Topptipset 12/3: Toppfotboll och League 1-boll

Published by Oskar on

topptipset
topptipset

I dagens topptips hittar vi bland annat toppfotboll i form av Champions League men även i de lägre engelska divisionerna. Nyper Leeds ännu en seger och tar ett kliv närmare Premier League? Skickar Manchester C ut Schalke ur cupen och hur slutar egentligen toppmötet mellan Juventus och Atletico Madrid? Vi har valt våra tecken… häng på!

1.  manchester  Manchester C VS Schalke schalke 

1tt

Manchester City är ett av Europas bästa fotbollslag. Första mötet slutade 3-2 till City och räkna med en överkörning på hemmaplan. Har under säsongen visat att man inte tar det lugnt under en ledning utan kör på. 

Schalke har det tufft i ligan och ser ut att behöva kriga för att undvika nedflyttning. 

Skador & avstängningar:

Manchester C: Bravo, De Bruyne, Fernandinho, Mendy, Otemendi

Schalke: Caligiuri, Harit, Mascarell, Schopf, Uth

2.  juventus  Juventus  VS Atletico Madrid atletico madrid 

1X2

Juventus har i princip redan vunnit Serie A och lär rikta mycket fokus mot Champions League. Förlorade 2-0 borta och måste gå för det här. Har flera spelare på skadelistan men bör ändå kunna ordna poäng här. 

Atletico Madrid fick med sig ett bra resultat i första mötet men har nu det svåra kvar. Starka defensivt och lär inte bjuda Juve på många gratischanser. 

Skador & avstängningar:

Juventus: Alex Sandro, Barzagli, Costa, Cuadrado, De Sciglio, Khedira

Atletico Madrid: Costa, Luis, Hernandez, Thomas

3.  blackburn  Blackburn  VS Wigan wigan 

1x2tt

Blackburn befinner sig i på säker mark i mitten av tabellen och tur det för formen man visar upp är usel. Ingen seger på de sju senaste ligamatcherna. 

Wigan visar inte heller upp någon vidare form och tappade dessutom en ledning borta mot Reading till förlust på stopptid senast. Krigar för sin överlevnad och bör vara mer motiverade än Blackburn.  

Skador & avstängningar:

Blackburn: Gladwin, Lenihan, Samuel

Wigan: –

4.  bolton  Bolton  VS Sheffield W sheffield 

X2tt

Bolton krisar och ägaren vill sälja klubben. Spelarna har inte fått sina löner och träningsanläggningen har blivit såld. Trots det slog man Millwall hemma i helgen. Nu väntar tuffare motstånd.

Sheffield befinner sig visserligen i mitten av tabellen men man visar upp en fin form där man är obesegrad senaste nio ligamatcherna. På bortaplan har man kryssat i fyra raka matcher. 

Skador & avstängningar:

Bolton: Wildschut

Sheffield W: –

5.  bristol  Bristol  VS Ipswich  Ipswich 

1tt

Bristol ligger precis under playoff-plats och krigar för att nypa en av de fyra biljetterna. Har haft tveksam form i slutet och har efter femton raka matcher utan förlust nu förlorad fyra av fem möjliga. Bör dock slå ett avhängt Ipswich

Ipswich är i princip klara för League One nästa säsong efter att endast ha skrapat ihop 22 poäng på 36 spelare matcher. Med 10 matcher kvar att spela för behöver de plocka in 13 poäng. Nu möter man ett tokmotiverat Bristol och bör få det svårt. 

Skador & avstängningar:

Bristol:

Ipswich : –

6.  reading  Reading  VS Leeds  leeds

2tt

Reading har 4 poäng ned till nedflyttningsplats och kommer med två raka segrar. Vände och vann i slutet mot Wigan i helgen. Obita är fortatt borta och utöver det har man 11 spelare som är tveksamma till spel. Här bör Leeds bli för svåra. 

Leeds har börjat komma igång igen efter en mindre svacka i början av året. Placerar sig tvåa i tabellen med endast 2 poäng upp till ettan Norwich. 

Skador & avstängningar:

Reading: Obita

Leeds : –

7.  Sheffield Utd  Sheffield U  VS Brentford  brentford

1x2tt

Sheffield U jagar en direktplats till Premier League och är endast två poäng bakom Leeds som just nu placerar sig på en. Visar upp en otroligt fin form där man är obesegrad senaste åtta ligamatcherna. 

Brentford bör dock inte underskattas. Senaste tretton ligamatcherna har man endast två förluster och detta möte bör bli tighare än procenten talar för. Vi väljer att helgardera.

Skador & avstängningar:

Sheffield U: Wright

Brentford : –

8.  Barnsley  Barnsley   VS Sunderland  Sunderland

1x2tt

Barnsley befinner sig, precis som Sunderland, i toppen av League One och försöker nypa direktavancemang till Championship. Visar upp en otrolig form där senate förlusten kom i början av December. 

Sunderland som åkte från Premier League till League one på två säsonger ser ut att göra comeback i Championship nästa säsong. Just nu ligger man på en playoff-plats och vinner man här har man endast en poäng upp till direktavancemang. Återigen bör det bli ett jämnare möte här än vad procenten talar för. Sunderland förlorade i ligan i December senast. 

Skador & avstängningar:

Barnsley : .

Sunderland : –

Kupongen:

Antal rader: 108

Dagens spik: Manchester City
Manchester City fortsätter att köra över de motstånd som man möter och räkna med en utskåpning även här. Schalke är nog lättade över att ryka från europaspel och kan fokusera på att överleva i Bundesliga istället. 

Dagens skräll: Brentford
Det är två formstarka lag som möts på Bramall Lane. Sheffield U går in som favoriter vilket ändå ses som rimligt men när vi erbjuds 14 procent på ett formstarkt Brentford är det för bra för att missa. 


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *