskar on

Det är onsdag och säsongens sista Champions League gruppspelsmatcher ska slutföras. I många av grupperna är det redan klart vilka som avancerar och det finns chanser för skrällar.
Läs igenom våra tankar kring kupongen här nedanför. 

Både Ajax och Bayern München är klara för slutspel och vi lär få se en match där båda lagen roterar. Bayern München har haft det svårt i ligan och har hela 9 poäng upp till serieledande Dortmund. Men i Champions League är man tillsammans med Ajax obesegrade. De tidigare mötet slutade 1-1 och jag tror vi kommer få se ett liknande resultat här men väljer att gardera upp med hemmalaget. Tror inte Kovac löser 3 poäng här.

De två slagpåsarna i Grupp E har varit Benfica och Athen. De sistnämnda ser ut att lämna den här tävlingen med 0 poäng.

Benfica som stod upp bra emot Ajax i de båda mötena är redan klara för Europa League. Nu tror jag de vill avsluta snyggt på hemmaplan och städa av ett krisdrabbat Athen. Spiketta. 

Manchester City inledde med en förlust på hemmaplan mot Lyon innan man städade av sina motståndare i de 3 efterföljande matcher med målskillnaden 11-1. Man är redan klara för avancemang och lär rotera friskt i truppen här och Hoffenheim som är i behov av 3 poäng för att ha en teoretisk chans på Europa League. Vi jobbar skrällar och helgarderar detta möte. 

Lyon är faktiskt obesegrade i gruppspelet denna säsong men är trots det ej säkra för avancemang. För att avancera till slutspelet så krävs det att man tar poäng borta mot Shaktar Donetsk som ligger 2 poäng bakom. 

Hemma på Olympiastadion i Kiev är Shaktar oerhört starka. Vi vågar inte välja sida här utan helgarderar. 

Sedan Lopeteguti fick sparken har Real Madrid endast förlorat 1 match av de 9 senaste matcherna. Dessutom kommer man till detta möte som klara gruppsegrare och kan spela denna matchen utan press. 

Men trots detta har jag svårt att se Real Madrid tappa poäng hemma på Bernabeu och Solari vill knappast ge kritiker chansen att hitta något att klaga på. Vi spikar Real Madrid och går vidare till nästa rad. 

För Roma är gruppspelet redan avslutat och i ligan väntar ett intensivt spelshema där man bland annat reser till Turin för att ta sig av Juventus. 

Tappade även 2-0 till 2-2 i slutminutrarna borta mot Cagliari i helgen. 

Dessutom möter man ett Viktoria Plzen som är i behov av minst 1 poäng för att ha en chans att knipa Europa League-platsen. Vi tror att Roma roterar och ett hemmastarkt Plzen kan störa ut Romlaget tillräckligt för att nypa poäng. I detta möte saknas även Dzeko. 

I Grupp H är det inte speciellt spännande. Valencia är redan spikade att fortsätta sitt europaäventyr i Europe League medan United och Juventus redan är klara för avancemang. Det har blivit många kryss i de senaste matcherna för Mourinhos manskap och det är fortsatt hela havet stormar i manchesterlaget. Vi har svårt att välja sida här utan väljer att bränna av kupongens sista helgarering. 

Juventus åker till Schweiz för att säkra gruppsegern. På andra sidan planen står ett Young Boys som endast skramlat ihop en poäng under gruppspelet och det är väl få saker som talar för man plockar poäng mot Juventus. 

Det väntar visserligen ett tufft spelschema för turinlaget under Decembermånad men ett reservbetonat Juventus är fortfarande klasser bättre än omotiverat Young Boys. Dessutom krävs 3 poäng här för att garantera gruppsegern. Vi spikar Juventus och lämnar in kupongen…


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *