Topptipset

Spelstopp: 20:29

Datum:

Återigen har Svenska Spel spetsat prispotten med 250 000 kronor och för andra dagen i följd riktas blickarna mot Champions League. På Bernabéu stöter två av favoriterna till att vinna hela turneringen på varandra, Real Madrid och Manchester City. Vidare ska sex spännande matcher analyseras från underhållande The Championship i jakten på åtta gröna bockar. Dags att tälja värde!

1.   Real Madrid VS Man City 

2tt

Vi inleder i den spanska huvudstaden med ett högklassigt möte i Champions League. Manchester City kommer inte att försvara sin titel i Premier League. Den har redan Liverpool lagt beslag på. All in i mästarturneringen gäller för Peps manskap som visat upp en stigande formkurva. Mer osäkert hur Real Madrid står sig just nu. Los Blancos åkte på däng borta mot Levante i helgen och tappade därmed serieledningen i La Liga till värsta rivalen Barcelona. Värdarna får dessutom klara sig utan skadade Hazard och Asensio. Värdet på gästerna ser ut att kunna bli riktigt bra och då är det givet att damma dit spiktvåan!  

2.   Lyon VS Juventus 

1x2tt

Hemma i Frankrike har det överlag gått kallt för Lyon även om Garcias gossar vaknat till liv efter årsskiftet och spelat allt bättre. En nuvarande sjundeplats i Ligue 1 är dock inte godkänt med tanke på hur starkt laget är på pappret. Juventus har blandat och gett under tränare Sarri, framförallt på bortabana där Juve endast vunnit en av de fyra senaste i Serie A. Visst, Lyon saknar viktiga Depay som är skadad, men ska ändå ha större chans till poäng än vad nuvarande streckning antyder. Läge att inleda med värde-ettan och fortsätta måla hela vägen över.    

3.   Fulham VS Swansea 

1x2tt

Vidare till de brittiska öarna härnäst och härliga The Championship som ror kupongen i hamn med sex ljuvliga fighter. I Fulham spelar en viss målkung vid namn Mitrovic som bombar in påsar var och varannan kväll. Senaste hemmakampen blev det emellertid inga mål från serbens doja i förlustmatchen mot Barnsley (0-3). Swansea kommer i sin tur från en säker 3-1-triumf hemma mot Huddersfield och innan dess 4-4 på bortaplan mot Hull. Sju strutar i offensiv riktning senaste två kan båda för en målfest på Craven Cottage. Skrälltvåan är ett bra komplement till ettan.  

4.   Middlesbrough VS Leeds 

2tt

Är det månne dags för Leeds att ta klivit upp i det engelska finrummet? Den starka inledningen på ligan följdes upp med en relativt svag period för Bielsa och hans vitklädda krigare. Efter två segrar och ett kryss borta mot Brentford är dock Leeds på gång igen. Middlesbrough kommer närmast från två raka 0-1-nederlag mot bottenlagen Luton och Barnsley. Det är tio omgångar sedan Woodgates manskap vann en ligamatch och lär knappast göra det nu. Tvåan är en tänkbar spik trots tuff streckning.

5.   Millwall VS Birmingham 

1x2tt

Birmingham har sett bra ut under en längre tid vilket åtta raka ligamatcher utan torsk tydligt påvisar. Nu reser dessutom Pep Clotes grabbar till The Den där de brukar kunna prestera på en hög nivå. Här har The Blues endast kammat noll en enda gång på elva trippar i alla tävlingar. Ett urstarkt facit! Millwall har alltjämt häng på en playoff-plats trots en något sviktande form. Senast fick Lejonen käka torsk borta mot bottenlaget Wigan. Svårtippat möte där värdarna får agera knapp favorit den dåliga statistiken mot Birmingham till trots. Garderingar välkomnas tidigt.         

6.   Blackburn VS Stoke 

X2tt

Blackburn fortsätter gå bra i The Championship trots att de har en hel drös med spelare på skadelistan. Varken Dack eller Holtby kommer exempelvis inte finnas med i startuppställningen denna onsdag. Inga dussinlirare precis. Stoke fortsätter att blanda höga toppar med djupa dalar. Sedan årsskiftet har The Potters besegrat lag som West Brom, Cardiff och Swansea, men även stått för en del plattmatcher som den borta mot Derby (0-4). Med tanke på att Rovers saknar ett koppel av spelare känns den hårt ansatta ettan komplett ointressant. Tvåan är en spännande utgång med krysset som understöd.

7.   Hull VS Barnsley 

X2tt

Hull tappade flertalet bärande spelare i januarifönstret. Förlusterna av Bowen, Grosicki och Henriken har sannerligen märkts av och de så kallade Tigrarna har inte triumferat i ligan sedan nyårsdagen. Jumbon Barnsley äntrar KCOM Stadium i gott slag via 3-0 borta mot Fulham och senast 1-0 hemma mot Middlesbrough. Mot ett försvagat Hull, som också har en hel del lirare på skadelistan, har gästerna en ny fin möjligt att plocka tre pinnar. X2 är en rimlig lösning i match 7.      

8.   Reading  VS Wigan 

1tt

Wigan krigar alltjämt på under nedflyttningsstrecket, men formen är det sannerligen inget fel på. Under de senaste sex omgångarna har The Latics noterats för tre vinster och två oavgjorda resultat och ljuset i tunneln kommer därmed allt närmare för Cooks boys. På resande fot har Wigan fortsatt enorma problem, bara två vinster på 17 bortamatcher är såklart inte godkänt. Reading är ett klart bättre lag spelare för spelare, men här ser tränare Bowen ut att få klara sig utan skadade Joao och Boye. Med rumänen Puscas i fin målform ska ändå hemmalaget kunna lösa minst en poäng framför hemmafansen. Under 45 procent får ettan stå först.       

Omgångens säkra: Man City

City ser ut att bli en riktigt fin värdespik på dagens kupong då det svenska folket har en alltför stor tro till ett Real Madrid som inte imponerat på slutet och har flera tunga avbräck. 

Omgångens skräll: Swansea

Fulham har ett par svajiga prestationer bakom sig med Swansea fått igång offensiven med sju mål på två matcher. Den lågt streckade tvåan är ett trevlig skrälldrag att plita med. 

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.