Topptipset

Spelstopp: 19:59

Datum: 13 Februari

Den gemensamma nämnaren på Topptipset stavas cupspel. Både Spanien och Italien bjuder på semifinaler i de inhemska turneringarna samtidigt som kupongen kompletteras med matcher från Women’s Super League och Sydamerikas Europa League. Det våras för fint värde på flera håll och som vanligt är det åtta rätt som gäller! 

1.   Milan VS Juventus

X2tt

Det går en blågul våg över Medelhavet. Både Zlatan och Isak har lyft sina respektive lag både en och två nivåer, och det märks inte enbart på planen. Streckningen har nämligen även den fått sig en skjuts där Zlatans hemmagäng tagit väl mycket fart bland procenten inför torsdagens semifinal i Coppa Italia. Mäktiga Juventus är jämfört med Milan ett klasslag och gästerna, med en formstark Ronaldo som nu gjort mål i tio raka ligamatcher, är bättre på samtliga positioner. Något som märks på de inbördes mötena där gästerna har nio raka triumfer mot Berlusconis hjärtegäng. Ettan lämnas utanför och tvåan är given i utgång.

2.   Real Sociedad VS Mirandes

1x2tt

Det small till både till höger och vänster i Copa del Reys kvartsfinaler. Real, Barca, Valencia samt Villarreal fick respass och kvar står de baskiska jättarna tillsammans med lilla Granada och ett ännu mindre Mirandés. På uppstuds kan det således kännas som spel mot ett mål för det svartvita hemmalaget, men som vanligt är storleken inte allt. Mirandés är ett stabilt fotbollslag som slagit ut lag som Vigo, Sevilla samt nyss nämnda Villarreal och som var framme i semi även för sju år sedan. I spelstil är de inte helt olika ett lag som Leganés som vållade Sociedad extrema problem i förlustmatchen häromveckan. Således känns ettan, trots den formstarka dynamiska nordiska duon Isak/Ödegaard, på tok för hårt åtgången för att lämnas ensam. 

3.   Royal Antwerp VS Genk

1x2tt

Royal Antwerp har överraskat de flesta med sin fina säsong i Belgien. I cupspelet är de framme i final och i ligaspelet ligger de fyra, inte minst tack vare ett fantastiskt hemmapspel gär värdarna ännu är obesegrade under säsongen. De regerande mästarna Genk har haft en bråkigare säsong och ska de kvalificera sig för det belgiska ligaslutspelet gäller det att man samlar poäng. Gärna med start här och eftersom värdarna dras med både skador och avstängningar är det inte fel att gardera upp ettan med åtminstone kryss. 

4.   Heerenveen VS Feyenoord

1x2tt

I Holland ska det spelas cupkvart och precis som sig bör är det två, åtminstone namnmässigt, storlag som gör upp när det börjar dra ihop sig. Heerenveen ligger dock inte något vidare till i ligaspelet där framförallt bortaspelet krånglat under säsongen. På eget gräs hittas däremot blott två torsk och trots att Sam Larsson och hans mannar har sju raka segrar i alla turneringar är det således ingen enkel uppgift som står för Feyenoords dörr. Speciellt inte med bakgrund mot att gästerna behövde förlängning för att besegra Fortuna Sittard i åttondelsfinalen. Helgarderingen lockar.

5.   Liverpool Dam VS Arsenal Dam

2tt

Damerna först! Eller femma. Ordningen är mindre viktig i sammanhanget och på Topptispet är som bekant alla matcher lika viktiga. Liverpools damer tänker nog inte på samma sätt och tabelljumbon lär nog inte lägga alltför mycket krut på en, redan på förhand mer eller mindre förlorad match. Så stor är nämligen alltjämt skillnaden i den engelska damligan där Arsenal, för att nämna något, gjort 37 mål medan Liverpool gjort fyra(!). De regerande mästarinnorna, med skytteligaledaren Miedema och antihjältinnan Van de Donk i spetsen, tar en enkel tvåa.

6.   Zamora VS Plaza Colonia

1X2

Copa Sudamericana är näst på tur, och då förstår ni såklart att vi har landat på andra sidan Atlanten. Sydamerikas motsvarighet på Europa League är det som pockar på uppmärksamheten där Venezuelas Zamora, till undertecknads stora besvikelse inte uppkallad efter vare sig Bobby eller den legendariska spanska målvakten, tar emot uruguayanska koloniklubben Plaza. Gästerna är färska i sammanhanget och spelade så sent som 2018 i Uruguays andradivision vilket till synes inneburit viss växtvärk. Inte minst i den här cupen där gästerna inte vunnit någon match, någonsin. Börja till vänster.

7.   Independiente VS Fortaleza

1tt

Den argentinska stormakten Independiente har råg i ryggen i det sydamerikanska cupspelet. Inte undra på när laget landat nio segrar på nio hemmamatcher i Copa Sudamericana. Tufft läge för brassarna från Fortaleza, som är nya i sammanhanget och så sent som 2017 i spelade i den brasilianska tredjedivisionen, med andra ord. Att den brasilianska säsongen går på lågvarv efter ligasäsongens avslut innan nyår gör knappast saken bättre. Ettan inleder alla dagar. 

8.   Cusco FC  VS Audax Italiano 

1tt

På dryga 3400 meter över havet är Cusco kanske mest känd som utgångspunkten för vandringarna till världsarvet Machu Picchu. Det spelas dock även fotboll i staden och på den höjden förvånas nog få över att hemmafördelen normalt sett är ganska stor. Sett till de senaste fyra åren förlorar värdarna i snitt mellan två och tre matcher per säsong uppe i bergen och då främst mot lag som även de har den höga höjden i blodet. Det har inte chilenska Audax Italiano från Santiago, som är beläget på i sammanhanget blygsamma 500 m.ö.h. Gästerna har inlett säsongen bättre än Cusco, men över 90 minuter gör den höga höjden hemmafördelen klar. Värdarna får förtroendet i match åtta.

Omgångens säkra: Arsenal Dam

Sällan ser man så stor klasskillnad mellan två lag som spelar i samma liga. De regerande mästarna Arsenal ska vara helt överlägsna mediokra bottenlaget Liverpool här. 

Omgångens skräll: Heerenveen

Cup-matcher är ofta lynniga och här har Heerenveen en möjlighet att rädda upp en annars medioker säsong. På hemmaplan är de dessutom oftast starka. Den lågt streckade ettan ska med. 

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.