Topptipset

Spelstopp: 20:29

Datum: 12 Mars

Det råder en hel del oklarheter runt torsdagens Topptips som består av de första mötena i Europa Leagues åttondelsfinaler. Corona ställer till det rejält för fotbolls-Europa just nu och hela fem matcher på kupongen spelas utan publik, eller riskerar att ställas in helt. Helt säkert är det att LASK Linz, Sevilla, Wolfsburg, Inter och Olympiakos får spela sina hemmamatcher inför tomma läktare om matcherna blir av. Håll utkik efter eventuell lottning. Här har ni i alla fall den fotbollsmässiga analysen! 

1.   LASK Linz VS Man United 

2tt

Manchester United har ett par riktigt fina prestationer i ryggen. 2-0-triumfen mot City i helgen var hur stabil som helst och The Red Devils har nu spelat tio raka tävlingsmatcher utan förlust där dessutom nollan bakåt varit intakt i åtta av dessa fall. En sagolikt bra trend. Denna match ska dessutom spelas inför tomma läktare och med ett något stukat österrikiskt lag som saknar både Wiesinger samt Filipovic (avstängda) samt Goiginger  som är skadad finns tecken på att tvåan kan krypa ner ytterligare i odds. Detta är kanske en sådan match där även en överstreckad favorit bör tas i beaktande omgående. 

2.   Sevilla VS Roma

1tt

LOTTAS

3.   Istanbul Basaksehir VS FC Köpenhamn

1x2tt

På spansk mark får Sevilla – Roma liras bakom stängda dörrar. Romarna reser till Andalusien med en småtrist skadelista. Zaniolo, Pastore, Pellegrini är ett par av gubbarna som inte kan lira. Veretout är dessutom avstängd. Sevilla är svårfångade på Ramón Sánchez Pizjuán och har bara förlorat en fajt på hemmagräset sedan september. Att börja med ettan är rätt väg att gå. 

4.   Frankfurt VS Basel

1x2tt

På spansk mark får Sevilla – Roma liras bakom stängda dörrar. Romarna reser till Andalusien med en småtrist skadelista. Zaniolo, Pastore, Pellegrini är ett par av gubbarna som inte kan lira. Veretout är dessutom avstängd. Sevilla är svårfångade på Ramón Sánchez Pizjuán och har bara förlorat en fajt på hemmagräset sedan september. Att börja med ettan är rätt väg att gå. 

5.   Inter VS Getafe

1x2tt

LOTTAS

6.   Rangers VS Leverkusen

X2tt

Det vill sig inte just nu för Rangers. Trots avancemanget i EL är det mycket som inte klickar för Gerrard och hans Teddybjörnar. Glasgow-gänget fick respass ur den inhemska cupen då Hearts vann med 1-0 och i ligan är prestationerna sådär. Skottarna ser ut att få spela utan sin ordinarie kapten, Tavernier, som är skadad och dessutom saknas Dafoe. Leverkusen å sin sida ska spela matchen utan viktige Sven Bender som åkte på en skada senast mot Frankfurt. Kusarna är dock i riktigt gott slag och radar upp drösvis med segrar. Trots bortagräs ska tyskarna stå med god chans att lösa denna uppgift. Är tvåan på agendan bör en halvgardering åtminstone diskuteras med tanke på en något skenande procent till höger.

7.   Olympiakos VS Leverkusen

X2tt

Det blir tomma läktare även i Pireus då Olympiakos och Wolves ska upp i ringen. Att inte grekerna får sitt vanligtvis enorma hemmastöd kan säkerligen påverka en del. Värdarna kommer närmast från en 2-3-förlust i den Grekiska Cupens första semifinal i bäst av två. PAOK vann den heta drabbningen där Martins mannar tappade en 2-0-ledning. Britterna blir ytterligare en nivå upp i svårighetsgrad och med tanke på rådande förutsättningar är tvåan mycket lockande när strecken verkar falla ut korrekt.

8.   Wolfsburg  VS Shakthar Donetsk 

Nästa gäng som ska spela fotboll utan publik på läktarna hittas i Wolfsburg. De grönvita Vargarna som nyligen gav Malmö FF respass ur turneringen får nu en ukrainsk svårtuggad nöt att försöka knäcka. Gästerna reser till Tyskland med god form och slog ut Benfica i föregående omgång. Coach Luís Castro kommer spela matchen på Volkswagen Arena utan en knippe lirare. Bland annat är det vanligtvis startande Stepanenko och Kovalenko som troligen inte kommer till spel. Krysset är lockande. Börja från mitten. 

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.