Topptipset 15 December

Published by Oskar on

I lördagens topptips hittar vi matcher ifrån Premier League och Championship. Bland annat hittar vi ett londondreby.
Läs våra tankar kring matcherna här nedanför. 

Tottenham åkte ner till Barcelona med kniven mot strupen och lyckades knipa poängen som krävdes för att hålla Inter bakom sig och därmed tuffar vidare i Europa. Hemma i England har det sett fint ut och man placerar sig just nu på tredjeplats i ligan som toppas av Liverpool. Burnley tog viktiga poäng senast mot Brighton men här bör de vara chanslösa. 

Fortsatt vissa tveksamheter kring backlinjen med eventuella skador men visst ska Spurs slå ett formsvagt Burnley och vi spikar därmed hemmalaget. 

Leicester åkte på sin första förlust sedan den tragiska olyckan med ägaren Vichai. Då stod Tottenham på andra planhalvan. Nu åker man istället till London och ska möta ett Crystal Palace som inte har haft en imponerande säsong. Endast 3 vinster har man mäktat med och inför detta möte saknas den viktiga målgöraren Wilfried Zaha. Förra säsongen missade Zaha 10 matcher för Crystal Palace och de förlorade samtliga. Förutom Zaha saknas även Benteke. Hos gästerna saknas den gamla Djurgårdesspelaren Amartey som gjort 9 framträdanden denna säsong. 

Vi utgår från höger och spikar gästerna. För den som spelar ett större system rekommenderar vi att knipa med krysset.

Newcastle, som spelade stora delar av andra halvlek med en man kort, såg ut att knipa en poäng hemma mot Wolves förra helgen men med sekunder kvar av den 5 minuter långa stopptiden fick tillslut Doherty tillslut in 1-2 och Benitez fick lämna med 0 poäng. Nu väntar bottenlaget Huddersfield på bortaplan och som kommer till detta möte med 3 raka förluster. Oerhört svårtippat möte där Newcastle saknar sin backklippa Yedlin som synade det röda kortet i mötet mot Wolves. Vi kör en gubbgardering och plockar båda lagen och slopar krysset! 

Watford stod upp bra senast mot Everton där man vände 1-0 till 1-2. Dessvärre lyckades man inte hålla hela vägen ut utan tappade in 2-2 i slutminutrarna. Extra roligt för oss svenskar är att Ken Sema fick göra sin debut från start och gjorde en helt klart godkänd insats. 

Cardiff då? Deras bortastatistik får knappast någon motståndare att darra… på 7 försök har man lyckats knipa en poäng och det mot Huddersfield. Nu väntar ett Watford, som visserligen inte vunnit sedan oktober, på andra sidan. På pappret har Watford ett betydligt bättre lag och det är dags för Watford att börja plocka 3or igen. Watford är dock alldeles för överstreckade just nu och vi garderar därför upp oss genom att knipa krysset. 

Med ett sent segermål tog Wolves 3 viktiga poäng mot Newcastle förra helgen. Matchen innan tog man emot Chelsea på hemmaplan som även de besegrades med 2-1. Blåser det positiva vindar i Wolverhampton så kan man nog inte säga detsamma om Bournemouth. Efter att ha inlett säsongen på ett strålande sätt har man nu radat upp förluster i ligan. Då har man visserligen mött lag som Arsenal, Liverpool och City. Nu väntar ett behagligare motstånd i form av Wolves, men formen talar för Wolves och vi följer efter. 

Bournemouth har Calum Wilson som osäker. Det vore ett otroligt avbräck då han stått för 8 mål i år. Start Calum kan man gardera upp med ett kryss om plånboken tillåter.

Imorgon väntar ett derby då Manuel Pellegrinis West Ham kommer på besök på Craven Cottage. Pellegrinis Hammers som jag vurmar ganska gott för, har gjort det bra på slutet och har nu 3 raka segrar i bagaget. Framförallt är det målfabrikationen som fungerar väl. Hela 9 mål framåt under dessa tre. Trots att man har blytunga skador i Arnautovic, Yarmolenko och Lanzini offensivt. Senast saknades även Lucas Perez, och hur vida han är spelklar till morgondagen råder ännu oklarheter om.

Fulham har som sagt en svag säsong såhär långt. Vi kan väl knappast säga att ett storsatsande sommarfönster gjort några större underverk, i och med lagets 9 inspelade poäng under de inledande 16 spelomgångarna. Stjärnorna Seri och Schürrle har tillsammans bara gjort 6 strutar framåt. Högt spelat, knappast hälften vunnet, kanske man skulle kunna säga.

Formstarkt Hammers mot formsvagt Fulham. Vi streckar höger och slänger med krysset.

Här möts två formstarka lag som båda lagen gick förlustlösa ur November och i December har man ännu inte synat nollan. Villa saknar bland annat mittfältaren Adomah och Bjarnarsson och vissa tveksamheter kring Grealish. Hos gästerna saknas Etebo och tveksamheter kring Affelay. 

Vi vågar inte välja sida här utan kniper samtliga tecken.

Även i match 8 möts två jämlika lag där både Blackburns och Birmingham har skramlat ihop 30 poäng under säsongen. Hos hemmalaget saknas Bennet, Gladwin och Samuel och hos gästerna saknas David och Morrison. 

3 av de senaste 5 inbördesmötena har slutat kryss och varsin vinst. Vi tror på ännu ett jämnt möte och väljer därför att bränna av ännu en helgardering.


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *