Topptipset

Spelstopp: 20:29

Datum: 19 Februari

Härlig mix på onsdagens Topptips som framförallt bjuder på två heta åttondelsfinaler i Champions League. Relativt ovissa möten väntar där medan Premier League istället bjuder på en ensidig historia. I övrigt är det spansk, skotsk och sydamerikansk fotboll som står på menyn. Här har ni vår analys!

1.   Tottenham VS RB Leipzig 

1x2tt

Spännande möte där Leipzig faktiskt är favoriter att avancera. Här i norra London gäller det således för Tottenham att få med sig ett bra resultat. Spurs segrade i helgen med 3-2 mot Aston Villa och har nu bara en pinne upp till Chelsea på fjärdeplatsen i Premier League. Kane saknas dock alltjämt samtidigt som spelet lämnat en hel del övrigt att önska. Leipzig gör det väldigt bra i Bundesliga där de fortsatt är med i titelkampen. Lite problem råder i backlinjen här då bland annat Upamecano är avstängd men Nagelsmann förfogar samtidigt över en bred trupp. Att en spelare som Emil Forsberg varit förpassad till bänken är ett kvalitetstecken. Oviss batalj där strecken ser ut att sitta rätt. Måla på!

2.   Atalanta VS Valencia 

X2tt

Atalanta debuterade i Champions League denna säsong och fick ett tufft uppvaknande. Glenn Strömbergs gamla klubb inledde med tre raka förluster och såg uträknat ut. Sju poäng de avslutande tre omgångarna förde dock italienarna vidare till denna runda. Starkt! Därefter har La Dea imponerat i Serie A där de kopplat greppet om fjärdeplatsen. Nu får de dock inte spela hemma på Atleti Azzurri d’Italia utan det är istället San Siro som gäller. Det ska ett betydligt mer Valencia kunde dra fördel av. Fladdermössen från den spanska östkusten kommer att spela en smart och kontrollerad fotboll som mycket väl kan stå emot värdarnas virvlande offensiv. Ettan streckas alldeles för hårt. Krysset och tvåan är av högsta prio!

3.   Man City VS West Ham 

1tt

Det lär vara hungriga City-spelare som kliver ut på det gröna fältets schack för första gången sedan den bittra torsken mot Tottenham den andra februari. Då var de ljusblå som vanligt överlägset spelmässigt, men hade ingen skärpa i avsluten. Sedan dess har klubben störts av den tvååriga avstängningen i Champions League. Nu väntar ett West Ham de regerande mästarna brukar ha väldigt lätt för. Åtta raka vinster och 28-3 lyder siffrorna Citys favör. The Hammers ser inget vidare ut och återfinns faktiskt under nedflyttningsstrecket. Här har de ingenting att säga till om. Given etta!

4.   Mirandes VS Zaragoza

1x2tt

Segunda División näst på tur där klassiska Real Zaragoza är på jakt efter en plats i La Liga. Gary Sundgrens gamla klubb gör det också nu riktigt bra med inte en enda förlust i ligaspelet under 2020. Här har de dock ett tungt avbräck då skytteligatrean Suárez Charris är avstängd. Mirandés, som matchats stenhårt i och med att de är framme i semifinal i Copa del Rey, har i sin tur också ett par bortfall. Där saknas balansspelaren Jon Guridi och viktiga offensiva kuggen Marcos André. Nykomlingarna från Kastilien och León har annars gjort det strålande, inte minst hemma på Estadio Municipal de Anduva. X2 först men gärna samtliga tecken.

5.   Kilmarnock VS Aberdeen

2tt

Omspel i Skotska Cupen där Aberdeen ska ses som det något starkare, men där detta jämnas ut av Kilmarnocks hemmafördel. Gästerna har inte haft det lätt under 2020 med endast fem poäng på sex ligamatcher. Trots det ligger de trea i Premiership. Kilmarnock återfinns på en sjundeplats och visade styrka när de besegrade Rangers här på Rugby Park för en vecka sedan. I helgen blev det dock torsk mot Hibernian. Statistiskt är det klar fördel Aberdeen i de inbördes mötena genom åren. Dessa klubbar har ställts mot varandra 27 gånger sedan 2013 och Kilmarnock har bara gått segrandes en gång. Knapp fördel gästerna.

6.   Huracan VS Atletico Nacional

1x2tt

Vi styr över Atlanten och hamnar i Argentina där vi ska ta itu med ett returmöte från Copa Sudamericanas sextondelsfinal. Detta ser dock mer eller mindre avgjort ut efter att Atlético Nacional vunnit med klara 3-0 i Colombia. Bortalaget, som skulle spela final i turneringen 2016 mot Chapecoense som drabbades av en tragisk flygkrasch, lär därför inte lägga alltför stor vikt här. Det kan möjligen den argentinska nästjumbon utnyttja hemma i Buenos Aires. Atlético avancerar men 1X ser värdemässigt intressant ut.

7.   Luqueno VS Guayana

1tt

Vi styr över Atlanten och hamnar i Argentina där vi ska ta itu med ett returmöte från Copa Sudamericanas sextondelsfinal. Detta ser dock mer eller mindre avgjort ut efter att Atlético Nacional vunnit med klara 3-0 i Colombia. Bortalaget, som skulle spela final i turneringen 2016 mot Chapecoense som drabbades av en tragisk flygkrasch, lär därför inte lägga alltför stor vikt här. Det kan möjligen den argentinska nästjumbon utnyttja hemma i Buenos Aires. Atlético avancerar men 1X ser värdemässigt intressant ut.

8.  Oriente Petrolero VS Vasco Da Gama 

X2tt

Vi avslutar kupongen i Bolivia där Oriente Petrolero inte ska räknas bort helt mot det mer namnstarka motståndet från Vasco da Gama. Det grönvita hemmalaget stod upp bra i Brasilien där de var nära att hitta ett 1-1-resultat. Det blev dock förlust med 0-1 och här lär vi få se ett mer påkopplat Vasco. Gästerna är inte direkt kända för att leverera på bortagräs, men truppen ska vara minst en klass bättre än Orientes. Strecka från höger men finns kapital är det inte fel att låta garderingspennan flöda.

Omgångens säkra: Man City

Manchester City älskar att möta West Ham, som de kört över totalt de senaste säsongerna. Här bör de ljusblå knyta näven i fickan och Guardiola kan som vanligt ställa upp med en vass startelva. Klasskillnad. Ettan är bank. 

Omgångens skräll: Valencia

Valencia har varit betydligt jämnare i detta CL hittills där de bland annat vann mot Chelsea borta. Atalanta är intressanta men streckas upp alldeles för högt här sett till chanserna. Skrälltvåan är inte alls otrolig. 

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.