Topptipset

Spelstopp: 20:44

Datum: 18 / 2

Topptipsets självklara huvudmatcher denna tisdag är såklart de båda Champions League-matcherna från Madrid respektive Dortmund. I övrigt bjuds det på brittisk ligafotboll från League One, League Two, National League samt ett omspel i den skotska cupen. Åtta rätt är målsättningen och resan startar på Wanda Metropolitano. Häng med!     

1.   Atletico Madrid VS Liverpool 

X2tt

Liverpool reser till den spanska huvudstaden med en go känsla inför drabbningen på Wanda Metropolitano. Det var nämligen här, på denna gräsmatta, som Pool bärgade klubbens sjätte CL-titel efter 2-0 mot Tottenham i fjol. Det var då och nu väntar en tuffare motståndare i form av hemmastarka Atlético Madrid som bara torskat en match framför hemmafansen i ligaspelet. Offensivt har dock Madrid-laget inte imponerat och frågan är om de överhuvudtaget ens kommer göra mål mot ramstarka Liverpool. Det känns mer eller mindre givet att utgå från höger även om tvåan streckas aningen hårt. X2 torde räcka långt.

2.   Dortmund VS PSG 

12tt

Tränare Tuchel valde att ställa upp med ett B-betonat lag när PSG spelade borta mot Amiens i lördags. Det kostade serieledarna två poäng då nästjumbon fixade 4-4 mot stormakten. Ingen fara på taket för parisarna som toppar tabellen tio poäng före Marseille. Mbappé och Neymar fanns inte ens med i truppen men lär såklart komma till start nu. Dortmund ser alltjämt ut att få klara sig utan Reus och Brandt, men har en viss gutt vid namn Erling Braut Håland längst fram som är ett ständigt hot. Båda lagen är offensivt lagda och lär knappast hålla tillbaka här. Till rådande streckning känns gaffeln (etta-tvåa) som det mesta sunda alternativet.

3.   Oxford United VS Wimbledon 

1tt

Över till den brittiska tredjeligan League One. AFC Wimbledon kämpar i de nedre regionerna just ovanför giljotinen. The Wombles kommer från två imponerande kryss borta mot Ipswich och senast Rotterdam. Gästerna har därmed skaffat sig ett försprång på sju poäng ner till Tranmere under strecket. Oxford har tappat lite mark i kampen om playoff-platserna via två förluster och ett kryss sista tre. Det ska dock nämnas att laget från universitetsstaden stött på tufft motstånd i Peterborough och Sunderland. Värdarna håller högre klass i grunden och när strecken, i skrivande stund, gör man klokt i att utgå från vänster.

4.   Southend VS Gillingham 

2tt

Southend kommer definitivt att ramla ur League One efter en bedrövlig säsong. The Seasiders har bara Burton bakom sig i tabellen och 14 poäng upp till säker terräng är för mycket att hämta ikapp. Gillingham reser till Roots Hall med en stigande formkurva efter raden 3-4-0 på de senaste sju senaste omgångarna. Med en topp 6-plats i sikte behöver The Gills fortsätta att plocka poäng och har absolut inte råd att tappa poäng här. Något som de troligen inte gör. Omkring 60 procent är tvåan en given spik.

5.   Macclesfield VS Plymouth 

1x2tt

Nästa batalj hämtas ett hack ner i det engelska seriesystemet. Macclesfield, som startade säsongen med ett avdrag på sex poäng, harvar långt nere i träsket. The Silkmen har ändå ett gap på sju pinnar ner till en nedflyttningsplats när 13 omgångar återstår av ligan. Hemma på Moss Rose har Macclesfield faktiskt tagit poäng i 13 av 16 fighter så någon helt enkel match för gästande Plymouth lär det knappast bli. The Pilgrims har emellertid endast tre poäng upp till förstaplatsen så de grönvita kommer vara tokladdade för denna dust. Den vänstra halvgarderingen ser ut att bjuda på smarrigt värde och bör därmed prioriteras först och främst.     

6.   Barrow VS Dover 

1x2tt

I National League har Barrow kopplat ett stadigt grepp om direktplatsen upp till League Two. The Bluebirds har fyra poäng ner till närmast jagande Harrogate med en match mindre spelad. Dover tampas i första hand om en plats i vårens kvartsfinalspel och kommer också stärkt av en 2-1-vinst mot just Barrow i början av februari. Det var emellertid på hemmabana, på Holker Street kan vi förvänta oss en helt annan tillställning. Dover må vara ligans bästa bortalag, men att de ska få med sig samtliga poäng är inte troligt. Strecka från vänster.

7.   Barrow VS Dover 

1x2tt

Barnet har visat en gryende form via tre vinster och ett kryss sista fyra ligamatcherna. Det glöder om strikern Akinolas dojor för tillfället, 27-åringen har noterats för åtta baljor sista tio och totalt 14 på 28 matcher i National League. Här får tabelltvåan Harrogate verkligen se upp. Gästerna kommer närmast från en klar 3-0-triumf hemma mot toppkollegan Yeovil. The Sulphurites, som besökarna kallas för, må vara ett bättre lag i grunden, men på resande fot har de endast mäktat med sex trepoängare på 17 trippar. Med en något vänstervriden streckning är det läge att börja med ettan. Snåla helst inte med garderingar i detta ovissa möte.

8.   Motherwell  VS St. Mirren 

1tt

Kupongen rundas av i North Lanarkshire sydöst om Glasgow. Ett omspel i den skotska cupen står på menyn och en kvartsfinalplats ligger i potten. Den första drabbningen var spelmässigt jämn och slutade 1-1 framför 4300 åskådare på The Simple Digital Arena, St. Mirrens hemmabana. På Fir Park ska Motherwell hållas som favoriter. Hemmalaget återfinns på en fjärdeplats i Premiership hela 19 poäng före tabelltian St. Mirren. Gästerna har bara vunnit en gång här på nio försök. Ettan under 50 procent spikas utan snack!

Omgångens säkra: Gillingham

Southend har i princip redan gett upp säsongen medan Gillingham fortsätter trumma på med bra form. Tvåan känns given. 

Omgångens skräll: Macclesfield

Macclesfield gör det bra hemma där de sällan förlorar. Ändå streckas de ner runt 15 procent mot svaga bortalaget Plymouth. Ta med skrällen!

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.