Topptipset 16/12

Published by Oskar on

Det är söndag och ännu en topptipsomgång.
Denna omgång består av Premier League, Serie A och Spanien.
Kupongens omgång hittar vi i match två där Jürgen Klopps mannar tar sig an Mourinho.
Läs våra tankar och speltips här nedanför…

Chelsea tog ner Peps manskap på jorden igen och visade att de faktiskt är möjligt att besegra the blues. I veckan som gick åkte man till Budapest och mönstrade ett B-betonat lag på plan som endast lyckades få en poäng. En poäng som inte spelade någon vidare roll då man redan var gruppsegrare. 

Brighton fortsätter att plocka sina poäng på hemmaplan. Man har endast förlorat en match på hemmaplan i år och det mot Tottenham. Här tycker vi att Chelsea är alldeles för stora favoriter och väljer att helgardera. Hemmalaget är endast streckat till 7 % just nu och det tycker vi är alldeles för lågt. Den som spelar ett litet mindre system och vill chansa kan nöja sig med 1X och fälla favoriten.

Kupongens höjdpunkt måste ändå vara match nummer 2. Här tar Liverpool emot Manchester United. Då båda lagen kommer från europaspel i veckan där man lyckades gå vidare till slutspel i Champions League. 

Senast Liverpool förlorade i ligan var i april 2017. Här bör Mourinho inte ha mycket att sätta emot Liverpools starka offensiv. United har problem med skador i backlinjen och då är Salah, Mané och Firminho inga roliga spelare att möta. Dessutom har Liverpool en dags mer vila inför detta möte.

Nej detta bör Liverpool vinna och vi väljer därför att spika. 

Arsenal gör det riktigt bra i ligan just nu. Efter att ha förlorat de 2 första matcherna på säsongen (Mot Chelsea och City) så har man tagit poäng i samtliga matcher sedan dess. Emery har verkligen fått igång Gunners och man spelar en sprudlande fotboll där Aubameyang dunkar in bollar och nyförvärvet Lucas Torrerira gör stormatch efter stormatch. 

Southampton har varit en av slagpåsarna denna säsong. Med endast en vinst så placerar man sig just nu på på nedflyttningsplats. Efter 2-2 senast mot United så skickade man tränaren Mark Hughes och plockade in Ralph Hasenhutti från Leipzig. Frågan är om han får iordning på skeppet till detta möte. Vi streckar från högersidan och tillåter systemet så bör du gardera upp med krysset. 

Fiorentina får det inte att fungera. Inför mötet mot Empli har man kryssat i 6 av 7 matcher och man har endast plockat 4 vinster denna säsong. Liknande ser det ut för Empoli som har skramlat ihop 3 poäng mindre. Men inför detta möte kommer Empoli med vind i seglen då man har plockat 10 poäng på de 4 senaste matcherna. Vi tycker att Fiorentina är alldeles för stora favoriter här och tycker det bör vara ett betydligt jämnare tillställning än vad oddsen talar för. Vi spikar krysset och går för Fios 7e kryss på 8 matcher. 

Nykomlingarna Parma har ändå inlett säsongen över förväntan. Man placerar sig just nu på en 10e plats i ligan och har under säsongen slagit bland annat Inter på bortaplan. Nu åker man till Genova och ska möta Sampdoria som ligger precis bakom i tabellen. Hemma på Stadio Luigi Ferraris är man dock starka och här bör Albin Ekdal och hans lagkamrater ta en komfortabel seger. Den som spelar ett större system kan unna sig en gardering. 

Napoli åkte ur Champions League i veckan som gick efter att inte plockat poäng borta mot Liverpool. I ligan är man ligger man på andraplats men har 11 poäng upp till Juventus, som visserligen har en match mer spelad, och inget talar väl för att den gamla damen ska börja tappa poäng.

Cagliari gjorde en fin återupphämtning senast mot Roma där man vände 0-2 till 2-2 i slutminutrarna. Man är faktiskt obesegrade på hemmaplan denna säsong och har 5 vinster och 3 kryss på 8 spelade matcher. Här finns det chans att Napoli är uppgivna efter veckans utslagning ur Champions League och inte är motiverade nog. Vi går för utdelning och spelar på att Cagliari slipper syna första förlusten på hemmaplan utan att de tar poäng. 

Roma spelade i veckan en obetydelelös Champions League match borta mot Viktora Plzen där man förlorade med 2-1. Och laget från huvudstaden har nu gått 5 matcher utan vinst. Nu senast tappade man en 0-2 ledning borta mot Cagliari i slutminutrarna och nu är det dags för Robin Olsen och hans mannar att komma på vinnarsidan igen. 

Då passar motståndet Genoa perfekt. Laget har 10 matcher utan seger och saknar till detta möte Criscito. Hemmalaget saknar visserligen Dzeko men har tillräckligt starkt lag för att slå ett formsvagt Genoa. Nu är det dags för en 3 poängare i huvudstaden och vi går för spiken.

Efter att ha startat säsongen bra så har Espanyol hamnat i en formsvacka. Man har 4 raka förluster men hemma på  är man fortsatt starka. Endast två förluster under säsongen varav en nu senast mot Barcelona. 

Real Betis kommer till detta möte med 3 vinster på 4 matcher men dessvärre lider man av problemet att de flesta poängen tar på just hemmaplan. Man slog Barcelona på Camp Nou med 3-4 och bör därför inte underskattas. Jämn tillställning där dagsformen kommer avgöra. Vi fegar ut och bränner av en helgardering.


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *