Topptipset 14/3: Europa League på schemat

Published by Oskar on

topptipset
topptipset

Ännu ett topptips och denna omgång är det Europa League-fotboll som vi ska navigera oss igenom i jakten på 8 rätt. Bland annat har vi Arsenal som förlorade första mötet mot Rennes och som nu ska ta igen underläget hemma på Emirates. Inter – Eintracht var på förhand tippad att bli målrik men slutade 0-0, hur blir returen på San Siro? Allt detta och mycket mer går vi igenom här nedanför. Häng med!

1.  Arsenal  Arsenal VS Rennes Rennes 

1tt

Arsenal fick en drömstart senast men rasade sedan ihop och med en man mindre fick man sedan se Rennes både göra 2-1 och 3-1. Behöver gå offensivt från start nu och hemma på Emirates bör man kunna manövrera ut Rennes. Får Lacazette tillbaka från avstängning och i helgen slog man Manchester United hemma. Enkel vinst för hemmalaget. 

Skador & avstängningar:

Arsenal: Bellerin, Holding, Welbeck

Rennes: Baal, Danze, Guitane, Siebatcheu

2.  dynamo  Dynamo Kiev VS Chelsea Chelsea 

1X2

Chelsea åker till Ukraina med 3-0 i bagaget och lär vilja stänga ner detta. Tappade poäng hemma mot Wolves i helgen och kommer nu allt längre ifrån en Champions League-plats. Kiev fortsätter att vinna i ligan och helgen vann man med 4-0. Bör kunna bjuda upp på bra motstånd mot Chelsea och att Kiev tar poäng ser jag inte som omöjligt. 

Skador & avstängningar:

Dynamo Kiev: Pivaric, Sol

Chelsea: –

3.  inter  Inter  VS Eintracht Frankfurt Eintracht Frankfurt 

1x2tt

Mållöst senast och detta är en av kupongernas mest intressanta möten. I första mötet så hade Inter ett gyllende läge att skapa sig en drömsituation inför returen då man fick med sig en straff, men den brände Brozovic dessvärre. 

För gästerna är Rebic tveksam till spel och för Inter så är fortfarande Icardi en härva där ingen vet vad som kommer ske. 

Skador & avstängningar:

Inter: Asamoah, Martinez, Vrsalkjko

Eintracht Frankfurt: Fernandes, Rebic

4.  krasnodar  Krasnodar  VS Valencia  valencia 

X2tt

Valencia fick endast med sig 2-1 hemma mot Krasnodar förra veckan och man lever farligt när man åker till Ryssland. Krasnodar spelade bra i Valencia och på hemmaplan har man inte förlorat sedan i Oktober. Valencia får resa till Ryssland utan sin lagkapten Parejo som synade det gula kortet senast och därmed är avstängd. Valencia otroligt formstarka just nu och bör iallafall lösa en pinne här.

Skador & avstängningar:

Krasnodar:

Valencia: Roncaglia

5.  salzburg  RB Salzburg  VS Napoli napoli  

1x2tt

Napoli vann med 3-0 hemma och bör inte tappa detta borta mot Salzburg. I helgen fick man endast 1-1 borta mot Sassuolo. Salzburg är dock otroligt fina hemma på Redbull Arena där senaste förlusten kom i Januari… 2018. Nu väntar dock ett betydligt starkare motstånd än man vanligare är vana vid och jag har svårt se Napoli bjuda på för mycket. Men då Napoli har råd att förlora med både en och två bollar så nyper vi samtliga tecken.

Skador & avstängningar:

Bristol:

Ipswich : –

6.  villareal  Villareal  VS Zenit St. Petersburg  zenit

1tt

Villareal imponerade i Ryssland och fick med sig 3 poäng efter 1-3 i Ryssland. Har nu skapat sig själva ett gyllende läge inför returen. Zenits bortaspel ute i Europa skrämmer få och på de åtta senaste matcherna på resande fot har inte slutat med seger en enda gång. 

Skador & avstängningar:

Villareal: Bonera, Trigueros

Zenit St. Petersburg : Kokorin

7.  benfica  Benfica  VS D. Zagreb  zagreb

1x2tt

Benfica förlorade borta med 1-0 och inför returen verkar det som att man får klara sig utan sin skyttekung Seferovic vilket är ett stort avbräck. Zagreb har endast förlorat en match på bortaplan denna säsong under Europaspelen. Zagreb en potentiell utdelningsökare. 

Skador & avstängningar:

Benfica: Seferovic, Fejsa, Salvio

Zagreb : Ademi, Leovac, Sunjic

8.  prag  Slavia Prag   VS Sevilla  sevilla

2tt

Slavia Prag fick med sig två riktiga turmål borta mot Sevilla i förra veckan och nöp med sig en poäng. Nu behöver Sevilla med största sannolikhet vinna matchen för att avancera vidare och Sevillas bortafacit i ligan imponerar inte direkt där man har en vinst på de sju senaste. Trots detta är man ett betydligt bättre lag och tycker att 50 prollar är tillräckligt bra för att spika Sevilla här. 

Skador & avstängningar:

Slavia Prag : .Coufal, Hrmomada, Sevic, Tecl

Sevilla : Nolito

Kupongen:

Antal rader: 108

Dagens spik: Arsenal
Styrkebesked i helgen när rivalen Manchester United slogs med 2-0. Måste vinna med minst 2 mål för att säkra avancemang och man återfår avstängda Lacazette. Här ska Arsenal bara ta 3 poäng.

Dagens skräll: Dynamo Zagreb
Benfica ser ut att få klara sig utan sin skyttekung Seferovic vilket är ett otroligt avbräck för portugiserna. Dynamo Zagreb vann sin match och kan ligga defensivt och kontra på ett anfallande Benfica. Rolig chansning som om den sitter kommer öka utdelningen stort. 


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *